© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

Door organisatorische problemen is deze reis even niet beschikbaar.

In de loop van 2015 proberen wij een nieuwe reisplanning te maken zodat u terug naar deze mooie Noorse bestemming kan.

Dank voor uw begrip.

POOLVOSSEN EN MUSKUSOSSEN IN NOORWEGEN

INDRUKWEKKENDE POOLVOSSEN EN MUSKUSOSSEN IN HUN NATUURLIJKE HABITAT .... 

 

Poolvossen en Muskusossen spreken tot de verbeelding en voor menig fotograaf is het dan ook een wens om deze geweldige dieren te mogen fotograferen. We hebben een individueel reisconcept opgesteld om je daar een handje bij te helpen.

 

Achtergrond:

In het Noorse Dovrefjell bevindt zich de nog enige wilde populatie van deze pooldieren in Noorwegen; het is een van de sporadische locaties ter wereld waar ze nog voorkomen. De muskusos (Ovibos moschatus) behoort tot de Caprinae, waardoor hij nauwer verwant is aan schapen en geiten dan aan runderen. Hij dankt zijn naam aan de muskusachtige geur van zijn urine, die de muskusos over zijn vacht verspreidt. Beide geslachten hebben hoorns welke aan de basis breed en dik zijn en in een boog langs de immense kop groeien. De mannetjes hebben bredere hoorns dan de vrouwtjes.

De vachtharen meten maar liefst zo'n 70 cm lengte en het gewicht van deze dieren varieert tussen de225 en maar liefst 400 kilo. De mannetjes zijn groter dan de vrouwtjes en meten een schofthoogte tot 165 cm; zowaar flinke dieren dus. Tussen april en juni verliest de muskusos zijn dikke wintervacht.

Muskusossen leven in gebieden waar het zomers niet warmer wordt dan 10 graden Celsius.
Ze leven in roedels van zo'n 10 tot 100 dieren. In de zomer leven ze in harems van ongeveer tien dieren, geleid door een ouder mannetje, in de winter leven ze in gemengde kudden van zo'n vijftig dieren. De muskusos wordt maximaal 23 jaar oud. De belangrijkste natuurlijke vijand is de wolf. Bij gevaar vormen de volwassen muskusossen een ondoordringbare kring om de kalveren heen, met de hoorns naar de buitenzijde. Dit is het gedrag waar je als bezoeker goed rekening mee moet houden.

 

Daarbij komt dat we enkele plaatsen hebben waar u op een geweldige manier poolvossen kan fotograferen. Deze spierwitte varianten van onze vossen zijn zo mooi in het vaak iets donkerder decor, dat het prachtige contrastrijke foto's oplevert. Het blijven schuwen dieren zoals bij ons maar we kunnen u er mooi dichtbij brengen. Absoluut de moeite waard!

 

Ons concept:

Daar de dieren in het enorm grote leefgebied van Dovrefjell niet eenvoudig te vinden zijn en je terdege hun gedrag in de gaten moet houden is het verstandig niet alleen op avontuur te gaan. Vooral in de zomermaanden worden er tegenwoordig excursies gehouden. Deze excursies gaan naar een ander gebied dan wij en de dieren laten zich er over het algemeen slechts op enorme afstand zien. Deze gidsen mogen de dieren niet dichter dan tot 200 meter naderen.

Wij zijn op zoek gegaan naar een goede gids die specifiek voor ons fotografen behulpzaam kan zijn en bezocht daartoe het gebied eind september 2010. De gids is iemand die van kinds af aan betrokken is geweest bij de muskusossen en de poolvossen. Zijn vader was een van de grondleggers van de herintroductie van deze dieren in Dovrefjell. Hij kent elke hoek in het gebied, weet de juiste dieren te vinden en kent hun gedrag zo goed dat je met wat geluk tot op enkele tientallen meters komt. En vanzelfsprekend heeft Dovrefjell nog veel meer te bieden zoals fraaie landschappen, flora en kans op ander wild zoals sneeuwhoen, korhoen, rendieren en elanden.

 

Individuele basis:

Ons bezoek heeft er in geresulteerd dat je vanaf nu ook zelf met onze man ter plaatse op zoek kunt gaan naar deze geweldig fotogenieke zoogdieren. Omdat je het meest effectief bent met kleine groepjes fotografen vinden deze reizen op individuele basis plaats. Je kunt je bij mij aanmelden waarna ik je met de gids in contact breng. Wij bieden je tevens onderdak in een fraai gelegen en ruim vakantiehuisje gelegen op de camping van de eigenaar.

PRAKTISCHE REISINFO

BESTE PERIODE

De meest geschikte reistijd is van juni tot oktober.

 

 

VOOR WIE GESCHIKT

Deze reis is geschikt voor mensen met lenzen vanaf 300 mm en met een redelijke conditie. Dagelijks maak je wandelingen het bergachtige gebied in. Goede wandelschoenen en warme kleding zijn een vereiste.

 

 

REISWEG

Het gebied is goed bereikbaar per auto of met vlucht naar Trondheim.

 

 

AANTAL PERSONEN

individueel

 

 

PRIJS

 

€ 100,- p.p per dag voor de gids; specifiek voor fotografie en ca. 8 uur.

 

Kosten voor onderdak ontvangt u bij de uitgebreide reisinformatie.

 

Inclusief:

- gids.


Exclusief:
- Persoonlijke (reis)verzekering

- vliegreis

 

Noodzakelijke bijkomende uitrusting:
Goede bergschoenen, regenkleding, warme kleding, wandelstokken zijn aan te bevelen.

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%

Dovrefjell Noorwegen_HBN3766.jpg