© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

GROTE TRAPPEN EN SCHARRELAARS

IN PRACHTIG PORTUGAL

 

! NIEUW SINDS DIT JAAR !   6 VASTE EN RUIME FOTOHUTTEN

SPECIAAL :

GROTE TRAP

SCHARRELAAR

ZANDHOEN

GRIJZE WOUW

FACTS:

20 HECTARE PRIVE

6 HUTTEN

LUXE BUNGALOWS

ZUID PORTUGAL

REIS:

8 DAGEN

2 SOORTEN REIZEN

TOP PERIODES

MIN 2 MAX 3 PERS

Beleef de schoonheid van baltsende Grote Trappen en Scharrelaars in prachtig Portugal

 

 

Pure vogelfotografie in Portugal, opnieuw het veld in...

 

Beleef de schoonheid van baltsende Grote Trappen, Scharrelaars en meer in prachtig Portugal

Pure vogelfotografie in Portugal, opnieuw het veld in...

In het zuiden van Portugal, net boven de Algarve maar net onder Lissabon, ligt de Alentejo regio. Een schitterend gebied met uitgestrekte kurkeik bossen en heuvels en...bomvol met vogels.


Om deze vogels te fotograferen hebben we een nieuwe reis georganiseerd in samenwerking met een Nederlands gezin wat hier al jaren woont. Ze hebben een spectaculair eigen terrein van niet minder dan 20 hectare met daarop een aantal ruime bungalows die maximale privacy genieten.

Alleen al op dit terrein zelf is het goed vogels kijken met een eigen fotohut maar er is nog zoveel meer wat we hier kunnen bieden. Wat denkt u van de schuwe grote trappen met hun bijzondere baltsgedrag, kleine trappen, zwartbuikzandhoenders, hoppen, draaihals, scharrelaars, bijeneters, steenuilen, flamingo’s, grijze wouw enz. Het is hier allemaal mogelijk en we zijn maximaal flexibel omdat we zowel vaste fotohutten als schuiltenten gebruiken en inspringen op de actualiteit.

 

 

 

 

Beschrijving van de mogelijkheden:

Portugal kent enorm uitgestrekte steppen; stel het u voor als glooiende, deels braakliggende, akkers. Hier en daar gecultiveerd en ingezaaid met granen en opgesierd door schitterende steeneiken. Dit is het perfecte biotoop voor onder andere de zeldzame grote trappen.

De grote trap is een zeer schuwe loopvogel en heeft een groot, rustig broedgebied nodig. Door het gebrek aan dit soort gebieden is deze imposante vogel in grote delen van Europa verdwenen.
Het mannetje wordt niet minder dan één meter lang en kan tot maar liefst 16 kilo wegen! De balts is een schouwspel van de bovenste plank waarbij het mannetje al zijn veren uitzet en op die manier nog groter lijkt. ‘Het schuimbad’ worden ze dan wel genoemd. Grote trappen balts is spektakel en als het lukt heb je echt iets bijzonders!

Ruim voor zonsopkomst gaat u met onze gids ter plaatse en betrekt u de fotohut of in sommige gevallen de fototent. De gids weet door intensieve observaties precies waar op dat moment de meeste kans is op het zien van de trappen.
Maar we hebben nog een andere hoofdrolspeler; de scharrelaar. Deze voornamelijk blauwe vogel spreekt enorm tot de verbeelding bij vogelfotografen. Vaak worden ze gefotografeerd rond nestkasten. Zo niet hier want bij ons broeden ze, in het bijzijn van kleine torenvalken en steenuilen, in oude verlaten ruïnes; zeer fotogenieke plekken dus.

Twee reismogelijkheden:

Grofweg zijn er eigenlijk twee mogelijke opties voor deze reis. In de winter en het vroege voorjaar ligt de nadruk op de grote trappen (balts vanaf eind februari) (reis 1) en vanaf half april op de scharrelaars. (reis 2)

Nu zijn dat ‘slechts’ de hoofdrolspelers voor de meeste fotografen maar tijden beide reizen hoeven we ons daar niet toe te beperken. Er is nog zoveel meer!


Voor beide reizen geldt dat u 3 dagen met de gids op pad gaat. Verder wordt u voorzien van een informatiepakket met routes naar de beste vogelgebieden en wat u daar kunt zien. U kunt hierdoor zelf bepalen waar u de nadruk op wilt leggen.

 

REIS 1: GROTE TRAPPEN ...EN MEER... (tussen 15 februari en 30 april)

 

8 dagen (3 dagen gids, andere dagen alleen)

Hoewel deze reis zich vooral toespitst op grote trappen, kleine trappen en zwartbuik zandhoenders, is er kans op meer. Hop, rode wouw, kuifkoekoek, grauwe gors, kalanderleeuwerik, Spaanse keizerarend, grijze wouw, griel, bruine-, en blauwe kiekendief, koereiger, rode patrijs, steenuil, enz. We hebben sinds 2017 de beschikking over maar liefst 6 vaste fotohutten dus keuze genoeg.

Voor de tussendoortjes is er ook nog de fotohut vlak bij uw bungalow.

REIS 2: SCHARRELAARS ...EN MEER... (tussen 3e week april t/m 3e week juni)

 

8 dagen (3 dagen gids, andere dagen alleen)

 

Rode draad van deze reis zijn de fotogenieke scharrelaars, bijeneters en kleine torenvalken. We hebben hier unieke locaties waar deze vogels van nature broeden. Verder kunnen we op pad gaan voor steenuilen, duinpiepers, westelijke blonde tapuit, kalanderleeuweriken, roodkopklauwieren, zwartbuikzandhoenders, diverse roofvogels waaronder de grijze wouw, flamingo’s en andere watervogels, hop, steenuil en gieren. De zes fotohutten bieden ons genoeg variatie. En is er natuurlijk de fotohut bij uw bungalow die u juist in deze droge periode erg goed zal bevallen. Hier kunnen nu soorten worden gefotografeerd als, Iberische groene specht, baardgrasmus, cirlgors, draaihals, nachtegaal. kleine zwartkop, boomleeuwerik en orpheusspotvogel; om er slechts een paar te noemen.

 

 

 

Andere soortenmogelijkheden:

Tegen meerprijs en in overleg en afhankelijk van de beschikbaarheid van de gids bestaat de mogelijkheid om vanuit mobiele observatiehutten die worden opgezet aan de rand van het water van het Nationaal Park de lagune van Santo André andere soorten te fotograferen. Ook bestaat de mogelijkheid om voor 1 of 2 dagen zonder gids een vogelhut te huren aan de rand van het water bij Ribeira de Moinhos.

 

Hierbij maakt u kans op:
Visarend, Bruine Kiekendief, Grutto, Rosse Grutto, Watersnip, Bokje, Flamingo, Waterpieper, Grote Pieper, Pijlstaart, Slobeend, Smient, Kuifeend, Witoogeend, Wintertaling, Bontbekplevier, Bonte Strandloper, Zwarte Ruiter, Zilverplevier, Goudplevier, Wulp, Regenwulp, Drieteenstrandloper, Groenpootruiter, Krombekstrandloper, Strandplevier, Grote Stern, Hop, enz.

 

En er is tijd om gedurende 3 dagdelen vanuit de fotohut op Monte Horizonte foto ́s van weer andere soorten te maken met kans op Cirlgors, Boomklever, Boomkruiper, Draaihals, Iberische Groene Specht, Heggenmus, Rode Patrijs, Kleine Bonte Specht, Grote Bonte Specht, Goudvink, Grijze Gors, Boomleeuwerik, Europese Kanarie, Zwartkop, Kleine Zwartkop, Graszanger, Grauwe Gors, Groenling, Putter, Gaai, Kneu, Tapuit, Roodborsttapuit, Zwarte Spreeuw, Grote Gele Kwikstaart, Staartmees, Winterkoning etc.

De accommodatie

U verblijft in een van de ruime bungalows op het eco-vakantiepark dat in 2008 gebrouwd is en geheel zelfvoorzienend is door zonne- en windenergie. Het terrein biedt werkelijk alle privacy en veel vogels begroeten u rond uw terras. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het hier ook een eldorado voor planten- en vlinderliefhebbers. Het terrein en het heerlijke klimaat bieden u alle mogelijkheden deze fotoreis te combineren met uw gezinsvakantie. Het vakantiehuis van deze reis is standaard voorzien van 1 slaapkamer; tegen meerprijs is dat echter naar wens aan te passen in uw boeking.

-Kleinschalig
-Privacy en ruimte
-Nederlandstalige gastheer (uw gids) en -vrouw -Verwarming door houtkachels
-Wifi bij de receptie
-Fotohut op het terrein.

 

U kunt zelf kiezen of u de reis met of zonder maaltijden wilt boeken, verder leest u de twee mogelijkheden.

 

 

Aantal personen:
Onze vogelfotografie reizen hebben een bezetting van minimaal 2 fotografen en maximaal 3 fotografen.
De vogelgids gaat altijd mee tijdens de drie begeleide dagen en deelt dus de hut of tent met u.
De observatietenten zijn voor max. 2 personen, de fotohutten voor maximaal 4; incl. de gids.

Kortom, een vogelfotografie reis voor genieters die veel mooie momenten en soorten kan opleveren.

 

 

PRAKTISCHE REISINFO

MOGELIJKE PERIODES

REIS 1: BALTS GROTE TRAPPEN ...EN MEER... ( enkel tussen 1 maart t/m 30 april)

(verder in het jaar, tussen mei en februari, is deze reis ook mogelijk maar dan is er geen balts)

8 daagse-reis (3 dagen gids, andere dagen alleen)

REIS 2: SCHARRELAARS EN MEER:

Tussen 3e week april t/m 3e week juni

Deze reis is enkel beschikbaar in deze periodes, aanvragen daarbuiten doen heeft geen zin.

 

REISBEGELEIDING

U reist individueel of in kleine groep van max 3 personen. Ter plaatse wordt u perfect opgevangen en begeleid door onze collega ter plaatse.

VLUCHTEN EN TRANSPORT

De beste verbinding is vliegen op LISSABON OF FARO. Van daaruit neemt u best een huurauto.
Uiteraard krijgt u van ons alle nodige weginformatie. De gids zal u opwachten ter plaatse.

ACCOMMODATIE

U verblijft in een van de ruime bungalows op het eco-vakantiepark dat in 2008 gebrouwd is en geheel zelfvoorzienend is door zonne- en windenergie. Het terrein biedt werkelijk alle privacy en veel vogels begroeten u rond uw terras. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het hier ook een eldorado voor planten- en vlinderliefhebbers. Het terrein en het heerlijke klimaat bieden u alle mogelijkheden deze fotoreis te combineren met uw gezinsvakantie. Het vakantiehuis van deze reis is standaard voorzien van twee slaapkamers.

-Kleinschalig
-Privacy en ruimte
-Nederlandstalige gastheer (uw gids) en -vrouw -Verwarming door houtkachels
-Wifi bij de receptie
-Fotohut op het terrein.

AANTAL PERSONEN

1 tot 3 fotografen

PRIJZEN - INCLUSIEF MAALTIJDEN

 

Inclusief maaltijden van 15 februari t/m 15 juni: € 1.400 PP bij 2 fotografen   -   € 1.200 PP bij 3 fotografen

Inclusief maaltijden van 16 juni t/m 14 februari: € 1.250 PP bij 2 fotografen   -   € 1050 PP bij 3 fotografen

 

Inclusief:
Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.
7 overnachtingen
Ontbijt en lunch (brood). U ontvangt van ons een bestellijst waarop u uw boodschappen kan aangeven. Wij verzorgen de boodschappen die in uw vakantiehuis worden neergezet. U dient zelf uw ontbijt en lunch(pakket) klaar te maken
De warme middagmaaltijd wordt genuttigd in een Portugees restaurant op 5 km afstand; elke avond rond 19.00 uur.
Fotohutten en/of -tenten en stoeltjes
Deskundige fotograferende gids ter plaatse

 

Altijd exclusief:

Vlucht naar Portugal (Lissabon of Faro) Huurauto
Persoonlijke uitgaven ter plaatse

PRIJZEN (exclusief maaltijden)

Prijs Exclusief maaltijden van 15 februari t/m 15 juni: € 1050 PP bij 2 fotografen   -   € 850 PP bij 3 fotografen

Prijs Exclusief maaltijden van 16 juni t/m 14 februari: € 950 PP bij 2 fotografen   -   € 750 PP bij 3 fotografen

 

Inclusief:
Logies in een volledig ingericht vakantiehuis. 7 overnachtingen
Observatietenhutten en/of -tenten en stoeltjes

Deskundige fotograferende gids ter plaatse

Noodzakelijke middelen voor de wintermaanden:

Waterdichte schoenen of laarzen Warme kleding

NIEUW:

Sinds 2017 hebben we de beschikking over maar liefst zes vaste en ruime fotohutten die uw verblijf nu wel heel aantrekkelijk maken!

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%