© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

OERNATUUR IN POLEN

- WINTER -

HARDE MAAR PRACHTIGE WINTERS IN POLEN

 

In samenwerking met een Poolse collega bieden we nu reizen aan naar Polen. Deze reizen worden door deze natuurfotograaf begeleid. Met een klein aantal fotografen gaat u met hem op zoek naar verrassende onderwerpen in de oh zo fraaie Poolse oernatuur. Kern van onze activiteiten liggen in het oerbos van Bialowieza en de Biebrza moerassen.
U kunt zich via mij voor deze bijzondere reizen opgeven en zodra het aantal deelnemende fotografen bereikt is wordt u rechtstreeks in contact gebracht met onze prima Engels sprekende man ter plaatse.
Deze reizen zijn ook ideaal met een of twee van uw vaste fotovrienden te maken.

 

Bialozieza wordt wel het laatste- maar in elk geval meest authentieke oerbos van Europa genoemd. Het vormt het domein van de Europese bizon; bij ons beter bekend als Wisent. Deze imposante zwaargewichten werd nog niet zo lang geleden met uitsterven bedreigd maar dankzij het werk van natuurbeschermers en wetenschappers gaat het ze hier nu voor de wind en kan er gesproken worden van een gezonde populatie. 

Wisenten zijn van nature erg schuwe dieren maar in de hier vaak barre wintermaanden verzamelen ze zich in groepen rond plaatsen waar ze met hooi bij worden gevoerd. Dit bijvoeren gebeurd met name om de schade aan gewassen te beperken. Het geeft ons de mogelijkheid deze dieren te bekijken en te fotograferen; een indrukwekkende ervaring.
Bialowieza is ook rijk aan andere diersoorten zoals edelherten, wilde zwijnen, otters, bevers, elanden en zelfs wolven en lynxen. De bevers zijn zelfs erg algemeen en houden zich net als otters op in en langs de vele rivieren die door het gebied meanderen. Het oerbos staat verder bekend als een van de beste spechten biotopen van Europa en je kunt er dan ook soorten als middelste bonte-, kleine bonte-, witrug-, drieteen, grijskop- en zwarte spechten vinden.
Buiten deze dieren zijn hier natuurlijk ook zeer fraaie foto's te maken van de enorme woudreuzen en karakteristieke landschappen. Je waant je hier een eeuw terug in de tijd met de kleine dorpjes met overal waar je kijkt ooievaarshorsten op schoorstenen en telefoonpalen.

 

Onderstaand het reisconcept waar u zich vanaf nu voor aan kunt melden.

 

Eerste dag:

Aankomst en taxivervoer van vliegveld Warschau naar Masiewo. (230 km/ ca 4 uur rijden)


- 2 dagen safari met 4x4 auto - Zoeken naar Wisenten en andere soorten als edelherten, bevers en otters. U legt daarbij dagelijks ca 150 km af. Afhankelijk van de omstandigheden gaat u ook te voet het gebied in om max 3 a 5 km te lopen.

- 2 dagen Roofvogel schuilhut. Fotograferen vanuit een schuilhut (11 a 12 uur in de hut) met kans op bijvoorbeeld buizerd, havik, zeearend, raaf en vos.

- 1 dag Bos- en tuinvogels schuilhut. Deze dag fotografeert u vanuit een schuilhut bij een wintervoerplaats waar vogelsoorten zoals gaaien, appelvinken, notenkrakers, sperwers, groenlingen, zes mezensoorten en meerdere spechtensoorten zich regelmatig van dichtbij laten fotograferen.

 

Laatste dag:
Terugreis met taxivervoer naar vliegveld Warschau.

Grotendeels kunt u in overleg variaties aanbrengen in dit programma.

Fotohut en accomodatie

 

Accomodatie in Masiewo. Een klein dorpje dicht bij de Wit Russische grens in het noordelijke deel van Bialowieza NP. Het dorpje bestaat uit slechts enkele huizen en een winkel die meestal gesloten is. Deze locatie is dicht bij de zeearendhutten en ligt op 40 km van de tuin- cq bosvogelhut. 

De accomodatie is een sfeervolle vrijstaande woning exclusief voor onze gasten en met meerdere slaapkamers, keuken, en sanitair.

PRAKTISCHE REISINFO

BESTE PERIODE

JANUARI -FEBRUARI

 

 

ACCOMODATIE

Accomodatie in Masiewo. Een klein dorpje dicht bij de Wit Russische grens in het noordelijke deel van Bialowieza NP. Het dorpje bestaat uit slechts enkele huizen en een winkel die meestal gesloten is. Deze locatie is dicht bij de zeearendhutten en ligt op 40 km van de tuin- cq bosvogelhut. 

De accomodatie is een sfeervolle vrijstaande woning exclusief voor onze gasten en met meerdere slaapkamers, keuken, en sanitair.

 

 

REISWEG

Vliegen of rijden naar Warschau

 

 

AANTAL PERSONEN

2-3

 

 

PRIJS

 

!! Prijzen afhankelijk van de Zlotty koers

 

Bij 3 deelnemers € 950,- per persoon; waarvan € 300,- voorschot. 

Bij 2 deelnemers € 1300,- per persoon; waarvan € 400,- voorschot.
 

 

Inclusief:

- Logies op basis van volpension in een Bed&Breakfast.
- Taxivervoer van Warschau Airport naar accommodatie; 4 uur rijden.
- Alle transport ter plaatse met 4x4 Nissan X-trail)
- Deskundige fotograferende gids ter plaatse.

 

Exclusief:

- Uw eigen vervoer naar Warschau airport. (vanzelfsprekend vindt er een prijsaanpassing plaats indien u met eigen vervoer ter plaatse komt)
- Eigen uitgaven ter plaatse.
- Uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen.

 

Noodzakelijke middelen:

- Waterdichte winterlaarzen
- Warme kleding
- Zak- of/hoofdlamp

 

Optionele mogelijkheden:

- Fotowandeling (ca. 7 km) door het streng beschermde deel van het Bialowieza NP met een vergunning houdende gids. 

Prijs hiervan:
€ 180,- per groep (1-3 personen) incl. vervoer.

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%