KORHOEN

 IN NOORD - ZWEDEN

KORHOEN EN AUERHOEN - KONINGEN VAN DE ZWEEDSE BOSSEN

 

Naast de mooie ‘Steenarenden en meer…’ reizen naar Zweden bieden we nu ook een hele fraaie extra optie aan. Nu is het namelijk mogelijk om de balts van korhoen en auerhoen van zeer nabij mee te maken en natuurlijk te fotograferen. Vanuit verplaatsbare en zeer goede houten fotohutten is dit unieke schouwspel te beleven.

 

Naast het korhoen en auerhoen maakt u hier tevens kans op het zien van andere soorten zoals eland, rendier, bruine beer, steen- en zeearend, spechten enz. Als extra optie bieden we namelijk de mogelijkheid om na uw aanzit in deze hutten ook de steenarendhutten te bezoeken. Zowaar een unieke combinatie met weinig slaap maar vele mogelijkheden.

Belangrijk om weten is dat de focus hier wel ligt op Korhoen, die zeker en vast lukt, en dat alles geprobeerd wordt om Auerhoen te doen lukken maar dat is zeker niet gegarandeerd. Naargelang hun gekozen baltsplek kan het sommige jaren ook niet lukken. Auerhoenders fotograferen is een moeilijk klus, ze tonen zich bij het einde van de nacht en vaak in ontoegankelijke plekken. Dus weet dat dit een uitdaging is en dat Auerhoen niet 100% zeker is.

 

 

DE FOTOHUTTEN EN ACCOMODATIE

 

Onze hutten staan op een aantal unieke locaties. U wordt in de late avond naar uw fotohut gebracht en brengt daar de nacht door; het auerhoen komt al in de nacht op de baltsplaats namelijk.  Vanzelfsprekend verzorgen wij een matras en slaapzak.

 

De  fotohutten zijn 2 x 2 meter groot en gemaakt van een stevige houtsoort. Ze zijn voorzien van zowel hoge- als lage foto-openingen wat u de nodige flexibiliteit geeft afhankelijk van de sneeuwhoogte. U kunt uw eigen statief gebruiken, uw statiefkop op een balk schroeven, of een rijstzak welke aanwezig is in de hutten.

 

COMBINATIE MET STEENARENDEN

 

Aangezien u in het zelfde gebied zit dan onze Steenarenden reis, kan u na de Korhoen fotosessies in de ochtend, aansluitend de Steenarenden hut gebruiken. Deze is al vele jaren een groot succes en een vaste waarde. Toch wel een unieke combinatie van spectaculaire soorten.

GEZELLIG EN TYPISCH ZWEEDS LOGEREN

PRAKTISCHE REISINFO

BESTE PERIODE

Zelf te kiezen tussen maart en juni, beste periode eind april/ begin mei

 

 

ACCOMODATIE

U verblijft in een huis van de fotograaf-gids ter plaatse. Het is comfortabel, gezellig en u wordt er hartelijk onthaald.  Op basis van vol pension. U kan er dus de Zweedse keuken ontdekken vanop de eerste rij.

 

REISWEG

Vliegen naar Skelleftea - Zweden

 

 

AANTAL PERSONEN

max 3 pers

 

 

PRIJS

!! Prijzen afhankelijk van de Zweedse kronen koers

 

Prijzen ALL IN:      


€ 325,- per persoon, per fotodag  voor korhoen/auerhoen + steenarenden (of floating hides)

Single room supplement: 75€ pp/nacht

                                   
 

Inclusief: vol pension, hutten, overnachtingen met internet voorziening.

 

Exclusief:

- eenmalige transferprijs voor alle transport inclusief luchthaven heen en terug: 150€

- eigen vervoer naar Zweden

- andere eigen uitgaven

- eigen verzekeringen

 

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

5 TOT 3 MAANDEN VOOR VERTREK.         25% VAN DE TOTALE REISSOM

3 TOT 2 MAANDEN VOOR VERTREK.         50% VAN DE TOTALE REISSOM

2 TOT 1 MAAND VOOR VERTREK               80% VAN DE TOTALE REISSOM

1 MAAND TOT 1 DAG VOOR VERTREK.    100% VAN DE TOTALE REISSOM

ik ben geïnteresseerd, Ik zou gecontacteerd worden

WILDPIX TRAVEL IS POWERED BY

© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

WP TEAM LOGO 2020.png

WILDPIX CREW LOGIN