top of page

VOGELPARADIJS
HONGARIJE

VOGELPRACHT IN HET SUMMUM VAN OOST-EUROPA

SPECIAAL :

ROODPOOTVALK
ZWARTE OOIEVAAR
HOP
BIJENETER
SCHARRELAAR
STEENUIL

FACTS:

TWEE SPECIALE TORENHUTTEN VOOR DE ROODPOOTVALK

VERSCHILLENDE HUTTEN IN HET BOS EN OP DE PUSZTA VOOR SPECTACULAIRE SOORTEN

REIS:

6 NACHTEN - 5 VOLLE EN 2 GEDEELTELIJKE FOTODAGEN
VLIEGEN OP BOEDAPEST
TRANSFERS INCLUSIEF
LUXE ECOLODGE

Groepsreis:

 

Data:

4 tot en met 11 juni 2022

Maximale groepsgrootte:

8 personen exclusief gids en begeleiding

Begeleiding:

Afhankelijk van uw plaats van vertrek reist u alleen of met de groep naar Boedapest (Hongarije). Onze begeleider en enthousiast natuurfotograaf is Andius Teijgeler en ter plaatse zijn er tevens onze Engels sprekende collega's die de groep begeleiden en naar de desbetreffende hutten brengen. Andius regelt alle praktische zaken voor iedereen en ook voor fotografische vragen is hij uw aanspreekpunt.

Vlucht en vervoer:

U boekt de vluchten zelf en deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. Vanaf het vliegveld van Boedapest reizen we gezamenlijk richting onze uiteindelijke verblijf.

Het is relatief goedkoop om met WizzAir te vliegen vanaf Eindhoven, Rotterdam, Maastricht of Charleroi naar de luchthaven van Boedapest. Uit onze ervaring is dat de beste en snelste verbinding zonder dure gewichtsbeperking voor uw materiaal. Ter plaatse zijn alle transfers inbegrepen.

Accommodatie:

U verblijft in een tweepersoonskamers van een zeer goede lodge met alle moderne comfort op basis van volpension.

Prijs:

Prijs per persoon in tweepersoonskamer en volpension, 6 fotodagen € 1645 voor de groepsreis in 2022

Inclusief:

accommodatie luxe en moderne lodge met volpension

alle transfers ter plaatse

alle fotohutten en excursies

reisbegeleiding door ervaren gids

 

Exclusief:

uw vluchten op Boedapest

eigen andere uitgaven ter plaatse

uw extra maaltijden of drankjes ter plaatse

uw eigen reis- en / of annuleringsverzekeringen

Betaling:

Na het reserveren ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag vooraf per bankoverschrijving.

Op deze manier is alles geregeld en is uw reis gereserveerd uiteraard ontvangt u hiervan een factuur.

Reisinformatie

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

In geval van annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Aangezien wij ook annuleringskosten moeten betalen aan onze partners, moeten wij deze aan u doorberekenen volgens onderstaand schema welke ook aangegeven zijn in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u wordt toegestuurd.

 

U kunt altijd contact opnemen met uw annuleringsverzekering.

Termijnen voor annuleringskosten:

5 tot 3 maanden voor vertrek: 25% van de totale reissom

3 tot 2 maanden voor vertrek: 50% van de totale reissom

2 tot 1 maanden voor vertrek: 80% van de totale reissom

minder dan 1 maand voor vertrek: 100% van de totale reissom

Meer informatie of reserveren
Fotogalerie

EEN IDEALE FOTOREIS VOOR DE MOOISTE OOST EUROPESE SOORTEN

Het vogelleven op de Puszta in Hongarije is erg rijk. Grote open vlaktes met oude boerderijen zijn typerend voor het landschap, waarbij op sommige plekken belangrijke concentraties van Roodpootvalken leven. Alleen op deze locaties heeft onze lokale partner twee torenhutten om deze prachtige vogels tijdens de broedperiode te fotograferen. In de nestkasten, hangend op dezelfde hoogte, broeden de Roodpootvalken. De hutten bieden mogelijkheden om ze tijdens de vlucht te fotograferen, om copulaties  en de overdracht van prooien te fotograferen. Op dezelfde plek broeden ook scharrelkaars en torenvalken. Het leidt tot spectaculaire interacties tussen die soorten, dus geweldige onderwerpen om ook te fotograferen.

 

Op dezelfde open vlaktes zijn ook enkele lagunes. Waterstanden fluctueren op basis van de regen en andere weersomstandigheden. Op een van deze lagunes is een schuilplaats gemaakt om Zwarte Ooievaar, Kwak en Zilverreigers  te fotograferen. Regelmatig komen ze dicht bij de hut en van tijd tot tijd verschijnt ook de kraanvogel. Een nog minder regelmatige bezoeker, maar nog spectaculairder is de Zeearend.

 

Bovendien bieden de drinkhutten in het bos de mogelijkheid om zeldzame Syrische bonte specht, Wielewaal en vele andere vogels te fotograferen die moeilijk maar typisch zijn voor de Hongaarse bossen. Een van die hutten is ook een torenhut die u dus het allerbeste standpunt zal bieden.

Over de reis
ZWarte Ooievaar-18 verkleind.jpg

Hoe, wat en waar? Alles wat u nog meer moet weten:

WANNEER IS DE BESTE PERIODE?

We gaan natuurlijk bewust in de maand juni aangezien er dan veel broedparen aanwezig zullen zijn. Mooie interacties tussen de verschillende soorten en de overdracht van gevangen prooien bieden vele mooie fotokansen

WAAR ZITTEN WE?

We zitten op de Puszta (het graslandschap van de grote Hongaarse laagvlakte) van Hongarije. Het is een steppelandschap met een hoog waterpeil, ideaal voor de aanwezige vogels. De hutten zijn zo gesitueerd dat we zowel voor het bos als voor de waterrijke omgeving kunnen kiezen.

HOE ZIET DE REISPLANNING ERUIT?

Deze reis is een vast pakket van 5 fotodagen - 6 nachten

 

Dag 1: aankomst Boedapest, transfer naar de lodge en als het meezit al een eerste fotosessie

Dag 2: fotodag

Dag 3: fotodag

Dag 4: fotodag

Dag 5: fotodag

Dag 6: laatste vroege fotosessie, transfer naar luchthaven en vlucht naar huis

De fotodagen zijn soms met een lunchpauze bij de lodge, maar vaak verblijven we een hele dag in de hut.

WAT KUNNEN WE TEGENKOMEN?

Natuur blijf natuur, maar we hebben deze periode een grote kans op roodpootvalk, scharrelaar, torenvalk, zwarte ooievaar, kwak, zilverreiger, syrische bonte specht, hop, bijeneter, steenuil en meer.

Hoe, wat en waar?

DIVERSE FOTOHUTTEN VOOR VERSCHILLENDE SOORTEN

 

De hutten zijn met veel zorg geplaats op de allerbeste plaatsen en de meeste hutten zijn voorzien van airconditioning voor uw comfort. De hutten hebben bovendien spiegelglas om ervoor te zorgen dat we de vogels niet storen en u zit natuurlijk op comfortabele stoelen om relaxed en geconcentreerd te kunnen fotograferen.

Succes kan natuurlijk niet worden gegarandeerd, maar door de vele verschillende hutten op vele plaatsen en de uitstekende expertise van onze lokale gidsen maken we de kans zo groot mogelijk. We beschikken hierbij oa over twee torenhutten, hutten aan het water en hutten op de open vlaktes.

Onze fotohutten

DE ACCOMMODATIE

U verblijft in een mooie en luxe lodge. U kan ervoor kiezen de kamer te delen of een extra supplement te betalen voor een éénpersoonskamer. De kamers zijn ruim en voorzien van airconditioning. De badkamer is mooi en comfortabel en om de paar dagen worden nieuwe handdoeken aangeboden. De lofge heeft een gemeenschappelijke eetkamer en vanaf het terras kunt u de Puzsta en het bijbehorende vogelleven bekijken.

Acommodatie