top of page

Beren en Wolven

Polen

UNIEKE ERVARING: OVERNACHTEN TUSSEN DE BEREN

_MAR2447TIFF.JPG

SPECIAAL :

BEREN
WOLVEN
STEENAREND
OTTERS
EDELHERTEN

FACTS:

PRIMA FOTOHUTTEN

OVERNACHTEN TUSSEN DE BEREN

LENTE EN NAJAAR

REIS:

2 REISDAGEN - 5 FOTODAGEN
EXCL. VLUCHTEN
VOLPENSION
GROEP OF INDIVIDUEEL

Groepsreis:

 

Data:

11 tot en met 17 juni 2023 (gids Robin Scholte)

Maximale groepsgrootte:

5 personen exclusief gids en begeleiding

Begeleiding:

Afhankelijk van uw plaats van vertrek (Amsterdam of Brussel) reist u alleen of met de groep naar Reszow in Polen. LOT Polish Airlines biedt deze bestemming aan met een tussenstop in Warshau. Vanuit Reszow is er een transfer voorzien naar de uiteindelijke locatie van ongeveer 3 uur. Onze begeleider gedurende de gehele reis is Robin Scholte

Vlucht en vervoer:

U boekt de vluchten zelf en deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. 

Accommodatie:

De groep verblijft in een comfortabele bungalow met volpension en is voorzien van zowel één- als tweepersoonskamers van een typisch maar modern en goed uitgerust driesterrenhotel en dit pakket wordt geleverd in volpension. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Prijs:

Prijs per persoon in single kamer en volpension, 5 fotodagen en 6 overnachtingen € 2150 voor de groepsreis in 2023

Inclusief:

accommodatie bungalow met volpension

alle autotransporten ter plaatse

alle fotohutten en excursies

reisbegeleiding door professionele fotograaf en lokale gids

Exclusief:

uw vluchten 

eigen andere uitgaven ter plaatse

uw extra maaltijden of drankjes ter plaatse

uw eigen reis- en / of annuleringsverzekeringen

Betaling:

Na het reserveren ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag vooraf per bankoverschrijving.

Op deze manier is alles geregeld en is uw reis gereserveerd uiteraard ontvangt u hiervan een factuur.

Groepsreis

Individuele reis:

 

Data:

lente en najaar, data op aanvraag en op basis van beschikbaarheid

Maximale groepsgrootte:

Van individueel tot maximaal 5 personen per groep

Begeleiding:

Afhankelijk van uw plaats van vertrek (Amsterdam of Brussel) reist u alleen of met de groep naar Reszow in Polen. LOT Polish Airlines biedt deze bestemming aan met een tussenstop in Warshau. Vanuit Reszow is er een transfer voorzien naar de uiteindelijke locatie van ongeveer 3 uur. Ter plaatse wordt u begeleid door onze lokale gids

Vlucht en vervoer:

U boekt de vluchten zelf en deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. 

Accommodatie:

U verblijft in een comfortabele bungalow met volpension welke voorzien is van zowel één- als tweepersoonskamers van een typisch maar modern en goed uitgerust driesterrenhotel en dit pakket wordt geleverd in volpension. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Afhankelijk van de groepsgrootte kan het zijn dat er meerdere personen in de bungalow en/of fotohutten verblijven.

Prijs:

Prijs per persoon in single kamer en volpension, 5 fotodagen en 6 overnachtingen € 2050 voor de individuele reis in 2023

Inclusief:

accommodatie bungalow met volpension

alle autotransporten ter plaatse

alle fotohutten

reisbegeleiding door lokale gids

Exclusief:

uw vluchten 

eigen andere uitgaven ter plaatse

uw extra maaltijden of drankjes ter plaatse

uw eigen reis- en / of annuleringsverzekeringen

Betaling:

Na het reserveren ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag vooraf per bankoverschrijving.

Op deze manier is alles geregeld en is uw reis gereserveerd uiteraard ontvangt u hiervan een factuur.

Individuele reis
Meer informatie of reserveren

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

In geval van annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Aangezien wij ook annuleringskosten moeten betalen aan onze partners, moeten wij deze aan u doorberekenen volgens onderstaand schema welke ook aangegeven zijn in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u wordt toegestuurd.

 

U kunt altijd contact opnemen met uw annuleringsverzekering.

Termijnen voor annuleringskosten:

5 tot 3 maanden voor vertrek: 25% van de totale reissom

3 tot 2 maanden voor vertrek: 50% van de totale reissom

2 tot 1 maanden voor vertrek: 80% van de totale reissom

minder dan 1 maand voor vertrek: 100% van de totale reissom

Fotogalerie
Over de regio

EEN REGIO WAAR MENS EN NATUUR IN HARMONIE SAMENLEVEN

Na een reisdag, kom je aan in Zuid Oost Polen, in de Sub Karpaten, dicht bij de Oekraïne. In dit gebied leeft een grote populatie Beren in harmonie met de lokale bevolking. Het gebied staat ook bekend om zijn populatie Wolven.

 

Onze lokale partner heeft hutten gebouwd op twee interessante plekken, waar de Beren komen eten. Eén hut is in een prachtig bos, waarbij je de heuvels inkijkt met mooi fotomogelijkheden tussen de bomen. De twee andere hutten kijken uit op een open veld in de heuvels.

 

Je kunt daar, uit comfortabele hutten, de Beren observeren en fotograferen. Soms komen ze zeer dichtbij. Tot op zo’n 10 meter. Soms blijven ze op grotere afstand. Een enkele keer laat ook een Wolf zich zien. Dit is uiteraard een prachtige bonus, als het gebeurt.

 

De beren maken het een unieke belevenis, om te fotograferen vanuit deze hutten. In deze grotendeels verlaten regio, in Zuid Oost Polen, dichtbij de Oekraïne heeft de lokale bevolking geleerd samen te leven in de nabijheid van dieren als Beren en Wolven. Af en toe komen ze zelfs in de straten van de kleine dorpjes. Ze worden met respect behandeld en beschermd.

NATUURFOTOGRAFIE IS GEDULD HEBBEN

Zoals altijd vertellen we het eerlijke verhaal. Beren en al helemaal wolven laten zich niet zo maar fotograferen. Er wordt veel geduld gevraagd en stilte. Dat zijn foto’s van deze dieren ook waard! De kans op succes is groot, maar er zijn geen garanties. Sommige dagen werkt het simpelweg niet, en daarom is een minimum aantal dagen gewenst en in ons programma opgenomen.

 

Lang wachten, veel geduld, continue alertheid en je te allen tijde blijven realiseren dat je zit te wachten op deze prachtige beren en wellicht zelfs een wolf. Dat is wat het van jou vraagt. Het is immers geen dierentuin, en zo moet het ook zijn.

 

Maar het moment dat ze zich laten zien maken beren en uiteraard ook wolven een onvergetelijke indruk. De kracht, schoonheid en elegantie van deze dieren is onbeschrijflijk. Afgelopen winter is er door gidsen van Wildpix Travel weer een korte testreis gedaan om zowel locatie als accommodatie te beoordelen en de gidsen hadden op 2 van de 3 dagen in totaal 6 verschillende wolven meermaals voor de hut. De populatie is de afgelopen jaren ook fors toegenomen in het gebied.

Copie de _MAR1210TIFF.JPG
Hoe, wat en waar?

Hoe, wat en waar? Alles wat u nog meer moet weten:

WANNEER IS DE BESTE PERIODE?

We bieden deze reis bewust aan in de lente en herfst. De maanden dat de kans om de beren te fotograferen het grootst is. Op onze homepage vindt u teven een winterreis naar de wolven in hetzelfde gebied, uiteraard de periode dat de beren in winterslaap zijn.

WAAR ZITTEN WE?

We zitten op 3 uur rijden van de stad Rzeszow jn het zuidoostelijke gedeelte van Polen dicht tegen de grens met Oekraïne. Een uitgestrekt en dun bevolkt natuurgebied wat het leefklimaat voor deze geweldige wilde dieren alleen maar ten goede komt.

HOE ZIET DE REISPLANNING ERUIT?

Deze reis is een vast pakket van 5 fotodagen - 6 nachten

 

Afhankelijk van de wensen van de groep en het al dan niet vinden van de beren verblijft u in principe twee keer in de weidehut (open veld) en twee keer een dag/nacht in de boshut. Dit zijn forse en zware dagen, maar kunnen ook afgewisseld worden met een wandeling en observatieochtend bij de Wislok rivier. Hier hebben we kans op roofvogels en otters, maar ook de herten, beren en wolven komen hier drinken.

WAT KUNNEN WE TEGENKOMEN?

Natuur blijf natuur, maar we hebben deze maanden naast de beren onze focus op wolven, otters, herten, buizerd, havik en meer dat indeze omgeving leeft.

Onze fotohutten

DE FOTOHUTTEN 

 

Er zijn drie hutten, van verschillende grootte en allemaal net iets anders geplaatst. Daarmee krijg je verschillende hoeken om vanuit te fotograferen! De hutten zijn ruim, stevig gebouwd, redelijk comfortabele, en beschikken over een chemisch toilet. Groot voordeel is dat je door glas kijkt, maar er niet doorheen fotografeert. Dit helpt voor het maken van mooie foto’s.

 

  •     Goede stoelen

  •     Camping toilet

  •     Kachel indien nodig

  •     Geluidsdicht

  •     Aansluiting voor een balhoofd