VOGELPRACHT  IN HET SUMMUM VAN OOST-EUROPA

HONGARIJE

 

 

MET GIDS ANDIUS TEIJGELER, REGISTREER NU VOOR JUNI 2022!

Roodpootvalk-48 verkleind.jpg

SPECIAAL :

Roodpootvalk,

Zwarte Ooievaar

Hop, Bijeneter, Scharrelaar, Steenuil

FACTS:

Twee Roodpootvalk torenhutten  verschillende hutten in het  bos en op de Puszta voor 

spectaculaire soorten
 luxe ecolodge

REIS:

 6 nachten en 5 volle en twee gedeeltelijke fotodagen.

Vliegen op Boedapest,

Transfers inclusief.

Roodpootvalk-20 verkleind.jpg
ZWarte Ooievaar-8 verkleind.jpg

EEN IDEALE FOTOREIS VOOR DE MOOISTE OOST EUROPESE SOORTEN

Het vogelleven op de Puszta in Hongarije is erg rijk. Grote open vlaktes met oude boerderijen zijn typerend voor het landschap, waarbij op sommige plekken belangrijke concentraties van Roodpootvalken leven. Alleen op deze locaties heeft onze lokale partner twee torenhutten om deze prachtige vogels tijdens de broedperiode te fotograferen. In de nestkasten, hangend op dezelfde hoogte, broeden de Roodpootvalken. De hutten bieden mogelijkheden om ze tijdens de vlucht te fotograferen, om copulaties  en de overdracht van prooien te fotograferen. Op dezelfde plek broeden ook scharrelkaars en torenvalken. Het leidt tot spectaculaire interacties tussen die soorten, dus geweldige onderwerpen om ook te fotograferen.

Op dezelfde open vlaktes zijn ook enkele lagunes. Waterstanden fluctueren op basis van de regen en andere weersomstandigheden. Op een van deze lagunes is een schuilplaats gemaakt om Zwarte Ooievaar, Kwak en Zilverreigers  te fotograferen. Regelmatig komen ze dicht bij de hut. Van tijd tot tijd verschijnt ook de kraanvogel. Een nog minder regelmatige bezoeker, maar nog spectaculairder is de Zeearend.

Bovendien bieden de drinkhutten in het bos de mogelijkheid om zeldzame Syrische bonte specht, Wielewaal en vele andere vogels te fotograferen die moeilijk maar typisch zijn voor de Hongaarse bossen. Een van die hutten is ook een torenhut die u dus het allerbeste standpunt zal bieden.

Roodpootvalk-60 verkleind.jpg
Roodpootvalk-48 verkleind.jpg

DE FOTOHUTTEN

De hutten zijn met veel zorg geplaatst op de allerbeste plaatsen en de meeste hutten hebben airconditioning voor uw comfort. Bovendien hebben de hutten spiegelglas om ervoor te zorgen dat we de vogels niet storen. En uiteraard comfortabele stoelen om lekker relax te fotograferen.

IMG_6982.JPG
Kraanvogel-8 verkleind.jpg
ZWarte Ooievaar-18 verkleind.jpg

VELE VERSCHILLENDE SOORTEN BIJ DE HUTTEN

 

Een echte Puszta-ervaring maak je mee in de fotohutten waar je de Scharelaar, de Bijeneter en de Hop kunt fotograferen. Afhankelijk van de broedperiode van die vogels worden verschillende huttengebruikt. Succes kan niet worden gegarandeerd omdat het broeden elk jaar fluctueert, zowel in tijd als in plaats. Onze lokale partner zal uiteraard zijn uiterste best doen om de kansen te maximaliseren.

Bijeneter-9 verkleind.jpg
Hop-20 verkleind.jpg

GALLERY 2020

Roodpootvalk-83 verkleind
Kwak-7 verkleind
Roodpootvalk-7 verkleind
Kraanvogel-8 verkleind
Boerenzwaluw-3 verkleind
Hop-10 verkleind
Pimpelmees verkleind
Torenvalk met muis-2 verkleind en vierka
Roodpootvalk-46 verkleind
Roodpootvalk-2 verkleind
Zwarte Ooievaar-29 verkleind
ZWarte Ooievaar-18 verkleind
Zanglijster-4 verkleind
ZWarte Ooievaar-6 verkleind
Steenuil verkleind
Grauwe Klauwier verkleind
Blauwe Reiger-41 verkleind

DE LODGE

We verblijven in een mooie en luxe lodge. Je kunt ervoor kiezen om een kamer te delen of extra te betalen voor een eenpersoonskamer. De kamers zijn ruim en voorzien van airconditioning. De badkamer is mooi en comfortabel. Om de paar dagen worden nieuwe handdoeken aangeboden. De lodge heeft een gemeenschappelijke eetkamer. Vanaf het terras kunt u de Puzsta en het bijbehorende vogelleven bekijken.

HET PROGRAMMA

MET ANDIUS TEIJGELER

DAG 1:
aankomst in Boedapest, transfer naar de lodge en in het geval we tijdig  aankomen  nog een  eerste sessie in hutten.

DAG 2 TOT DAG 5:
Vroeg wakker om naar de hutten te gaan voor fotografie. Op sommige dagen keert u terug naar de lodge voor een middagpauze. De meeste dagen blijven we de hele dag in de hut.

DAG 6:
Als er nog tijd is, een vroege sessie, gevolgd door een transfer naar de luchthaven en vluchten naar huis.

DE BEGELEIDING
Afhankelijk van de week die u kiest, wordt u tijdens deze reis vergezeld door een van de Wildpix-gidsen,
die je uiteraard ook tips en trucs geeft.

PRAKTISCHE INFO

GIDS

Deze reis wordt begeleid door Wildpix-gids en enthousiaste natuurfotograaf Andius Teijgeler. Hij regelt alle praktische zaken voor iedereen. Als u fotografische vragen hebt, kunt u deze met hem en uw collega-fotografen stellen.

VLUCHTEN EN VERVOER

Omdat we normaal gesproken een mix van Nederlandse en Belgische reizigers hebben, bieden we deze reis bewust aan exclusief vluchten. Dit is om praktische redenen, zodat iedereen kan kiezen hoe en wanneer ze willen reizen. Natuurlijk zullen we advies geven zodra de groepen zijn gevormd, zodat we misschien nog als groep kunnen vertrekken. Maar in ieder geval is er een definitieve afspraak op de luchthaven.

Het is relatief goedkoop om met WizzAir te vliegen van Eindhoven, Rotterdam, Maastricht of Charleroi (BE) naar de luchthaven van Boedapest (Hongarije). Uit onze ervaring is dat de beste verbinding, snel en (belangrijk!) zonder dure gewichtsbeperking voor uw materiaal. Ter plaatse zijn alle transfers inbegrepen en geregeld.

ACCOMODATIE

Lodge van zeer goede kwaliteit met alle modern comfort. Volpension en WiFi beschikbaar.

AANTAL DEELNEMERS:


Minimaal 6 personen en maximaal 8 plus gids

PRIJS 2022:


Prijs per persoon: Euro 1595,00€

(exclusieve vluchten, inclusief de lodge)
Single room supplement: +250€
 

WAT ALS IK MIJN REIS MOET ANNULEREN?

ANNULERINGSKOSTEN: WIJ RADEN U AAN ALTIJD EEN GOEDE REISVERZEKERING TE REGELEN

% OP HET TOTALE BEDRAG VAN DE REIS

5 TOT 3 MAANDEN VOOR VERTREK 25%

3 TOT 2 MAANDEN VOOR VERTREK 50%

2 TOT 1 MAAND VOOR VERTREK 80%

1 MAAND TOT 1 DAG VOOR VERTREK. 100%