© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

ERVAAR DE MAGISCHE LENTEKLEUREN IN DE POOLSE KARPATEN

 

Geheel nieuw in ons reisprogramma is een samenwerking met een Poolse collega natuurfotograaf waarmee we reizen aan gaan bieden die door hem begeleid worden. Met een klein aantal fotografen gaat u met hem op zoek naar verrassende onderwerpen in de oh zo fraaie Poolse oernatuur. Kern van onze activiteiten liggen in het oerbos van Bialowieza en de Biebrza moerassen.
U kunt zich via mij voor deze bijzondere reizen opgeven en zodra het aantal deelnemende fotografen bereikt is wordt u rechtstreeks in contact gebracht met onze prima Engels sprekende man ter plaatse.
Deze reizen zijn ook ideaal met een of twee van uw vaste fotovrienden te maken.

 

Biebrza Marshes
 

De Biebrza moerassen bestrijken de oevers van de rivier de Biebrza en bestaan uit vochtige graslanden, vennen en natte bossen. De open gebieden zijn lange tijd intensief door mensen gebruikt voor begrazing van vee en dergelijke. De meanderende rivier is nooit door mensen gereguleerd en de uiterwaarden zijn ook nooit gedraineerd of op een andere wijze droog gelegd. Een en ander maakt dit gebied tot een van de mooiste en belangrijkste wetlands van Europa. De moerassen zijn zeer in trek voor zowel broed- als trekvogels. Watersnip, waterrietzanger, witwangstern, zwarte stern, porseleinhoen en kwartelkoning zijn de specialiteiten van deze streek. Gedurende de trek zijn hier grote aantallen ganzen, eenden en steltlopers te bewonderen. Ook zijn er kemphanen te zien op hun baltsplaatsen. De Biebrza moerassen zijn het domein van ongeveer 400 elanden en omdat een deel van deze dieren hier niet zo schuw zijn, zijn ze relatief eenvoudig te fotograferen. Bevers en otters komen hier ook veel voor maar zijn behoudens de winter lastig te spotten.

 

Voor natuurfotografen is bovenstaande natuurlijk om van te watertanden dus vandaar dat ik besloten heb om ook naar deze bestemming reizen te gaan organiseren.
We gaan werken zoals we dat ook bij het ‘Zeearenden en meer...' traject doen. U kunt dus individueel; dus zonder mijn begeleiding, naar Polen reizen. Hier wordt u vanaf het vliegveld verder begeleid door mijn collega's ter plaatse. U kunt er op vertrouwen dat dit deskundige, betrouwbare en Engels sprekende mensen zijn die zelf ook fotograferen. 
U betaalt alleen aan de mensen ter plaatse, dus niets aan mij. Nu niet en later niet. Nadat er een periode is volgeboekt nemen we contact met u op en volgt er een aanbetaling van de reissom. Het resterende bedrag kan later worden voldaan.
Onderstaand het reisconcept waar u zich vanaf nu voor aan kunt melden. Mocht u samen met uw fotovrienden al het drietal deelnemers kunnen completeren is er ook de mogelijkheid een andere datum aan te vragen.

 

 

 

OERNATUUR IN POLEN

- VOORJAAR -

BESTE PERIODE

MEI-JUNI

 

 

ACCOMODATIE

Logies op basis van volpension in een Bed&Breakfast.

 

 

REISWEG

Vliegen of rijden naar Warschau Airport

 

 

AANTAL PERSONEN

3 (meer mensen op aanvraag waarbij we twee auto's gaan inzetten)

 

 

PRIJS

 

!! afhankelijk van de Zloty koers

 

Prijs: ca. € 1100,- per persoon; waarvan € 300,- voorschot.

 

 

Inclusief:

- Logies op basis van volpension in een Bed&Breakfast.
- Taxivervoer van Warschau Airport naar accommodatie; 3 uur rijden.
- Alle transport ter plaatse met 4x4 Nissan X-trail)
- Deskundige fotograferende gids ter plaatse.
- Alle toegangskaarten voor Nationaal Park Biebrza.

 

Exclusief:

- Uw eigen vervoer naar Warschau airport. (vanzelfsprekend vindt er een prijsaanpassing plaats indien u met eigen vervoer ter plaatse komt)
- Eigen uitgaven ter plaatse.
- Uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen.

 

 

Noodzakelijke middelen:

- Waterdichte laarzen
- Warme kleding
- Muggen werende middelen waaronder netjes voor uw gezicht.

PRAKTISCHE REISINFO

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%

Verwachte Hoofddoelen:

- Elanden. Vroege ochtentrips per auto and (afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers) wandelingen van 2-6 km) door de moerassen.
- Watervogels en steltlopers vanuit schuiltenten/hutten. Mogelijk drijvende schuilhutten.
- Vogels vanuit de auto. 
- Schilderachtige landschappen van de Biebrza moerassen en rivieren; inclusief zonsopkomsten en - ondergangen vanaf de beste plekken.
- Schitterende tapijten van bloeiende goudsbloemen in de moerassen.
- Door water omringde oude bossen.
- Mogelijke soorten: Diverse weidevogels waaronder bosruiter, groenpootruiter, kemphaan, grutto, zilverreiger, ganzen, kleine- en wilde zwanen, witwangstern, buidelmees, blauwborst, kraanvogel, snippen, boomkikkers, salamanders.

Mogelijke optie:

- Unieke ballonvaart over de moerassen; ca 1 uur. (ca. € 120-200 pp afhankelijk van aantal deelnemers)

 

 

Voorgenomen reisschema:

Dag 1: Aankomt in Warschau en vervoer naar Gugny. (180 km; ca 3 uur)
Dag 2 - 7: 6 Dagen natuurfotografie in het Biebrza Nationaal Park en Narew Valley.
Dag 8: Vervoer terug naar Warschau/