© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

ABOUT OUR TEAM

Over Ons

 

WILDPIX is een samenwerking van HAN BOUWMEESTER NATUURFOTOGRAFIE en MARTINSNATURE PHOTOGRAPHY van Martin Steenhaut.

 

HAN BOUWMEESTER - AWARD WINNING NATURE PHOTOGRAPHER - CO FOUNDER WILDPIX TRAVEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han Bouwmeester is natuurfotograaf in hart en nieren. Zijn basis ligt in het vrijwilligerswerk voor natuur- en vogelwerkgroepen; iets wat hij tot op de dag van vandaag combineert met zijn werk als natuurfotograaf. Zijn weg naar professionalisering ging niet geforceerd maar grotendeels vanzelf doordat de vraag naar zijn beelden enorm toe nam. Han won een aantal nationale- en internationale fotowedstrijden wat een waardering maar ook een bevestiging geeft van zijn kwaliteiten als fotograaf betekende. Thans zet Han zich tijdens lezingen en via andere wegen in om meer mensen met natuurfotografie als gepassioneerde hobby actief te laten zijn in de kwetsbare natuur in ons land. Een natuurfotograaf kan bijvoorbeeld door het tonen van zijn of haar beelden een belangrijke bijdrage leveren aan de bewustwording voor de noodzaak van bescherming en instandhouding. Dit alles onder het motto, ‘voor wat hoort wat’.

Naast de fotografie zelf ontwerpt en levert Han diverse handige producten voor de natuurfotograaf, organiseert hij spectaculaire fotoreizen en levert hij grootformaat foto’s ten behoeve van het inrichten van woningen en kantoren. Op zijn website is een enorme database van zijn natuurfoto’s te bewonderen. Han verhuurt als eerste natuurfotograaf professionele foto schuilhutten en ook daarmee zoekt hij de samenwerking met natuur beherende organisaties en natuurwerkgroepen die hierdoor ook een graantje van de verhuur mee kunnen plukken. 

 

Enkele hoogtepunten:

 

 • Winnaar Grasduinen 2007

 • 3x finale BBC Wildlife Photographer of the year

 • 2x finale Glanzlichter

 • 3x finale GDT

 • 3x finale Asferico

 • Winnaar Publieksprijs Het Vogeljaar 2011

 • Highly recommend Asferico 2013

 • Winnaar Beste vogelfoto van het jaar 2006 Birdpix

 • 2e prijs National Wildlife 2011

 • Nominatie ‘De Groene Twinkeling 2014’ voor meest natuurvriendelijke bedrijf van Overijssel

 

WWW.HANBOUWMEESTER.NL

 

 

MARTIN STEENHAUT - AWARD WINNING NATURE PHOTOGRAPHER - CO FOUNDER WILDPIX TRAVEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Steenhaut werd geboren in Brussel en groeide op in Antwerpen. Al heel jong werd de passie voor de natuur hem meegegeven door zijn oudere broer. Aangezien tijdens de studies al bleek dat de andere grote interesse lag bij de fotografie, werd dit de perfecte combinatie. Kijken naar de natuur en de pracht ervan proberen vast te leggen.

Na de zijn opleiding fotografie werd hij actief als beroepsfotograaf en werkt nog steeds succesvol in verschillende domeinen van dit prachtig beroep. Maar de roep van de natuur is sterk en dus worden vrije momenten besteed aan natuurfotografie in binnen- en buitenland.

Met regelmatige expo's en publicaties probeert hij zijn passie te delen met het grote publiek.

​Al meermaals werd zijn werk bekroond in nationale en internationale fotowedstrijden.

Check hier zijn winnende beelden: http://www.martinsnature.com

Martin is erkend als beroepsfotograaf door de Nationale en Europese Vereniging van Professionele fotografen.

In juni 2017 behaalde hij het fel begeerde Europese QEP label als European Qualified Wildlife Photographer. 

 

Enkele hoogtepunten:

2019
​​
 • FEP EUROPEAN WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2019 - Innsbruck Austria
 • Jury member International Namur photo contest 2019
 • Color Awards USA Nominee 2019
2018
 • Qualified European Photographer Wildlife Award
 • International Color Awards USA Nominee 2018
 • Federation of European Photographers 2018 - Distinction Award
 • OASIS International contest Italy - Highlight award
 • AVES International competition - finalist
 • FESTIVAL International Namur - GRAND PRIX INTERNATIONAL 2018
2017
 • Black Spider Awards USA Nominee 2017
 • Namur International Contest 2017 Finalist

 

 

2016

 • MONTIER EN DER Festival 2016 - WINNER 1st Prize - Landscapes of the World

 • World Photographic Cup 2016 - FINALIST

 • Bulgaria - Odessos International Photo Contest - Salon Bronze Medal Winner 2016
 • Bulgaria - Odessos International Contest 2016 - Honorable Mention - Photographic Society of America

 

 

2015

 • NATURE NAMUR 2015 - FINALIST

2014

 • EXPO at Lowland Photo Festival 2014

 • World Photographic Cup, Phoenix USA, januari 2014 - SILVER MEDAL 'LANDSCAPE'

2013

 • NATURE NAMUR 2013 - FINALIST

 • Beroepsfotografen 2013 - GOLD MEDAL Natuurfotografie

 

JURY's

 

 • Jury World Photographic Cup 2015

 • Jury fotowedstrijd.nl  2014 & 2015

 • Jury Lowland Photo Contest 2016

 • Jury AVES International Photo Contest 2017
 • Jury International Namur 2019

 

 

WWW.MARTINSNATURE.COM

 

 

 

Martin_QEP-49.jpg

MARTIN'S ACCEPTANCE SPEECH - MONTIER EN DER 2016

PASCAL DE MUNCK - FOTOGRAFISCH ADVISEUR EN REISBEGELEIDER 

contacteer Pascal via e-mail : pascal@wildpix.nl

 

 

Pascal De Munck, geboren in 1964 beschouwd zichzelf  niet als zijnde een ​​professionele fotograaf, zelfs niet een goede amateur, maar gewoon iemand die houdt van de combinatie van het zijn in de natuur en het maken van afbeeldingen van hetgeen zijn pad kruist.  Zijn visie is eenvoudig en is gebaseerd op WYSIWYG “What You See Is What You Get” -  m.a.w wat hij te zien krijgt tijdens zijn (soms zeer lange) foto/zit sessies proberen van zo getrouw mogelijk op foto vast te leggen en ja soms is dat niet meer of minder dan een vogeltje op een stokje en soms is dat ook net iets meer.  Bedoeling is van jullie allemaal een klein stukje mee te laten genieten van onze prachtige natuur en dit door eerst naar het welzijn van de dieren en hun omgeving te kijken en dan pas aan de foto’s denken.  
 
Zijn grootste passie is het fotograferen van vogels, waarom vogels? Vogels komen voor in alle vormen, ze zijn zo prachtig, een aantal zijn zeer kleurrijk andere dan weer niet, sommige hebben een prachtig lied andere dan weer niet, alle vogels hebben verschillende gedragingen in hoe ze proberen om hun partner te vinden, in hoe ze hun nest bouwen , andere vlucht patronen ...geen enkele vogel is hetzelfde en die verscheidenheid maakt vogels tot een zeer boeiend onderwerp.
 
Sinds de 2013 is Pascal zich meer en meer gaan toeleggen in het fotograferen vanuit schuilhutten en heeft zodoende goede ervaring opgebouwd om zo tot het Wildpix team toe te treden als fotografisch adviseur en reisbegeleider.

 

www.pascaldemunck.com

 

 

JAAP LA BRIJN - PRO REISBEGELEIDER

contacteer Jaap via e-mail : jaap@wildpix.nl

 

 

Jaap La Brijn fotografeert al ruim 40 jaar. In het begin vooral vogels en de laatste vijftien jaar naast vogels steeds meer zoogdieren en landschappen. Heel lang was zijn belangrijkste doel het goed en scherp vastleggen van dieren en vogels; de laatste jaren is dit steeds meer verschoven naar het maken van bijzondere foto’s onder het motto: ongewoon vastleggen van het gewone, gewoon vastleggen van het ongewone. Daarbij zijn lichtval en omgeving net zo belangrijk als het onderwerp zelf. Voorwaarde daarbij is dat vogels en dieren er zich niet van bewust zijn dat er mensen in de buurt zijn en ze zich dus zo natuurlijk mogelijk gedragen.

Mede daardoor is hij vanaf 2009 steeds meer vanuit schuilhutten gaan fotograferen en inmiddels maakt hij de meeste foto’s vanuit hutten in binnen- en buitenland. Hij kent van veel schuilhutten in Nederland de mogelijkheden en de beperkingen.

Tot een paar jaar geleden fotografeerde hij (buiten Nederland) bijna uitsluitend in Scandinavië, maar de laatste twee jaar is de aandacht verschoven naar fotodoelen in Zuid-Europa. Daarbij blijven vogels, zeker in Nederland, het hoofdonderwerp, maar vier dagen in een klein hutje wachten op het passeren van de Iberische lynx hoort daar ook bij.

Door die ruime ervaring met fotograferen vanuit schuilhutten kan hij een waardevolle bijdrage leveren als reisbegeleider bij het Wildpix team.

THIJS GLASTRA - PRO REISBEGELEIDER

contacteer Thijs via e-mail : thijs@wildpix.nl

 

Thijs Glastra, geboren in 1998 is met twee biologen als ouders al van kinds af aan in aanraking met de natuur. Alles wat vliegt en beweegt vindt hij interessant, maar vogels hebben toch wel zijn speciale interesse. Sinds 2011 is de fotografie er bij gekomen, het willen vastleggen van wat hij ziet is er steeds meer in gaan zitten. Sindsdien is de fotografiehobby alleen maar ‘verslavender’ geworden en steekt hij vele uren in het fotograferen. Van zeldzaamheden tot Koolmezen, van statieportretten tot vogels in het landschap en sinds de afgelopen jaren van kleine insecten tot grootse landschappen, alles kan en mag op de foto, zolang de foto in zijn ogen onderscheidend genoeg is. Hutfotografie is voor Thijs een leuk concept binnen de fotografie, hij is dan ook met enige regelmaat terug te vinden in een fotohut. Het observeren en fotograferen van vogels (of zoogdieren), zonder dat ze je doorhebben, biedt vaak unieke kansen voor een onderscheidende foto. Op het moment studeert Thijs Bos en Natuurbeheer aan de Wageningen University waar hij zijn kennis in de natuur aan het verbreden is. Vanaf 2017 is Thijs in samenwerking met Wildpix, een mooie aanvulling op zijn studie.

ANDIUS TEIJGELER- PRO REISBEGELEIDER

contacteer Andius via e-mail : andius@wildpix.nl

In 1987 woonde Andius in Veldhoven. Hij was dan een geregelde bezoeker van de Strabrechtseheide. Daar ontwikkelde hij zijn interesse in vogels en fotografie. Na een periode in Limburg, Griekenland en Hongarije ging Andius in 1999 in Laren wonen. Vandaar ging hij regelmatig naar de Oostvaardersplassen.

In 2005 / 2006 ging Andius naar Kenia en zo was de interesse in het maken van verre reizen geboren. In 2014 geraakte Andius geblesseerd aan de schouder waardoor rondzwerven met zware spullen in de natuur moeilijker werd, met als gevolg meer en meer fotograferen vanuit schuilhutten. 

Ook volgt Andius regelmatig workshops om zich verder fotografisch te bekwamen.  Enige tijd terug is Andius ook gaan schrijven voor natuurfotografie.nl. met voornamelijk zijn reisverslagen gemaakt in functie van natuurfotografie als onderwerp.

WILDPIX TRAVEL FRANCE REPRESENTATIVE

ADRIEN LESAFFRE - PRO REISBEGELEIDER 

WILDPIX VERTEGENWOORDIGER VOOR  FRANKRIJK

contacteer ADRIEN via: adrien@wildpix.nl

 

My name is Adrien and I am practicing animal photography for many years, passionate about wilderness, mountain and trekking.

During my childhood, I spent a lot of my time in nature to observe the vegetable and animal kingdom. It has always fascinated me.

I have made many trips to different places on the planet.

Also, it is natural that I want you to share my knowledge and skills so that you can also capture magical moments, with respect for the environments and species that we meet.

LEAVE US YOUR COMMENT

CONTACT

CONTACT

 

+32 498 541 507

+31 612-76 09 26

 

INFO@WILDPIX.NL

HAN@WILDPIX.NL

MARTIN@WILDPIX.NL

PASCAL@WILDPIX.NL

JAAP@WILDPIX.NL

THIJS@WILDPIX.NL

ANDIUS@WILDPIX.NL

ADRIEN @WILDPIX.NL

ALL OUR TRAVEL INFORMATION IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH, PLEASE ASK FOR IT IF YOU NEED IT.

 

TOUTES NOS INFORMATIONS CONCERNANT LES VOYAGES SONT AUSSI DISPONIBLE EN FRANCAIS, DEMANDEZ-LES SI NECESSAIRE.

LOCATE US

THE COMPANY

WILDPIX TRAVEL B.V. - Natuurfotografiereizen

Han Bouwmeester en Martin Steenhaut

 

J.M. De Bruynstraat 29

7471 KG Goor  

Nederland

 

Geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel

KVK    71525688

BTW   NL 8587 4944 0B01

 

IBAN  BE58 3631 3369 9079

BIC     BBRUBEBB

Schermafbeelding 2017-03-17 om 17.15.46.png