top of page

WILD PANTANAL

Brazilië

EXCLUSIEVE FOTO EXPEDITIE MET NAT GEO FOTOGRAAF SERGIO PITAMITZ

SPECIAAL :

JAGUAR
OCELOT
REUZE MIERENETER
REUZE OTTER
ARA
CAPIBARA
KAAIMAN

FACTS:

ONTDEKKING VAN DE AFGELEGEN GEDEELTES VAN DE NOORD EN ZUID PANTANAL

MET AWARD WINNENDE EN NAT GEO FOTOGRAAF SERGIO PITAMITZ

REIS:

2 REISDAGEN - 8 FOTODAGEN
EXCL. VLUCHTEN
TOP PERIODE 

Reisinformatie

Groepsreis:

 

Data:

24 september tot en met 3 oktober 2022

Maximale groepsgrootte:

minimaal 5 en maximaal 8 personen exclusief gids en begeleiding

Begeleiding:

Afhankelijk van uw plaats van vertrek reist u alleen of met de groep naar de luchthaven van Campo Grande in Brazilië. Onze begeleider gedurende de gehele reis is Sergio Pitamitz en ter plaatse zijn er tevens onze Engels sprekende collega's die de groep begeleiden afhankelijk van de activiteiten van die dag.

Vlucht en vervoer:

U boekt de vluchten zelf en deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. Vanaf het vliegveld van Campo Grande reizen we gezamenlijk richting onze eerste locatie.

Accommodatie:

U en/of uw groep verblijft in tweepersoonskamers van de diverse lodges / hotels op basis van volpension. Zowel ontbijt, lunch als diner is net als water inbegrepen en gezien de verplaatsingen die we in het gebied doen is er gekozen voor meerdere accommodaties.

Prijs:

Prijs per persoon in tweepersoonskamer en volpension, 8 fotodagen € 4550 voor de groepsreis in 2022

Inclusief:

accommodatie 2 nachten in Aguapa Lodge (volpension)

accommodatie 1 nacht in Hotel Estancia Jardim (volpension)

accommodatie 4 nachten in Fazenda Jofre Velho (volpension)

accommodatie 2 nachten in Slaviero Slim Cuiabá (volpension)

alle transfers vanaf het vliegveld

alle autotransporten ter plaatse

alle excursies (ook de speedboot excursies)

reisbegeleiding door ervaren Engels sprekende lokale gidsen en fotograaf Sergio Pitamitz

 

Exclusief:

uw (internationale) vluchten op luchthaven Campo Grande

binnenlandse vlucht van Campo Grande naar Cuiabá

binnenlandse vlucht van Cuiabá naar Sao Paulo

eigen andere uitgaven ter plaatse

uw extra maaltijden of drankjes ter plaatse

uw eigen reis- en / of annuleringsverzekeringen

toeslag eenpersoonskamer € 500

Betaling:

Na het reserveren ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag vooraf per bankoverschrijving.

Op deze manier is alles geregeld en is uw reis gereserveerd uiteraard ontvangt u hiervan een factuur.

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

In geval van annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Aangezien wij ook annuleringskosten moeten betalen aan onze partners, moeten wij deze aan u doorberekenen volgens onderstaand schema welke ook aangegeven zijn in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u wordt toegestuurd.

 

U kunt altijd contact opnemen met uw annuleringsverzekering.

Termijnen voor annuleringskosten:

tot uiterlijk 6 maanden voor vertrek: 25% van de totale reissom

binnen 6 maanden voor vertrek: 100% van de totale reissom

Buitengewone omstandigheden:

Bij annulering van de reis door de organisatie ter plaatse vanwege uitzonderlijke en onvoorziene omstandigheden, zoals extreme weersomstandigheden, overlijden, oorlogsconflicten, luchtvaartstoringen, is om die redenen geen restitutie mogelijk. U kunt altijd terecht bij uw reisverzekering.

Meer informatie of reserveren

WILD PANTANAL FOTO EXPEDITIE

De bekroonde fotograaf en journalist Sergio Pitamitz heeft zowel de Franse als de Italiaanse nationaliteit. Hij is een contributor van de National Geographic Image Collection. Hij houdt zich vooral bezig met verhalen over natuur, natuurbehoud en wildlife. Als fotograaf en journalist heeft hij in meer dan 80 landen gereisd terwijl hij zijn opdrachten uitvoerde, waarbij hij alle zeven continenten doorkruiste, van Amerika tot Australië, van de Noordpool tot Antarctica, van Afrika tot Azië en het Midden-Oosten.

Hij levert een bijdrage aan de Italiaanse editie van National Geographic Magazine en zijn afbeeldingen en verhalen zijn verschenen in honderden publicaties, waaronder BBC Wildlife, Terre Sauvage, Oasis, Africa Geographic, Geo, The New York Times, Time, News Week, Figaro Magazine, Condé Nast Traveler, National Geographic website, evenals andere National Geographic publicaties.

Zijn eerste boek, Wild Africa - met een conservatiecitaat van de beroemde National Geographic fotojournalist Steve Winter en de inleiding door de wereldberoemde modefotograaf Giovanni Gastel werd in 2016 gelanceerd op het internationale natuurfotografiefestival van Montier-en-Der in Frankrijk.

 

Hij is betrokken bij het werven van fondsen voor het National Geographic Big Cats Initiative via lezingen en de reizende tentoonstelling Wild Africa, die een selectie van de beste afbeeldingen uit het boek laat zien.

 

Hij heeft erkenning gekregen in vele internationale fotowedstrijden zoals Nature's Best, National Wildlife, Oasis en Audubon. Hij won de NPPA - National Press Photography Association "Best of Photojournalism 2016 - Environmental Category". Zijn fotografie wordt vertegenwoordigd door National Geographic Image Collection. Als hij geen opdracht heeft, maakt Sergio fotografiereizen in de poolgebieden, in Afrika en in de leefgebieden van de grote katten.

 

Unieke kans!

Profiteer nu van de unieke kans om samen met National Geographic fotograaf Sergio Pitamitz op zoek te gaan naar het leven in de Pantanal en leer door persoonlijke begeleiding technieken en creatieve aanpak van één van de beste fotografen.

Fotogalerie
Over Sergio Pitamitz

Hoe, wat en waar? Alles wat u nog meer moet weten:

WAAR ZITTEN WE?

Onze expeditie begint vanaf het vliegveld van Campo Grande alwaar we de eerste transfer naar het zuidelijke deel van Panatal. We bezoeken dit gebied met name voor de reuze miereneter en de ongrijpbare ocelot. Vanaf daar reizen we door naar "Macaw's Sinkhole"  waar we  verschrikkelijk mooie beelden kunnen maken van de rood-groene ara's zowel in vlucht als dichtbij.

 

Vervolgens reizen we naar het noordelijke deel bij Cuiabá voor onder andere een bezoek aan het onderzoekscentrum Panthera waar we onder andere de jaguar, tapir, reuze miereneter, poema, ocelot en kleinere zoogdieren kunnen fotograferen. Voor wie dat wil hebben we zelfs toestemming om hier een cameraval (wildcamera) te plaatsen en deze beelden worden ook weer gedeeld met het centrum zodat we ook direct een actieve bijdrage doen aan het behoud.

De laatste drie dagen staan volledig in het teken van bootsafari's over de Cuiabá rivier op zoek naar jaguars, reuze otters en veel meer. De fotografische mogelijkheden zijn hier erg groot!

HOE ZIET DE REISPLANNING ERUIT?

Deze reis is een vast pakket van ruim 8 fotodagen - 9 nachten

 

Dag 1: Aankomst op Campo Grande, transfer naar Macaw's Sinkhole

Dag 2: Ochtend Macaw's Sinkhole en 's middags transfer naar zuidelijk deel van Pantanal

Dag 3: Zuid Pantanal

Dag 4: Zuid Pantanal en transfer naar Campo Grande en vlucht naar Cuiabá

Dag 5: Transfer naar Porto Jofre, Panthera voor het plaatsen van cameravallen en bezoek diverse fotolocaties

Dag 6: Speedboot safari

Dag 7: Speedboot safari

Dag 8: Speedboot safari

Dag 9: Speedboot safari, ophalen cameraval en transfer naar Cuiabá

Dag 10: Terugvlucht van Cuiabá

 

De zeer uitgebreide dag beschrijving leest u verder onderaan deze pagina

 

WAT KUNNEN WE TEGENKOMEN?

Natuur blijf natuur, maar we hebben in deze periode een zeer grote kans op ander andere jaguar, poema, reuze miereneter, reuze otter, ara's, ocelot, kaaiman, capibara en zoveel meer!

Hoe, wat en waar?
Over Panthera en Macaw's Sinkhole

OVER PANTHERA

Panthera is een niet-gouvernementele organisatie (NGO) en wereldwijd erkend voor haar werk aan onderzoek en behoud van katten. In Brazilië is Panthera eigenaar van Fazenda Jofre Velho, een gebied van 10.000 hectare gewijd aan onderzoek, en voornamelijk gericht op de ecologie en het behoud van de jaguar (Panthera onca).

 

Deze Ranch speelt een belangrijke rol bij het behoud van de regionale fauna en flora en de milieu corridors met andere beschermde gebieden, naast de ontwikkeling van de veeteelt, het uitproberen van verschillende technieken om de aanvallen van jaguars onder controle te krijgen en van de poema's op de runderkuddes.

 

Naast deze milieuprojecten heeft Panthera een sociaal project ontwikkeld, oprichting, organisatie en financiering van de School: “Escola Pantaneira Fazenda Jofre Velho”, die de families van Ribeirinhos bedient (inwoners van de lokale rivieroevers) van de Regio Porto Jofre, ten voordele van kinderen en volwassenen, met geletterdheid en de fundamentele kennis van het basisonderwijs. De school heeft in het curriculum alle curriculaire vakken vereist door het Gemeentelijk Onderwijssecretariaat en het Ministerie van Onderwijs, ook toegevoegd zijn: concepten van milieueducatie en bijdragen aan de milieu-informatie van de regio. De school wil integrale burgers vormen, waardoor ze op lange termijn bondgenoten zijn in het behoud van de Pantanal.

Het bezoekershuis is een ruimte waar geïnteresseerde mensen hun projecten kunnen zien, de Pantanal bezoeken en genieten van de prachtige landschappen en de gevarieerde bevolking van zichtbare en toegankelijke dieren in het wild.

De waarde die wordt teruggegeven door donaties voor het verblijf, wordt gebruikt voor: Vergoedingen van bedrijfskosten, Donaties voor de Escola Pantaneira Fazenda Jofre Velho en jaguar onderzoeks- en conserveringsactiviteiten in de Pantanal. 

MACAW'S SINKHOLE

Een geologische formatie die als gevolg van de instorting van rotsblokken duizenden jaren geleden is ontstaan. Het is een van de grootste zinkgaten ter wereld, met een omtrek van 500 meter (1600 voet) en een diepte van 100 meter (330 voet).

 

We bezoeken het zinkgat zowel in de ochtend als in de middag en we fotograferen vanuit twee grote platforms waar u eenvoudig uw statief kunt neerzetten. De dekken bevinden zich aan weerszijden van het zinkgat om de beste lichtomstandigheden in de ochtend en middag te genereren.

 

Er zijn ongeveer 24 rood-en-groene ara's die nestelen in het zinkgat, en vele andere daarbuiten. Je krijgt de kans om de ara's van dichtbij in de bomen of in vlucht te fotograferen met verschillende achtergronden. De foto's die je hier kan nemen zijn geweldig!

Op de bodem van het zinkgat bevindt zich een smaragdgroene lagune, omgeven door uitbundige vegetatie, en is het huis van kaaimannen wiens overleving een mysterie is. Naast hen en de ara's, zoogdieren zoals gordeldieren, miereneters, neusberen, vossen en 130 andere vogelsoorten, waaronder ibissen, toekans en de kleurrijke blauwgekroonde motmot.

 

VOLLEDIGE REISBESCHRIJVING:

24 september

Aankomst op de luchthaven Campo Grande (CGB) in de ochtend, ontmoet onze gids en transfer naar de stad Jardim (4 uur reistijd). Nadat we in het hotel zijn ondergebracht, verhuizen we naar de Macaw's Sinkhole waar we tot zonsondergang rood-groene ara's kunnen fotograferen. Naast de ara's krijg je de kans om de ibis, toco toekan, blauwgekroonde motmot, spektakeluil en nog veel meer te fotograferen. Diner en overnachting in Hotel Jardim.

25 september

In de ochtend fotograferen we weer bij de ara's sinkhole met verschillende lichtomstandigheden. In de middag rijden we naar de Zuid Pantanal (3:30 uur reistijd) en vanaf daar proberen we in de schemering ongrijpbare ocelot vanuit een fotohut te fotograferen. Diner en overnachting in Aguape Lodge.

 

26 september

In de vroege ochtend fotograferen we toekans, Nanday parkieten, kardinaal vogels en andere soorten op voerplaatsen waaronder hyacint ara's, gordeldieren en vele meer. Na het ontbijt een wandelsafari op zoek naar reuzenmiereneters. Na de lunch een autosafari op zoek naar miereneters, capibara's, kaaimannen, jabiru ooievaar en opnieuw proberen we de beste foto's van de ocelot te maken. Een nachtsafari biedt de kans om zuidelijke tamandua's (boommiereneters) en zelfs poema's en andere nachtdieren vast te leggen. Diner en overnachting in Aguape Lodge.

 

27 september

Vroege ochtendfotografie bij de vogel voerplaatsen, gevolgd door ontbijt en een boottocht op de rivier de Aquidauana, om de schoonheid en uitbundigheid van zijn galerijbos te ervaren. Het is de natuurlijke habitat van vogels, zoogdieren en reptielen die op rivieroevers liggen. In de middag transfer terug naar Campo Grande, diner in een restaurant en vlucht naar Cuiabá. De vlucht vertrekt rond middernacht en duurt een uur waarna we naar het volgende hotel worden gebracht voor een overnachting.

 

28 september

Na het ontbijt gaan we naar Porto Jofre en stoppen we langs de Trans Pantaneira-weg om vogels en kaaimannen te fotograferen. Aangekomen in Porto Jofre verblijven we in Fazenda Jofre Velho, het Panthera centrum. Na de lunch bezoeken we het onderzoeks- en leercentrum over hun activiteiten, dan plaatsen we onze cameravallen in het bos. De cameravallen blijven geactiveerd tot onze laatste dag hier, dus controleer de batterijduur. Als je ondersteuning nodig hebt bij het bouwen van een cameraval, laat het ons dan weten. Diner en overnachting in Fazenda Jofre Velho.

 

29 en 30 september en 1 oktober

Deze ochtend gaan we de omgeving van de Encontro das Aguas State Park verkennen, de plaats met de hoogste concentratie jaguars in de wereld! We hebben de mogelijkheid om ook families van reuze rivierotters, families capibara's en heel veel kaaimannen te fotograferen. Onder de vogels: Jabiru-ooievaars, kieviten, zwarte schaarbek, sterns, roze lepelaars, ijsvogels en nog veel meer. Diner en overnachting in Fazenda Jofre Velho.

 

02 oktober

Vanmorgen verkennen we opnieuw het beste jaguargebied per speedboot, dan we verwijderen onze cameravallen. Lunch en transfer naar Cuiabá (5 uur). Bij Cuiabá zullen we genieten van een typisch diner in een churrascaria. Overnachting bij Hotel Slaviero Slim.

 

3 oktober

Transfer naar de luchthaven van Cuiabá voor uw internationale vlucht naar huis

 

Uitgebreide reisbeschrijving
bottom of page