© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY
Over Ons

 

WILDPIX is een samenwerking van HAN BOUWMEESTER NATUURFOTOGRAFIE en MARTINSNATURE PHOTOGRAPHY van Martin Steenhaut.

 

HAN BOUWMEESTER - AWARD WINNING NATURE PHOTOGRAPHER - CO FOUNDER WILDPIX TRAVEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han Bouwmeester is natuurfotograaf in hart en nieren. Zijn basis ligt in het vrijwilligerswerk voor natuur- en vogelwerkgroepen; iets wat hij tot op de dag van vandaag combineert met zijn werk als natuurfotograaf. Zijn weg naar professionalisering ging niet geforceerd maar grotendeels vanzelf doordat de vraag naar zijn beelden enorm toe nam. Han won een aantal nationale- en internationale fotowedstrijden wat een waardering maar ook een bevestiging geeft van zijn kwaliteiten als fotograaf betekende. Thans zet Han zich tijdens lezingen en via andere wegen in om meer mensen met natuurfotografie als gepassioneerde hobby actief te laten zijn in de kwetsbare natuur in ons land. Een natuurfotograaf kan bijvoorbeeld door het tonen van zijn of haar beelden een belangrijke bijdrage leveren aan de bewustwording voor de noodzaak van bescherming en instandhouding. Dit alles onder het motto, ‘voor wat hoort wat’.

Naast de fotografie zelf ontwerpt en levert Han diverse handige producten voor de natuurfotograaf, organiseert hij spectaculaire fotoreizen en levert hij grootformaat foto’s ten behoeve van het inrichten van woningen en kantoren. Op zijn website is een enorme database van zijn natuurfoto’s te bewonderen. Han verhuurt als eerste natuurfotograaf professionele foto schuilhutten en ook daarmee zoekt hij de samenwerking met natuur beherende organisaties en natuurwerkgroepen die hierdoor ook een graantje van de verhuur mee kunnen plukken. 

 

Enkele hoogtepunten:

 

 • Winnaar Grasduinen 2007

 • 3x finale BBC Wildlife Photographer of the year

 • 2x finale Glanzlichter

 • 3x finale GDT

 • 3x finale Asferico

 • Winnaar Publieksprijs Het Vogeljaar 2011

 • Highly recommend Asferico 2013

 • Winnaar Beste vogelfoto van het jaar 2006 Birdpix

 • 2e prijs National Wildlife 2011

 • Nominatie ‘De Groene Twinkeling 2014’ voor meest natuurvriendelijke bedrijf van Overijssel

 

WWW.HANBOUWMEESTER.NL

 

 

MARTIN STEENHAUT - AWARD WINNING NATURE PHOTOGRAPHER - CO FOUNDER WILDPIX TRAVEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Steenhaut werd geboren in Brussel en groeide op in Antwerpen. Al heel jong werd de passie voor de natuur hem meegegeven door zijn oudere broer. Aangezien tijdens de studies al bleek dat de andere grote interesse lag bij de fotografie, werd dit de perfecte combinatie. Kijken naar de natuur en de pracht ervan proberen vast te leggen.

Na de zijn opleiding fotografie werd hij actief als beroepsfotograaf en werkt nog steeds succesvol in verschillende domeinen van dit prachtig beroep. Maar de roep van de natuur is sterk en dus worden vrije momenten besteed aan natuurfotografie in binnen- en buitenland.

Met regelmatige expo's en publicaties probeert hij zijn passie te delen met het grote publiek.

​Al meermaals werd zijn werk bekroond in nationale en internationale fotowedstrijden.

Martin is erkend als beroepsfotograaf door de Nationale en Europese Vereniging van Professionele fotografen.

 

Enkele hoogtepunten:

 

 • Tweede prijs in finale ARGUS fotowedstrijd 2011

 • Finalist internationale fotowedstrijd Nature Namur 2012"

 • Bronzen award natuurfotografie 'wedstrijd beroepsfotografen 2012'

 • 3x finalist in wedstrijd Aves 2012

 • Winnaar wedstrijd 'HBM Nature Photography' december 2012​

 • Finalist NatureNamur 2013

 • GOLDEN AWARD wedstrijd Beroepsfotografen 2013 - categorie Natuurfotografie

 • SILVER MEDAL  'Landscape' in The World Photographic Cup,  Phoenix USA, januari 2014.

 • Jurylid World Photographic Cup 2015

 • Jurylid Fotowedstrijd 2014.nl 

 • Finalist NatureNamur 2015

 • Jurylid Fotowedstrijd 2015.nl

 • Finalist World Photographic Cup 2016

 

 

WWW.MARTINSNATURE.COM

 

 

 

CHRIS STEEMAN - SENIOR PHOTOGRAPHIC ADVISOR & AWARD WINNING PHOTOGRAPHER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chris Steeman, geboren in 1961 en sinds zijn prille jeugd geïnteresseerd in alles wat met de natuur te maken heeft, waarbij vogels kijken toch altijd een eerste plaats heeft ingenomen. Zijn omzwervingen om vogels te observeren (+6200 soorten gezien) en te fotograferen hebben hem inmiddels al in meer dan 80 landen gebracht in alle continenten, meestal als bezoeker maar ook als gids voor diverse buitenlandse organisaties als Birdseekers, Birdquest, RSPB en ook voor diverse privé groepen. Het duurde dan ook niet lang voor hij deze prachtige natuur wou vastleggen op film, eind jaren 70 nog analoog en op dia en sinds 2002 digitaal. Als een gevolg van al dat moois is hij sinds 2007 ook beginnen te fotograferen onderwater, eerst als leerling-duiker, nadien als instructeur. Hij volgt sinds begin jaren 80 de verspreiding van Ruigpootuil in Belgie op (nestkasten hangen, vogels ringen, opvolgen natuurlijke nestholtes en Zwarte Spechtengaten, enz...). Dit project loopt nog steeds.

 

Chris is technisch en fotografisch adviseur voor Wildpix en reisbegeleider. In 2016 won hij de categorie 'Landscapes of Wallonia'

van het beroemde Festival International Nature Namur.

​​

www.chrissteeman.photography

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

CONTACT

 

+32 498 541 507

+31 612-76 09 26

 

INFO@WILDPIX.NL

HAN@WILDPIX.NL

MARTIN@WILDPIX.NL

ABOUT US

ALL OUR TRAVEL INFORMATION IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH, PLEASE ASK FOR IT IF YOU NEED IT.

 

TOUTES NOS INFORMATIONS CONCERNANT LES VOYAGES SONT AUSSI DISPONIBLE EN FRANCAIS, DEMANDEZ-LES SI NECESSAIRE.

Wij steunen Foto-Nots en promoten verantwoorde natuurfotografie

Er wordensteeds vaker zogenaamde roofvogelshoots voor ‘natuurfotografen’ verzorgd. De vogels worden in een mooie setting geplaatst met de poten (waar de ring en het valkeniersriempje zitten) uit het zicht van de lens. Of er worden vliegbeelden gemaakt waarbij de poten vaak toch al niet zichtbaar zijn of de riempjes worden weg geshopt. Op deze manier ontstaan er weliswaar prachtige foto’s maar je zou je af moeten vragen wat een en ander, vooral met het bovenstaande in het achterhoofd, met natuurfotografie te maken heeft. Het geeft dan ook te denken dat bij veel van deze foto’s op websites en publicaties als zijnde in het wild gefotografeerd geplaatst worden.

Omdat wij dit een ongewenste tendens vinden is Foto-Nots en deze site opgericht. Omdat dit initiatief onder natuurfotografen is ontstaan maakt Foto-Nots zich vooral druk om het fotograferen van deze dieren in gevangenschap. Onze mening is dat een en ander niets met natuurfotografie van doen heeft en elke natuurfotograaf met enig natuurbewustzijn zich er van zou moeten distantiëren. Ook de diverse media zouden geen foto’s van roofvogels in gevangenschap moeten willen publiceren. Of op zijn minst, net als de fotograaf zelf, er de tekst 'captive' bij moeten vermelden. Echte natuurfotografen bereiden hun foto's tot in de puntjes voor en hebben het er voor over om dagen in schuiltentjes te zitten teneinde zijn of haar gewenste foto's te maken. Bij een valkenier gaat dat natuurlijk veel sneller; maar of het gevoel en beleving  daarbij ook goed zit?Foto-Nots gaat deze strijd aan en roept iedere natuurfotograaf en uitgever op om zich achter dit initiatief te scharen. Download de banner en plaats deze op uw website of publicatie en geef daarmee aan dat u deze actie ondersteunt. Met plaatsen van deze banner geeft u aan dat op uw website of publicatie geen vogelfoto’s die op bovenstaande manier ontstaan zijn te vinden zullen zijn. Draagt u deze actie vervolgens verder uit en geef aan dat uw eventuele roofvogelfoto’s wel in het wild gefotografeerd zijn. Op deze manier hopen we op het ontstaan van een sneeuwbaleffect en deze vorm van fotografie uiteindelijk flink aan banden te kunnen leggen.

Plaats dus dit logo (met daarachter ook een link naar deze Foto-Nots site) op uw website als u net als ons vindt dat er met deze dieren niet gesold moet worden ten faveure van slechts het mooie plaatje. Natuurfotografie vindt in de natuur zelf plaats; niet bij een valkenier. U kunt de actie ook ondertekenen via de link op het logo. Heel graag zelfs!

SOCIALIZE WITH US

LOCATE US

THE COMPANY

WILDPIX TRAVEL - Natuurfotografiereizen

Han Bouwmeester en Martin Steenhaut

 

J.M. De Bruynstraat 29

7471 KG Goor  

Nederland

 

Geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel

KvK    853740689B01

BTW   NL 8537 4068 9B01

 

IBAN  BE58 3631 3369 9079

BIC     BBRUBEBB