top of page

ULTIMA FRONTIERA

Donau Delta - Roemenië

EEN VERGETEN PARADIJS AAN DE UITERSTE GRENS VAN EUROPA

Ultima Frontiera preview

SPECIAAL :

JAKHALS
ZEEAREND
OTTER
PELIKAAN

FACTS:

1500 HECTARE
20 FOTOHUTTEN
LUXE ECOLODGE
HART VAN DONAU DELTA

REIS:

2 REISDAGEN - 6 FOTODAGEN
MAXIMAAL 7 PERSONEN

EXCL. VLUCHTEN
ALLE TRANSFERS INCLUSIEF

Groepsreis:

 

Data:

27 mei tot en met 3 juni 2023, max. 14 personen (Robin Scholte en Andius Teijgeler)

3 juni tot en met 10 juni 2023, max. 7 personen 

Maximale groepsgrootte:

7 personen exclusief gids en begeleiding

Begeleiding:

Afhankelijk van uw plaats van vertrek reist u alleen of met de groep naar Boekarest. Onze begeleiders gedurende de gehele reis zijn Robin Scholte en Andius Teijgeler en ter plaatse zijn er tevens onze Engels sprekende collega's die de groep begeleiden en naar de desbetreffende hutten brengen. Alle praktische zaken worden door Wildpix Travel geregeld en ter plaatse zijn er momenten voor fotobesprekingen, advies, fototechniek en materiaal indien door u gewenst

Vlucht en vervoer:

U boekt de vluchten zelf en deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. Vaak is er een mix vanuit Nederland en België en zullen we elkaar treffen op het vliegveld van Boekarest Otopeni Airport (Roemenië). 

Goedkoop vliegen kan o.a. met WizzAir vanuit Eindhoven of Charleroi, maar ook met KLM vanaf Schiphol. Vanuit Boekarest is het vervolgens 4 uur met een busje naar de laatste stad (Tulcea) voor de Donau Delta en dan nog 2 uur met de speedboot tot aan het hotel.

Accommodatie:

We verblijven in een 4 sterren ecolodge van hoog niveau met een modern comfort midden in het natuurreservaat op basis van volpension alwaar we de beschikking hebben over elektrische buggy's om het gebied mee te verkennen.

Prijs:

Prijs per persoon in twee persoonskamer en volpension, 6 fotodagen € 2600 voor de groepsreis in 2022

Inclusief:

accommodatie 4*** hotel met volpension (incl. fris- en warme dranken, 2 alcoholische dranken p/dag)

alle transporten ter plaatse (over weg en over water)

alle fotohutten en excursies

reisbegeleiding door ervaren fotograaf/gids

Exclusief:

uw vluchten op Boekarest

eigen andere uitgaven ter plaatse

uw eigen reis- en / of annuleringsverzekeringen

toeslag eenpersoonskamer € 150,00

Andere mogelijke supplementen:

ongelimiteerde alcoholische dranken € 140,00 pp

extra excursies zijn ter plaatse te boeken tegen betaling

Betaling:

Na het reserveren ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag vooraf per bankoverschrijving.

Op deze manier is alles geregeld en is uw reis gereserveerd uiteraard ontvangt u hiervan een factuur.

Reisinformatie
Meer informatie of reserveren

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

In geval van annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Aangezien wij ook annuleringskosten moeten betalen aan onze partners, moeten wij deze aan u doorberekenen volgens onderstaand schema welke ook aangegeven zijn in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u wordt toegestuurd.

 

U kunt altijd contact opnemen met uw annuleringsverzekering.

Termijnen voor annuleringskosten:

5 tot 3 maanden voor vertrek: 25% van de totale reissom

3 tot 2 maanden voor vertrek: 50% van de totale reissom

2 tot 1 maanden voor vertrek: 80% van de totale reissom

minder dan 1 maand voor vertrek: 100% van de totale reissom

!! GOED OM TE WETEN !!

Gewoon om even te verduidelijken...We krijgen af em toe vragen waarom deze reis zo duur is voor 8 dagen.

Dat is ze namelijk helemaal niet! En wel hierom...

In deze prijs zit heel veel vervoer inbegrepen, per taxi, minibus, boot en speedboot. Logistiek is het heel ingewikkeld, omdat we ver van de bewoonde wereld zitten; dat vraagt veel organisatie, tijd en transportkosten. En het belangrijkste is dat we hier in een wereldberoemd natuurgebied zitten, ver weg van iedereen, waar deze luxe accommodatie en huttenmogelijkheden heel bijzonder zijn. U zal het na de reis absoluut beamen.

DE ULTIEME FOTOBELEVING IN DE DONAU DELTA IN ROEMENIE

Aan de oostgrens van Roemenië ligt een ongerept natuurparadijs, beschermd Unesco werelderfgoed, de delta van de Donau. Honderden vierkante kilometers van lagunes, moerassen en meren maken dit een schuilplek voor een indrukwekkend aantal vogels.  En middenin dit gebied ligt een fantastisch privé gebied dat volledig is omgevormd tot een paradijs voor natuurfotografen. Luxe natuurfotografie op1100 hectare wilde natuur en oude visvijvers waar u in alle comfort kan genieten van heel wat verschillende professionele fotohutten, elk voor zijn eigen soorten, van zeearend tot pelikaan, van jakhals tot soms zelfs otters…werkelijk verbluffend. Daarbij logeert u in een luxe 4 sterren lodge midden tussen de vogels. Dit is een unieke en exclusieve plek waar de fotomogelijkheden ongekend zijn.

 

Wildpix Travel neemt u met een begeleide groepsreis mee naar dit gebied en dat in twee topperiodes. Telkens met een beperkte groep zodat u ter plaatse het gebied bijna voor u alleen hebt. We durven dit zonder twijfel één van onze mooiste reizen noemen en we garanderen u een fotobeleving waarvan u alleen maar had kunnen dromen.

DE OMGEVING

De Donaudelta is met een oppervlakte van 3446 km² de op één na grootste rivierdelta van Europa, na de Wolgadelta, en als natuurgebied onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De delta bevindt zich grotendeels in Roemenië.

Het gebied bestaat uit veel riet, moerassen en bossen, die tijdens de lente en de herfst grotendeels overstromen.

 

De Donaudelta herbergt met zijn talrijke meren en moerassen meer dan 1200 verschillende planten, 300 soorten vogels evenals 45 soorten zoetwatervissen. Ongeveer 2733 km² natuurgebied wordt beschermd. Het gebied is de plaats waar miljoenen vogels van over de hele wereld (Europa, Azië, Afrika en de Middellandse Zee) naartoe komen om hun eieren te leggen.

 

Heel ver in de Delta ligt een stuk privé natuurgebied dat recent helemaal is ingericht naar natuurfotografie. Met behulp van biologen en wetenschappers is deze oude viskwekerij helemaal terug aan de natuur gegeven en dat heeft zijn effect niet gemist.

Fotogalerie
Over de Donau Delta
11401391_1183167211709396_6318208177050898918_n.jpg

Hoe, wat en waar? Alles wat u nog meer moet weten:

WANNEER IS DE BESTE PERIODE?

We bieden deze reis bewust aan in deze periode als veel soorten volop aan het broeden zijn en ook vrijwel alle soorten aanwezig zijn. Er is veel interactie met het voeren van de jongen, maar bij sommige soorten ook nog met paringsrituelen. Zeearenden en jakhalzen zijn erg actief. De lagunes zijn vol leven met nestelende sterns en pelikanen. Het is het begin van de zomer dus kan het al erg warm worden en is het licht snel hard. Dat betekent vooral fotograferen in de vroege ochtend, aan het eind van de middag en in het begin van de avond, terwijl de nachten steeds korter worden. Maar met zulke fotomogelijkheden sta je graag vroeg op!

WAAR ZITTEN WE?

Midden in het Donau Delta gebied van Roemenië wat onderdeel is van Unesco's werelderfgoedlijst.

HOE ZIET DE REISPLANNING ERUIT?

Deze reis is een vast pakket van 6 fotodagen - 2 reisdagen

Dag 1: aankomst Boekarest en diner

Dag 2: transfer naar reservaat

Dag 3: fotodag

Dag 4: fotodag

Dag 5: fotodag

Dag 6: fotodag

Dag 7: fotodag

Dag 8: fotodag en transfer naar Boekarest en diner

Dag 9: terugvlucht

WAT KUNNEN WE TEGENKOMEN?

Natuur blijf natuur, maar we hebben deze maanden grote kans op een fantastische populatie van de mooiste Europese vogels: pelikaan, zeearend, dwergstern, vorkstaartplevier, grijskopspecht, ralreiger, dwergaalscholver, hop, scharrelaar, bijeneter, roodpootvalk, kwak, purperreiger, ijsvogel, zwarte stern, witoogeend en nog zoveel meer… maar ook de jakhals en de otter! De lijst is echt te lang maar de concentratie van soorten is indrukwekkend.

Hoe, wat en waar?

20! FOTOHUTTEN IN HET GEBIED

 

In het gebied werden zorgvuldig een 20-tal verschillende schuilhutten gebouwd, telkens in een andere biotoop en met een andere setting en lichtinval. Die zijn natuurlijk niet allemaal constant actief maar toch steeds voldoende om een ruime keuze te hebben. Ook zijn de hutten uiteraard elk voor zijn eigen soorten, en telkens goed doordacht en comfortabel gemaakt. Er zijn hutten voor ochtend- en avondlicht, en ook waar je de hele dag terecht kan. Voor sommige soorten werkt men met glas, voor andere met fotoluiken, en altijd zit u heel makkelijk. Dat geeft werkelijk geweldige resultaten.

Het gebied is een mix van vijvers, moerassen en daartussen smalle zandwegen. Soms wordt u weggebracht naar de hut maar u hebt zelfs de luxe om u tussen de hutten te verplaatsen met elektrische, comfortabele buggy's.

Er zijn waterhutten, drijfhutten, torenhutten voor scharrelaars, boshutten voor spechten, speciale hutten voor jakhalzen en zeearenden en ook een speciaal ingerichte camouflage-fotoboot waarmee u de Delta ingaat op zoek naar pelikanen en andere soorten.