© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

KRAANVOGELS VAN NABIJ

IN OOST-DUITSLAND

MET BEGELEIDING EN BEPERKT BESCHIKBAAR!

 OKTOBER 2015 - data volgen nog

 

HET WAS WEER GEWELDIG, BEKIJK HIER DE REVIEW

Kraanvogels van nabij

 

 

Nieuw in ons reisaanbod; kraanvogels fotograferen vanuit hutten in het noorden van Duitsland.


Kraanvogels zijn voor velen het symbool van de jaarlijkse vogeltrek. In het vroege voorjaar trekken de imposante vogels van zuid naar noord om in de herfst, nog massaler de andere kant weer op te gaan. Alleen al hun trompetterende roep is een belevenis op zich. Kraanvogels zien is één ding maar het fotograferen er van is geen sinecure. De vogels zijn schuw en er staan er altijd een paar ‘op wacht’ om onraad onmiddellijk te melden aan de groep waarna ze op de wieken gaan. Jammer voor de foto’s maar vooral jammer vanwege de verstoring die we bij het fotograferen veroorzaken.

 

Maar met Wildpix Travel bieden we u een fantastische manier om deze kraanvogels in alle rust en van nabij te kunnen bekijken en fotograferen. U kunt een of meerdere dagen een fotohut bij ons huren. Geen gedeelde hut maar een helemaal voor u alleen. U zit van donker tot donker in de hut dus het is een lange zit; maar zeker een die de moeite meer dan waard is.

Hoe werkt het:

 

U kunt zelf bepalen op welke van onderstaande dagen u een of meer hutten wilt bespreken. We bieden tevens een hotel voor u waarmee we afspraken hebben gemaakt aangaande ontbijt- en lunchpakketten. U verblijft immers van donker tot donker in de hutten. We adviseren u een goede *stoel mee te nemen en iets om een tijdje op te kunnen liggen; u mag er niet tussentijds uit.
 

De hutten staan aan de rand van een akker waar iedere dag gevoerd wordt. U krijgt zelf van ons ook een emmer met voer mee om voor een groot deel zelf te kunnen bepalen waar u de vogels het liefst ziet.
Bij het eerste licht vliegen de kraanvogels van hun slaapplaatsen bij het water naar de foerageerplekken. Vrijwel elke dag landen ze dus ook voor de hutten. U kunt kraanvogels, ganzen en diverse eenden verwachten tussen 10 en 50 meter van uw lens. Grote kans op portretten dus!

Waar:

Noord-Duitsland


Wanneer:
Fotohutten beschikbaar op 24-25-26-27 oktober 2014

 

Begeleiding en fotoadvies:
Wildpix Travel; Han Bouwmeester en/of Martin Steenhaut

Na uw fotodag kan u steeds bij ons terecht voor fotoadvies en maken wij graag tijd voor een fotobespreking.

 

Fotohutten:
Hutten met de afmeting van 2.3x 1.40 m . In principe geschikt voor twee personen maar gezien de lengte van de dag en uw hoeveelheid spullen is dat niet aan te raden. Belangrijk is zelf een krukje of stoel mee te nemen. Let daarbij op de tekening van de hut welke we u na boeking beschikbaar stellen. Eventueel kunt u een ligmatje meenemen.

 

 

Omgeving:

We verblijven op korte afstand van het eiland Rügen met zijn krijtrotsen en op 1 1⁄2 uur rijden van de Müritz. Beide gebieden zijn dus mogelijkheden om te bezoeken tijdens een van de dagen dat u geen fotohut heeft besproken. In de Müritz zijn in deze tijd van het jaar ook veel kraanvogels maar bijvoorbeeld ook zeearenden te zien.

Hotel:

Op 15 minuten rijden van de fotohutten hebben we een prima hotel gereserveerd. We hebben hier afspraken gemaakt ivm onze afwijkende tijden. U krijgt een ontbijt- en lunchpakket mee.

Kosten:

Hut: € 115,- per dag
Hotel € 85,- twee persoons kamer  -   € 65,- eenpersoons kamer

 

Boeken: (!!! BELANGRIJK - VOL IS VOL)

Omdat er slechts een paar plaatsen zijn is het van belang vroeg te boeken. U kunt binnen de genoemde periode dus zelf kiezen welke dagen u wilt komen. Eén dag kan genoeg zijn maar het lijkt natuurlijk verstandig minimaal twee dagen te reserveren. Bij slecht weer heeft u dan nog een kans natuurlijk. Houdt u wel rekening met de lange dagen en schat voor uzelf in hoeveel dagen u dat achtereen kunt volhouden. Een geboekte dag hoeft niet perse ingevuld te worden maar vanzelfsprekend wel betaald indien u beslist dat u reeds tevreden bent.

PRAKTISCHE REISINFO

Boeken: (!!! BELANGRIJK - VOL IS VOL)

Omdat er slechts een paar plaatsen zijn, is het van belang vroeg te boeken. U kunt binnen de genoemde periode dus zelf kiezen welke dagen u wilt komen. Eén dag kan genoeg zijn maar het lijkt natuurlijk verstandig minimaal twee dagen te reserveren. Bij slecht weer heeft u dan nog een kans natuurlijk.

Houdt u wel rekening met de lange dagen en schat voor uzelf in hoeveel dagen u dat achtereen kunt volhouden. Een geboekte dag hoeft niet perse ingevuld te worden maar vanzelfsprekend wel betaald, indien u beslist dat u reeds tevreden bent.

 

 

PERIODE

24-25-26-27 OKTOBER 2014

 

 

SOORTEN TE FOTOGRAFEREN

KRAANVOGELS

 

ACCOMODATIE

Op 15 minuten rijden van de fotohutten hebben we een prima hotel gereserveerd. We hebben hier afspraken gemaakt ivm onze afwijkende tijden. U krijgt een ontbijt- en lunchpakket mee.

 

REISWEG

Rijden naar Noord-Duitsland regio Mecklenburg-Vorpommern. Exacte locatie krijgt u na reservering.

 

BEGELEIDING

Han Bouwmeester en/of Martin Steenhaut

 

AANTAL PERSONEN

Hutten van 1 tot 2 personen.

 

PRIJS

 

Hut: € 115,- per dag / 1 persoon


Hotel:

2 persoonskamer € 85

1 persoonskamer € 65

 

Inclusief:

- ontbijt + middaglunchpakket

 

 

Exclusief:

- Uw eigen vervoer naar Duitsland

- Uw avondeten

- Uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen.

 

 

Noodzakelijke middelen:

- Zitstoel voor in de hut

- Waterdichte laarzen

- Warme kleding

- Muggenwerende middelen

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%