© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

GAMBIA

 AFRIKAANS VOGELPARADIJS

- GROEPSREIS -

9-16 NOVEMBER 2015

16-23 NOVEMBER 2015

Gambia... Afrikaans vogelparadijs (groepsreis)

Een natuurfotografie reis met een fraai randje West Afrika beleving.

 

 

 

Het smalle maar langgerekte Gambia ligt op de uiterste westpunt van het Afrikaanse vaste land en heeft een oppervlakte van nog geen 12.000 km2. Het land is omsloten door de woestijngronden van Senegal. In feite ligt Gambia op de oevers van de Gambia rivier wat onmiddellijk verklaard waarom hier zo ongelooflijk veel vogels te vinden zijn. De Gambia rivier vormde vroeger een belangrijke route waarover de Arabieren hun Afrikaanse slaven vervoerden. Hoewel Gambia een arm land is zijn de mensen hier gezegend met de relatief productieve gronden zodat ze vooral leven van de landbouw, veeteelt en visserij. Voor ons natuurfotografen en vogelliefhebbers is Gambia een ronduit spectaculaire bestemming welke ook nog eens relatief eenvoudig te bereiken is. In feite is Gambia voor ons het dichts bij gelegen tropisch vogelparadijs. Opvallend is dat veel vogels meer dan goed benaderbaar zijn. Tijdens een bezoek aan de diverse gebieden kunt u ook een aantal apensoorten ontmoeten en alle andere eventuele doelen zoals hagedissen en vlinders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma

 

 

Wat gaan we doen

 

U reist vanaf Schiphol (uitgangspunt) naar Banjul Airport in Gambia. We verblijven eerst in een fraai hotel midden in de mangroves. Van daar uit gaan we diverse vogelrijke gebieden in het land bezoeken. De excursies bestaan uit lichte korte wandelingen door natuurgebieden en vogelrijke plaatsen. Absoluut uniek is dat we momenteel een schitterende eigen HBN fotohut hebben waar iedereen gedurende deze reis gebruik van gaat maken. Ook een tweede fotohut aan een wetland bij de zuidkust gaan we bezoeken.

Maar naast de vogels gaan we natuurlijk ook wat van het echte Gambia bekijken. Zo brengen we een bezoek aan een indrukwekkende markt en aan het visserijdorpje Tanji. Slechts twee van de ‘must see’ plekken in het land

Twee overnachtingen hebben we in het binnenland. We verblijven in een ecolodge gelegen tegen de Senegalese grens pal naast een regenwater riviertje. Het ligt afgelegen midden in de natuur en het wemelt er van de vogels en dieren.

 

 

Voor wie geschikt

 

Eigenlijk voor iedere natuurfotograaf met een passie voor vogels. Hoewel de vogels over het algemeen goed benaderbaar zijn, zou ik lenzen vanaf 300 mm adviseren. Gambia is een warm land wat natuurlijk van invloed is op wat u fysiek kunt doen. We maken lichte wandelingen en er is voldoende tijd voor ontspanning en ‘vakantiegevoel’. Veelal gaan we 's morgens vroeg en eind van de middag op pad om zo van het beste licht en de meeste vogel activiteit te kunnen profiteren. Midden op de dag zullen er naar wens dus volop mogelijkheden voor rust en ontspanning zijn.

 

 

Verblijf

 

Hotel en ecolodge.
Op het hotel is een mooi zwembad aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden ook ligt het hotel pal aan het strand. De lodge heeft uitgestrekte vogeltuinen ingericht die vanaf de overdekte terrassen schitterend te benaderen zijn.

 

 

Vogelgids

 

Gambia is een land waar een goede vogelgids met kennis van de omgeving en, vanzelfsprekend, de vogels een enorme pre is. We hebben dan ook deze hele reis het gemak van een zeer gerenommeerde Gambiaanse vogelgids.

 

 

Reisdata

Hoewel Gambia het hele jaar geschikt is voor de vogelfotograaf, wordt het najaar en winter gezien als meest vogelrijk en behaaglijk.

Vertrek 9 november 2015 - Terugkomst 16 november 2015.

 

Reisleider

Namens Wildpix Travel hebben we gepassioneerd Gambia kenner en natuurfotograaf Peter Grobben bereid gevonden u te begeleiden. Daarnaast onze Gambiaanse vogelgids Yankuba Tamba.

 

Aantal deelnemers

8 (vol is vol)
We reizen dus in een klein gezelschap.

 

 

 

Een woordje ivm met ongerustheid ivm Ebola

 

We willen toch even duidelijk stellen dat ondanks de Ebola-crisis, er totaal geen gevallen bekend zijn in Gambia.

Geen reden tot ongerustheid dus.

 

Belangstelling?

Vraag nu de meer uitgebreide reisinformatie aan.

 

Aanmelding:

Bij voorkeur zo snel mogelijk in verband met het boeken van de vliegtickets.

PRAKTISCHE REISINFO

PERIODE

9-16 NOVEMBER 2015

16-23 NOVEMBER 2015

 

 

ACCOMODATIE

Hotel en ecolodge.
Op het hotel is een mooi zwembad aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden ook ligt het hotel pal aan het strand. De lodge heeft uitgestrekte vogeltuinen ingericht die vanaf de overdekte terrassen schitterend te benaderen zijn.

 

 

REISWEG

Nederland/België - Banjul (Gambia) via Amsterdam Schiphol Airport

 

 

REISBEGELEIDER

natuurfotograaf en gids Peter Grobben

 

 

VLIEGREIS

We bieden de reis compleet aan. In de loop van jaren ervaring en opgedane contacten is er nu een fraai uitgebalanceerd programma gemaakt. We creëren hierin maximale kansen voor de optimale natuurfotografie in verschillende habitatten.

 

 

AANTAL PERSONEN

8 pers. maximum

 

 

PRIJS

€ 1499,- incl btw / per persoon

 

 Te voldoen nadat het aantal deelnemers gehaald is en deze reis definitief door kan gaan.

 

Inclusief:

 

Vliegtickets, vervoer ter plaatse, entrees van Nationale parken, alle overnachtingen, alle maaltijden, gebruik van fotoschuilhutten, Nederlandse en Gambiaanse reisleiding.

 

Exclusief:

 

- nodige inentingen

- eigen uitgaven en fooien ter plaatse,

- dranken,

- vertrekbelasting van €20,- op de luchthaven van Banjul, (niet altijd van toepassing)

- eigen reis-/annuleringsverzekering

 

 

 

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%