© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

ZEEARENDEN EN MEER IN OOST-DUITSLAND

 

BESTE PERIODE

EIND OKTOBER - APRIL

 

 

SOORTEN TE FOTOGRAFEREN

HELE JAAR: Zeearend, Raven, Buizerds, Bonte kraai: vanuit hutten maar de grootste kansen in de winter.

VOORJAAR: Zwarte ooievaar, Kraanvogel, Bruine kiekendief, Ijsvogel

ZOMER: Visarend, Rode en Zwarte Wouw; Schreeuwarend: Ca. half april t/m half augustus. 
(indien aanwezig en het verantwoord kan en slechts beperkte aanmelding mogelijk)

Actiefotografie vanuit de boot zolang er geen ijs ligt.

 

 

ACCOMODATIE

U verblijft in half pension in een eenvoudig doch goed hotel aan slechts 40€ p.p. / nacht. Vanwege het vroege vertrek in de ochtend krijgt u in plaats van een ontbijt, een eenvoudig ontbijt/lunchpakket mee, en krijgt u er een kan met koffie of thee klaar bij. Verder serveert het hotel in de avond een heerlijke warme maaltijd (eigen kosten).

 

 

REISWEG

Rijden naar Noord-Duitsland regio Mecklenburg-Vorpommern. Exacte locatie krijgt u na reservering.

In het hotel maakt u kennis met de gids.

 

 

AANTAL PERSONEN

Hutten van 1 tot 4 personen. Indien u alleen reist, kan u collega fotografen verwachten.

 

 

PRIJS

 

€ 100,- per persoon per dag in de fotohut

€ 100,- per persoon per boottrip

 

Inclusief:

- Alle transport ter plaatse met 4x4

 

 

Exclusief:

- Uw eigen vervoer naar Duitsland

- Hotel aan €40 pp/nacht in half pension.

- Eigen uitgaven ter plaatse.

- Uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen.

 

 

Noodzakelijke middelen:

- Waterdichte laarzen

- Warme kleding

- Muggenwerende middelen

PRAKTISCHE REISINFO

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%

Fotohut en accomodatie

 

U verblijft in een eenvoudig doch goed hotel waar wij afspraken mee gemaakt hebben. Het vraagt nogal wat aanpassingen en medewerking van een hotel om ons fotografen op deze manier te ontvangen. De afspraken houden in dat u voor een erg gunstig tarief van het hotel gebruik kunt maken en we redelijk flexibel kunnen zijn in de boekingen. Maar ook dat u, vanwege het vroege vertrek in de ochtend, in plaats van een ontbijt een eenvoudig ontbijt/lunchpakket mee krijgt en er een kan met koffie of thee klaar staat. Dit is in de overnachtingsprijs van slechts € 40,- pp inbegrepen. Verder serveert het hotel in de avond een heerlijke warme maaltijd eveneens bij de prijs inbegrepen.

Indrukwekkende roofvogels in Oost-Duitsland

 

In het voormalig Oost-Duitsland, in de omgeving van Mecklenburg Vorpommern, hebben wij samen met een voormalig boswachter meerdere schuilhutten geplaatst. Daar wordt met enige regelmaat, maar met beleid, voer wordt uitgelegd voor roofvogels waarvan de imposante zeearend het meest tot de verbeelding spreekt.

 

Maar ook soorten als buizerds, raven, visarenden, rode- en zwarte wouw, bruine kiekendief en soms zelfs schreeuwarenden zijn hier te zien en te fotograferen. Ook het fotograferen van broedende vogels zoals bruine kiekendief, kraanvogels of zwarte ooievaars is hier mogelijk. Het fotograferen bij nesten gebeurt verantwoord, ook houden we het zeer beperkt en het is bij ons geheel met vergunningen geregeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECTACULAIR EN UNIEK IN EUROPA: VISSENDE AREND VANUIT DE BOOT !

 

De collega ter plaatse, in Duitsland bekend om zijn beschermingswerk, is er zelfs in geslaagd het vertrouwen van een paartje zeearenden te winnen en ze met vis dicht bij zijn boot te lokken. Dit met schitterende fotomogelijkheden als gevolg. En absoluut sensationeel is het feit dat hem dit kunstje ook gelukt is met de rode- en zwarte wouw en visarend.

 

Het gebied waar we het over hebben is precies wat u zich waarschijnlijk bij Oost-Duitsland voorstelt; ruig, nogal verlaten en een bonk natuur. Maar natuurlijk zijn ook de sporen uit de communistische tijd nog goed zichtbaar en hebben de jongeren het gebied grotendeels verlaten omdat er geen werk is. Maar voor ons is het belangrijk dat de uitgestrekte gebieden grotendeels behouden zijn gebleven en dat heeft positieve gevolgen voor de fauna.

Het aantal mogelijkheden is, afhankelijk van het jaargetijde, zo groot dat ter plaatse van dag tot dag met u overlegd wordt wat de opties en strategie voor de volgende dag kan worden. U zult merken dat we zeer flexibel zijn in de mogelijkheden. Daarom kunt u ook gewoon ter plaatse met hem en het hotel afrekenen. Overigens zijn de kosten ter plaatse via ons dezelfde dan wanneer andere fotografen bij hem betalen. Voordeel voor u is dat we uw boeking van de schuilhutten en het hotel voor u regelen en u profiteert van de opgezette werkwijze.

 

Elke keer is het belangrijk dat u op tijd boekt!
Hoewel de kans op succes hier erg hoog is, zijn we niet in een dierentuin en is de ene dag de andere niet. Wij adviseren u er dan ook minimaal twee a drie fotodagen voor uit te trekken. Let daarbij natuurlijk wel op dat geboekte dagen niet geannuleerd kunnen worden in het geval u al snel tevreden bent of het weer wat minder is.

 

De kosten worden ter plaatse met u verrekend en zijn € 100,- per aanzit of boottocht per persoon en € 150,- bij nestfotografie. Dit bedrag lijkt in eerste instantie wellicht hoog, maar staat nog in schril contrast met de ongeveer 300 euro die u er voor in Noorwegen zou betalen. Bovendien staat er een voordelig tarief voor het hotel tegenover. Voor uitgebreide combinaties wordt achteraf bekeken wat uw activiteiten en succes waren en aan de hand daarvan uw prijs bepaald. Vooraf kan er in elk geval geen speciale prijs afgesproken worden voor aantal personen en/of dagen. Dit heeft met slechte ervaringen uit het verleden te maken en het in kunnen springen op de actualiteit van dat moment.

 

 

FOTO JENS STAHL

FOTO BERT VAN DER KRIEKEN