© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

Beleef de schoonheid van baltsende Grote Trappen en Scharrelaars in prachtig Portugal

 

 

Pure vogelfotografie in Portugal, opnieuw het veld in...

 

In het zuiden van Portugal, net boven de Algarve maar net onder Lissabon, ligt de Alentejo regio. Een schitterend gebied met uitgestrekte kurkeik bossen en heuvels en…bomvol met vogels.
Om deze vogels te fotograferen hebben we een nieuwe reis georganiseerd in samenwerking met een Nederlands gezin wat hier al jaren woont. Ze hebben een spectaculair eigen terrein van niet minder dan 20 hectare met daarop een aantal ruime bungalows die maximale privacy genieten.

 

Alleen al op dit terrein zelf is het goed vogels kijken met een eigen fotohut maar er is nog zoveel meer wat we hier kunnen bieden. Wat denkt u van de schuwe grote trappen met hun bijzondere baltsgedrag, kleine trappen, zwartbuikzandhoenders, hoppen, draaihals, scharrelaars, bijeneters, steenuilen, flamingo’s, grijze wouw enz. Het is hier allemaal mogelijk en het leuke is; we doen het zoveel mogelijk zoals natuurfotografie begonnen is; met schuiltenten en goede observaties en voorbereidingen.

 

We weten dat wij van Wildpix Travel vooral reizen aanbieden met vaste en luxe foto schuilhutten. Hoe mooi en bijzonder dit ook is; we weten dat er ook veel mensen zijn die juist enorm genieten van het pure en pionierende aspect van het fotograferen vanuit schuiltenten en het inspringen op momenten en kansen. Dat gaan we voor een groot deel bieden met deze reis; vogelfotografie in Portugal.

 

 

GROTE TRAPPEN EN SCHARRELAARS

IN PRACHTIG PORTUGAL

 

2 KEUZES: TRAPPEN OF SCHARRELAARS  -  ALLEEN OF IN KLEINE GROEP - PERIODE NAAR KEUZE - VOORJAAR OF WINTER

MOGELIJKE PERIODES

 

GROTE TRAP: 1 OKTOBER TOT 7 APRIL

SCHARRELAARS: 21 MEI TOT 25 JUNI

 

De reizen zijn enkel beschikbaar in deze periodes, aanvragen daarbuiten doen heeft geen zin.

 

 

REISBEGELEIDING

U reist individueel of in kleine groep van max 3 personen. Ter plaatse wordt u perfect opgevangen en begeleid door onze collega ter plaatse.

 

VLUCHTEN EN TRANSPORT

De beste verbinding is vliegen op LISSABON OF FARO. Van daaruit neemt u best een huurauto.

Uiteraard krijgt u van ons alle nodige weginformatie. De gids zal u opwachten ter plaatse.

 

 

ACCOMODATIE

U verblijft in een van de ruime bungalows op het eco-vakantiepark dat in 2008 gebrouwd is en geheel zelfvoorzienend is door zonne- en windenergie. Het terrein biedt werkelijk alle privacy en veel vogels begroeten u rond uw terras. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het hier ook een eldorado voor planten- en vlinderliefhebbers. Het terrein en het heerlijke klimaat bieden u alle mogelijkheden deze fotoreis te combineren met uw gezinsvakantie.

-Kleinschalig
-Privacy en ruimte
-Nederlandstalige gastheer (uw gids) en -vrouw
-Verwarming door houtkachels
-Wifi bij de receptie
-Fotohut op het terrein.

 

 

AANTAL PERSONEN

1 tot 3 fotografen

 

 

PRIJS

 

 

Prijs Inclusief maaltijden

 

 • € 1.300 PP bij 2 fotografen

 • € 1.100 PP bij 3 fotografen

 • Prijs bij verlenging voor alleen het huis: € 70 per nacht.

 

Inclusief:

 • Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.

 • 7 overnachtingen

 • Ontbijt en avondeten (brood). U ontvangt van ons een bestellijst waarop u uw boodschappen kan aangeven. Wij verzorgen de boodschappen die in uw vakantiehuis worden neergezet. U dient zelf uw ontbijt en avondeten klaar te maken

 • De warme middagmaaltijd wordt genuttigd in een Portugees restaurant op 5 km afstand; elke middag rond 13.30 uur.

 • Observatietenten en stoeltjes

 • Deskundige fotograferende gids ter plaatse

 

 

Prijs Exclusief maaltijden

 

 • € 1.200 PP bij 2 fotografen

 • €    950 PP bij 3 fotografen

 • Prijs bij verlenging voor alleen het huis: € 70 per nacht.

 

Inclusief:

 • Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.

 • 7 overnachtingen

 • Observatietententen en stoeltjes

 • Deskundige fotograferende gids ter plaatse

 

 

Altijd exclusief:

 

 • Vlucht naar Portugal (Lissabon of Faro)

 • Huurauto

 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

 

 

Noodzakelijke middelen voor de wintermaanden:

 

 • Waterdichte schoenen of laarzen

 • Warme kleding

 

 

!! GOED OM WETEN !!

 

BETALINGEN

Na reservering ontvangt u een betalingsverzoek per overschrijving.  Zo is alles geregeld en is uw reis gereserveerd.

PRAKTISCHE REISINFO

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%

Twee reismogelijkheden:

Grofweg zijn er eigenlijk twee mogelijke opties voor deze reis. In de winter en vroege voorjaar ligt de nadruk op de grote trappen (balts vanaf begin maart) (reis 1) en vanaf eind mei op de scharrelaars. (reis 2)

Voor beide reizen geldt dat u 3 dagen met de gids op pad gaat. Verder wordt u voorzien van een informatiepakket met routes naar de beste vogelgebieden en wat u daar kunt zien. U kunt hierdoor zelf bepalen waar u de nadruk op wilt leggen.

 

 

REIS 1:  GROTE TRAPPEN BALTS ...EN MEER... (tussen 1 oktober t/m 7 april)

8 dagen (3 dagen gids, andere dagen alleen)

Hoewel deze reis zich vooral toespitst op grote trappen, kleine trappen en zwartbuik zandhoenders, is er kans op meer. Hop, rode wouw, kuifkoekoek, grauwe gors, kalanderleeuwerik, Spaanse keizerarend, grijze wouw, griel, bruine-, en blauwe kiekendief, koereiger, rode patrijs, steenuil, enz..
En vanzelfsprekend hebben we onze eigen fotohut nog vlak bij uw bungalow.

 

 

 

REIS 2:   SCHARRELAARS ...EN MEER... (tussen 21 mei t/m 25 juni)

8 dagen (3 dagen gids, andere dagen alleen)

Rode draad van deze reis zijn de fotogenieke scharrelaars, bijeneters en kleine torenvalken. We hebben hier unieke locaties waar deze vogels van nature broeden. Verder kunnen we op pad gaan voor steenuilen, duinpiepers, westelijke blonde tapuit, kalanderleeuweriken, roodkopklauwieren, zwartbuikzandhoenders, diverse roofvogels waaronder de grijze wouw, flamingo’s en andere watervogels, hop, steenuil en gieren. En is er natuurlijk de eigen fotohut die u juist in deze droge periode erg goed zal bevallen. Hier kunnen nu soorten worden gefotografeerd als , Iberische groene specht, baardgrasmus, cirlgors, draaihals, nachtegaal. kleine zwartkop, boomleeuwerik en orpheusspotvogel; om er slechts een paar te noemen.

 

 

 

 

Beschrijving van de mogelijkheden:

 

Portugal kent enorm uitgestrekte steppen; stel het u voor als glooiende, deels braakliggende, akkers. Hier en daar gecultiveerd en ingezaaid met granen  en opgesierd door steeneiken. Dit is het perfecte biotoop voor de zeldzame grote trappen.

 

De grote trap is een zeer schuwe loopvogel en heeft een groot, rustig broedgebied nodig. Door het gebrek aan dit soort gebieden is deze imposante vogel in grote delen van Europa verdwenen.
Het mannetje wordt niet minder dan één meter lang en kan tot maar liefst 16 kilo wegen! De balts is een schouwspel van de bovenste plank waarbij het mannetje al zijn veren uitzet en op die manier nog groter lijkt. Grote trappen balts is spektakel en als het lukt heb je echt iets bijzonders!

 

Ruim voor zonsopkomst gaat u met onze gids ter plaatse en zet u op slimme plekken de schuiltent op. De gids weet door intensieve observaties precies waar op dat moment de meeste kans is op het zien van de trappen. 

Maar we hebben nog een andere hoofdrolspeler; de scharrelaar. Deze voornamelijk blauwe vogel spreekt enorm tot de verbeelding bij vogelfotografen. Vaak worden ze gefotografeerd rond nestkasten. Zo niet hier want bij ons broeden ze, in het bijzijn van kleine torenvalken, in oude verlaten ruïnes; zeer fotogenieke plekken dus.

De accomodatie

 

U verblijft in een van de ruime bungalows op het eco-vakantiepark dat in 2008 gebrouwd is en geheel zelfvoorzienend is door zonne- en windenergie. Het terrein biedt werkelijk alle privacy en veel vogels begroeten u rond uw terras. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het hier ook een eldorado voor planten- en vlinderliefhebbers. Het terrein en het heerlijke klimaat bieden u alle mogelijkheden deze fotoreis te combineren met uw gezinsvakantie.  Het vakantiehuis van deze reis is standaard voorzien van 1 slaapkamer; tegen meerprijs is dat echter naar wens aan te passen in uw boeking.

-Kleinschalig
-Privacy en ruimte
-Nederlandstalige gastheer (uw gids) en -vrouw
-Verwarming door houtkachels
-Wifi bij de receptie
-Fotohut op het terrein.

 

U kunt zelf kiezen of u de reis met of zonder maaltijden wilt boeken, verder leest u de twee mogelijkheden.

 

 

Aantal personen:

Onze vogelfotografie reizen hebben een bezetting van minimaal 2 fotografen en maximaal 3 fotografen.

De vogelgids gaat altijd mee tijdens de drie begeleide dagen en deelt dus de hut of tent met u.

De observatietenten zijn voor max. 2 personen, dus maximaal 2 observatietenten.

 

Kortom, een vogelfotografie reis voor genieters die veel mooie momenten en soorten kan opleveren.

 

 

Andere soortenmogelijkheden:

 

Tegen meerprijs en in overleg en afhankelijk van de beschikbaarheid van de gids bestaat de mogelijkheid om vanuit mobiele observatiehutten die worden opgezet aan de rand van het water van het Nationaal Park de lagune van Santo André andere soorten te fotograferen.

 

Hierbij maakt u kans op:

Visarend, Bruine Kiekendief, Grutto, Rosse Grutto, Watersnip, Bokje, Flamingo, Waterpieper, Grote Pieper, Pijlstaart, Slobeend, Smient, Kuifeend, Witoogeend, Wintertaling, Bontbekplevier, Bonte Strandloper, Zwarte Ruiter, Zilverplevier, Goudplevier, Wulp, Regenwulp, Drieteenstrandloper, Groenpootruiter, Krombekstrandloper, Strandplevier, Grote Stern, Hop, enz.

 

En elke middag is er tijd om vanuit de fotohut op Monte Horizonte foto´s van weer andere soorten te maken met kans op Cirlgors, Boomklever, Boomkruiper, Draaihals, Iberische Groene Specht, Heggenmus, Rode Patrijs, Kleine Bonte Specht, Grote Bonte Specht, Goudvink, Grijze Gors, Boomleeuwerik, Europese Kanarie, Zwartkop, Kleine Zwartkop, Graszanger, Grauwe Gors, Groenling, Putter, Gaai, Kneu, Tapuit, Roodborsttapuit, Zwarte Spreeuw, Grote Gele Kwikstaart, Staartmees, Winterkoning etc.