© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

WAAR GAAT U HEEN? ......  ALGEMENE INFO

 

De ongelooflijke natuurpracht van de Hongaarse Poesta...een klein paradijs!

 

 

Een ongelooflijke rijkdom aan vogels die alom gekend, maar vooral uniek is in Europa. Daar brengen we u heen. Midden in de vlaktes van een ongerept natuurgebied dat zowaar ontploft van de vogels. Van broedende Scharrelaars tot Bijeneters, van Grote Trap tot Zeearend en nog zoveel meer. Wildpix biedt u met deze reis een geweldige kans aan om te gaan fotograferen in de prachtige Hongaarse Poesta, en met absolute droombeelden terug te komen.

 

 

De omgeving

 

De ontluikende natuur, gekoppeld aan de authentieke cultuur en de altijd vriendelijke bevolking, biedt de enthousiaste natuurfotograaf ontelbaar veel unieke fotokansen. Fotografie in het hart van de Hongaarse Poesta, in de omgeving van het Tisza meer. In een landschap vol bloemenrijke graslanden en authentieke dorpjes staan natuur- en macrofotografie centraal. Maar uiteraard is er ook de mogelijkheid voor prachtige landschapsfotografie.

 

De gebieden waar we heengaan zijn de beste van Hongarije om vogels te spotten. Het Nationaal Park Hortobagy (Hortobagyi Nemzeti Park) is een van de tien nationale parken van Hongarije. De Hortobagy maakt deel uit van de Hongaarse Poesta, een gebied dat in hoofdzaak uit halfdroog grasland bestaat. Koros-Maros Nationaal Park is een van de belangrijkste plekken in Europa voor zowel broed- en trekvogels.

 

 

De soorten

 

Het gebied herbergt een fantastische populatie van zowat de mooiste europese vogels: Hop, Scharrelaar, Bijeneter, Roodpootvalk, Wielewaal, Purperreiger, Zwarte Ooievaar, Kwak, Zwarte Stern, Draaihals en zoveel meer. Verder is de regio bekend als bijna de laatste plaats in Europa waar de Grote Trap voorkomt.  Een ronduit indrukwekkende en zeer zeldzame vogel. Ook de roofvogelpopulatie is erg mooi vertegenwoordigd met Zeearend, Steenarend, vele kleinere soorten en als uitschieter de zeldzame Keizerarend.  

 

 

 

 

 

FANTASTISCHE VOGELPRACHT

IN HONGARIJE

De logies

 

Een kleinschalig vakantiepark dat vanaf 2012 is gebouwd op 6,5 hectare poesta met visvijver, zwembad, speelveld, terras en zonneweide. Het ligt vlakbij de bebouwde kom van het authentieke Hongaarse dorp Tiszagyenda. Kleinschalig met comfort, privacy en ruimte.  Nederlandstalige gastheer en gastvrouw. In het park staan 2 vrijstaande bungalows en een puszta hut. Bij de bouw en inrichting van het vakantiepark en bungalows is rekening gehouden met mindervaliden.

 

SPECIALE KENMERKEN:  Rolstoelvriendelijk. Honden zijn welkom mits aangelijnd.

 

Aan de rand van het park bevindt ons eigen stuk natuur schoon, poesta met privé visvijver. Wat samen een ideale omgeving vormt voor poesta kenmerkende flora en fauna. In de ochtend komen de reeën drinken in de vijver, huppen de hazen langs uw terras en kunt u van afstand zien hoe de ooievaar zijn jong voert. Er zijn vogelvoederplekken gemaakt zodat u van dichtbij de vele soorten vogels kunt bewonderen. Op het park is een centraal terras met Wi-Fi waar u verse kruiden thee of een kopje koffie kunt drinken. Vanuit de lounge bank of hangmat kunt u relaxen en van de natuurlijke rust genieten.

 

PARK FACILITEITEN en DIENSTEN: Zwembad met zonneweide  - Terras met wifi  - Visvijver - Natuurpark

Beschikbare accomodaties:

BUNGALOW:

Slaapkamer met 2 bedden en uitbreiding tot 3 slaapplaatsen

Slaapkamer met 2 bedden

Ruime badkamer met verhoogd toilet en handgrepen 

Woonkamer met kachel, tafel, 5 fauteuils

Keuken met vaatwasmachine, koelkast, 2-pits fornuis en Senseo

Overdekt terras met 9-persoons houten tafel met banken

 

 

CHALET:

4 tot 6 slaapplaatsen

Verrijdbaar keukenblok met koelkast, 4-pits gasfornuis, koffieapparaat/senseo en waterkoker

Overdekt terras met tafel en banken

Separaat privé badkamer met douche, wc en wasbak

​​​

 

PUSZTA HUT:

Twee eenpersoonsbedden of tweepersoonbed

Keukenblok met koelkast en 2-pits elektra kookplaat

Borden, bestek, mokken en glazen

Senseo, waterkoker, twee pannen en koekenpan

Badkamer met douche, wc en wasbak

Overdekt terras met tafel, stoelen en hangstoel

 

    B E D A N K T !

 U HEBT ONS GEHOLPEN...DUS U KRIJGT WAT TERUG

 

Onze testreis van vorig jaar kon op aardig wat belangstelling rekenen, waarvoor alle dank.  Vele fotografen zijn onze nieuwe hutten en interessante plekken in Hongarije komen testen. Met hun opmerkingen en aanbevelingen zijn we ook aan de slag gegaan.  Zoals beloofd zijn de mindere dingen verbeterd en de goede punten nog sterker gemaakt.
 

Wat hebben we gedaan?

VERBETERDE VELDHUT EN BOSHUT

- Voor de veldhut hebben we grote graafwerken laten uitvoeren en is er een plas-dras gebied gemaakt met eilanden en dode bomen. Het ondiepe water komt nu tot vlak aan de hut.  Dat zal zeker meer steltlopers en roofvogels aantrekken en de fotografen meer mogelijkheden bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 - De boshut is verbeterd qua setting en achtergrond.

NIEUWE HUTTEN
- Er zijn 5 nieuwe kleinere mobiele houten hutten voor 1 persoon, die we makkelijk kunnen verplaatsen naargelang wat waar werkt.  Ze zijn stevig, ruim genoeg en ook voorzien van spiegelglas natuurlijk. Ze kunnen nasst elkaar gezet worden om eventueel samen te fotograferen.

EN DUS GAAT U ALS FOTOGRAAF ZOVEEL MOOIERE KANSEN HEBBEN!

 

 

 

De logies en volpension formule blijft zoals ze was dus u wordt uitstekend opgevangen door onze Nederlandse collega's Sjors en Hellen van Puszta Eldorado. 

 

Lees hieronder verder over onze nieuwe hutten en wat er nog meer beschikbaar is...

 

WE HOPEN U SPOEDIG IN HONGARIJE TE MOGEN BEGROETEN!

 

Het Wildpix Team

Han, Martin en Chris

!!! GEZIEN DE GROTE POPULARITEIT VAN DEZE BESTEMMING RADEN WIJ U AAN ZEER VROEG TE BOEKEN, WANT DE PERIODE EN HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT.

 

 

BESTE PERIODE

15 MEI - 15 JULI

De topperiode voor deze Hongarijereis is van begin mei tot eind juli. Uit ervaring hebben we gemerkt dat de meeste soorten aanwezig zijn vanaf 15 mei, het kan steeds eerder of later maar zonder garanties. De meeste soorten beginnen er te broeden midden/einde mei en zijn dan de komende 2-3 maanden erg actief met hun jongen. Perfect om te fotograferen dus.

Vooral de boshut is verderop in de zomer nog zeer actief en interessant omdat door de vaak hete zomers veel vogels er verkoeling komen zoeken.

SOORTEN TE FOTOGRAFEREN

VOORJAAR + ZOMER: Hop, Scharrelaar, Grote Trap, Bijeneter, Roodpootvalk, Purperreiger, Wielewaal, Zeearend,...
HERFST: Vele reigersoorten, Sternsoorten, Zwarte Ooievaar, Lepelaars, Kraanvogels, ...

WINTER: Keizerarend, Zeearend

 

 

ACCOMODATIE

Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark dat vanaf 2012 is gebouwd op 6,5 hectare met natuurpark, visvijver, terras met wifi.                            

 • Kleinschalig met grootcomfort

 • Privacy en ruimte, kindvriendelijk met zwembad

 • Op rand van een dorpje en midden in de natuur

 • Nederlandstalige gastheer en gastvrouw

 

In het park staan:

 • 2 vrijstaande grote bungalows,  elk met 2 slaapkamers met daarin 2 aparte bedden

 • 2 chalets ingericht met 4 enkele bedden in 1 slaapkamer

 • 1 puszta hut ingericht met twee losse bedden in 1 slaapkamer.

 

 

REISWEG

Beste verbindingen:

 

Vanaf: Eindhoven - Rotterdam - Schiphol - Maastricht - Brussel - Charleroi

Naar: Debrecen of Budapest

 

U kan goedkoop vliegen met WizzAir naar Debrecen of Budapest (Oost-Hongarije). Uit onze ervaring is dat de beste verbinding, snel en (belangrijk!) zonder gewichtsbeperking voor uw materiaal. Naar Budapest zijn er meer vluchten per week dan naar Debrecen. Vanuit beide luchthavens bent u 1,5uur van de locatie.

 

 

 

AANTAL PERSONEN

Elke fotohut is voorzien voor max 3 personen. Indien u alleen reist kan u collega fotografen verwachten.

 

 

 

PRIJZEN SEIZOEN 2017

Prijs per dag (in euro incl BTW):

 

 

Inclusief:

 •  logies in bungalow / chalet / puszta hut

 •  vol pension

 •  alle beschikbare fotohutten en plekken

 •  vervoer van en naar de hutten

Exclusief:

 •  huurauto

 •  transfer van en naar luchthaven door gastheer ( + €95 per enkele reis - te delen door aantal passagiers)

 •  eigen inkopen van eten of restaurant ter plaatse

 •  uw eigen vervoer/vlucht naar Hongarije.

 •  eigen andere uitgaven ter plaatse

 •  uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen

Betalingen
U betaalt 50% voorschot via overschrijving aan Wildpix en 50% ter plaatse in euro bij aankomst.

Om verwarring in de planning te voorkomen is het niet toegestaan voorafgaand aan uw boeking rechtstreeks contact met onze collega te plaatse op te nemen; ook niet bij evt vervolgbezoeken.

Ter plaatse logeren met de camper kan ook: € 95 per fotodag per kampeerplaats

U kunt voor de kosten de dagen rekenen dat u van de hutten of logies gebruik maakt. Gedurende de reis zult u beseffen dat dit geen onredelijk bedrag is gezien de hoeveelheid werk en voorbereiding die wij en onze partners er in stoppen, en de service die ter plaatse geboden wordt. Besef dat op soortgelijke plaatsen elders in Hongarije momenteel aanzienlijk meer voor alleen de fotohut gevraagd wordt.

 

Voor de goede orde: in sommige gevallen kunnen we niet uitsluiten dat de nog beschikbare plaatsen in de hut met andere fotografen worden aangevuld. Dat heeft echter niet onze voorkeur dus we proberen dit tot een minimum te beperken

Belangrijk: een aankomst/vertrekdag is een reisdag waarbij u niet fotografeert. Indien u de dagen zo plant dat u op aankomst of vertrekdag toch nog een fotoactiviteit of hut heeft ook, dat wordt dit aanzien als een fotodag.

 

 

Noodzakelijke middelen:

 

 

- waterdichte laarzen
- warme kleding
- muggen werende middelen.

 

PRAKTISCHE REISINFO

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annuleringsverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%

VOORJAAR - ZOMER  2018

is nu beschikbaar...

DE HUTTEN

 

U kent vast het hoge niveau van de Han Bouwmeester fotohutten. Dat hebben we nu dus ook in Hongarije! We hebben onze nieuwe hutten kunnen plaatsen op veelbelovende plekken.  

1. DE VELDHUT

 

Opgezet voor: Steltlopers, Eenden, Reigers, Lepelaars, Arenden, Buizerd, Vos, Otter.

 

In het midden van de velden hebben we een grote 3 persoons-hut, gelegen in grasland aan de rand van een waterplas.

Ze is ingepakt met hooibalen en ziet er in het landschap dus heel normaal uit, dat is ook voor de dieren minder afschrikkend.

Er wordt volledig legaal en vergund met voer gewerkt, meestal vis of slachtafval.

 

Aan de rand van de plas zijn ontelbare sporen van zoogdieren, met zekerheid Vos en Otter zijn er gespot. Er werd ons ook melding gemaakt van Wilde Kat en Wasbeerhond maar dat is onzeker. Er zijn ook veel Reeën in de weilanden rond de hut.

 

De plas is de enige natte plaats in de omgeving dus trekt dit veel dieren aan. Er zitten veel eenden en steltlopers die ook mooi voor de hut kunnen komen. In het voorjaar kan dat altijd verrassingen opleveren.

 

De ruime hut is uitgerust met spiegelglas op zitniveau EN op grondniveau, 2 standpunten dus. Er is geruisloze ventilatie voorzien, goed zitcomfort, dekens, toilet en verwarming op gas. 

 

U wordt met de 4X4 gebracht tot aan de hut. De exacte uren spreekt u af met de gids. Enkel in de winterperiode is het nodig om van donker tot donker in de hut te blijven om verstoring te voorkomen.

2. DE BOSHUT

 

Vaak aanwezig op de waterbak: Draaihals, Hop, Appelvink, Nachtegaal, Wielewaal, Spechten, Bosvogels, Sperwer, Scharrelaar

 

Op wandelafstand van de logies is er een erg mooie drinkhut gezet in een bosomgeving. Een heel grote waterbak van 3x4m

met een mooi achtergrond van riet en groen. En natuurlijk een ruime tophut met spiegelglas. 

 

Het bos waar dit staat krioelt van de Spechten, Wielewalen en Draaihalzen. Deze moeten dus vroeg of laat aan de waterbak komen. Natuurlijk zijn ook hier mooie takken en stammen voorzien om uw setting optimaal te maken.

 

WEER EEN HBN PRIMEUR: UNIEKE VERPLAATSBARE HUT!

Deze hut is gebouwd op rails en zo dus verschuifbaar naar voor of achter naargelang de lens die uw meeneemt. Alvorens in de hut te gaan bepaalt u de ideale afstand en zet de hut zoals u wenst. Zo kunnen dus fotografen met 600mm of 300mm allemaal perfecte foto's maken, gewoon even de hut dichter of verder zetten. Uiteraard niet meer wanneer u er in zit. Uniek toch?!

 

 

De nieuwe arendhut is omwikkeld in hooibalen als camouflage en voorzien van fotoluiken op 2 niveaus. Vanbinnen zit u ruim en zijn er schroefplaten voorzien voor uw statiefkop.

Op 2 m voor de hut begint een grote ondiepe waterplas met en inlopende landtong waar de voerplek en een zitplaats is.

ENKELE RESULTATEN VAN VORIG SEIZOEN...

NU HET WATER VEEL DICHTER BIJ DE HUT LIGHT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN NOG VEEL GROTER

ENKELE MOOIE RESULTATEN VAN VORIG SEIZOEN...

3. DE BIJENETERWANDEN EN HOPPENNESTEN

 

Opgezet voor: Bijeneters en Hoppen

 

Vlakbij het hotel zijn verschillende indrukwekkende Bijeneterwanden waar we met de mobiele hutten gaan werken, dat om telkens de beste standpunten te kunnen aanpassen. U kan er mooie Bijeneter shots maken.

 

Ook rondom het terrein hebben we allerlei nestkasten voor Hoppen geplaatst dus ook daar gaan we met mobiele hutjes of tenten werken. Hiervan hebben we vorig jaar het succes al gemerkt dus daar verwachten we gegarandeerd resultaat van!

 

4. VOGELFOTOGRAFIE VANUIT DE BOOT OP HET TISZA MEER

 

Onze collega's ter plaatse kunnen u ook interessante plekken laten zien in de omgeving van het Tisza Meer en het Hortobagy Park. Er zijn een massa visvijvers in de buurt waar talloze watervogels, reigers, sternen en andere soorten te fotograferen zijn.

Onze gastheer gidst u met boot naar de beste plekken waar u ruim de tijd hebt om vanuit de boot te fotograferen.

 

6. NOG MEER MOGELIJKHEDEN...OOK VOOR MACRO EN AMFIBIEEN

 • Rondom het vakantiepark zijn erg veel nestkasten opgehangen  waarvan nu al Steenuilenkasten bezet zijn. Ook daar zullen mogelijkheden voor zijn.

 • Ook voor macro, insecten, amfibieeën en insecten kan u lekker op pad en gaan zoeken

 • In de visvijver van het park is regelmatig een Otter gefotografeerd die komt eten! Wie weet komt u hem tegen.

 • Ook aan de visvijver zal een klein plasdras gebied worden aangelegd voor reigers en steltlopers. 

 • Op het terrein heeft vorig jaar simpelweg een Draaihals gebroed in een nestkast. Gewoon tijdens uw ochtendkoffie even zitten...

 

Gewoon gaan stappen en vogels spotten levert vaak verrassende resultaten op. Mogelijkheden genoeg dus om alles uit te proberen.

 

><
1/4

5. KOLONIE ROODPOOTVALKEN

 

Een prachtige en typische soort is de Roodpootvalk. Onze gids brengt u naar een grote kolonie waar u rustig de tijd hebt om deze vogels mooi te fotograferen. Dat gebeurt wel best vanuit de auto.

WILDPIX_HONG_KLANTEN_2016_CR_©_WP-48.jpg