© WILDPIX TRAVEL  B.V.- ALL RIGHTS RESERVED

POWERED BY

WILD SLOWAKIJE

Ervaar de indrukwekkende oersoorten diep in de Slowaakse bossen.

 

In het Noord-Westen van Slowakije kan u de spectaculaire pracht ervaren van de echte oerbossen zoals ze vroeger in heel Noord-Europa voorkwamen.  Ongerept, wild en adembenemend, zo kan je dit gebeid omschrijven.  De landschappen zijn prachtig, de oude beukenbossen stijl en mysterieus.

 

Het gebied herbergt een aanzienlijke populatie bruine beren en een ontmoeting met een wolf of lynx is absoluut niet uitgesloten. Verder zijn herten, reeën, vossen, otters, marters en andere er heel gewone bezoekers.  Deze reis legt de focus op de beren.  Er zijn drie goed uitgeruste fotohutten op plaatsen waar de beren vaak uit het bos komen en u dus zeer goede fotokansen hebt om deze indrukwekkende dieren vast te leggen.  Op die open plaatsen zijn ook regelmatig sporen van lynx en wolf gezien, dus u kan echt geluk hebben. Uiteraard zijn deze beren echt wild en wordt er dus zeer voorzichtig gehandeld om elke verstoring te voorkomen.  Daar is de gids ook zeer streng op. Hij is zeer begaan met zijn gebied.

 

Ook op het gebied van vogels is de lijst van aanwezige soorten indrukwekkend: Steenarend, Schreeuwarend, Auerhoen, Korhoen, Grijskopspecht, Ruigpootbuizerd, Notenkraker, Zwarte Specht, enz... Wij bieden u de mogelijkheid om deze plek te ontdekken, met professionele begeleiding van de hoofdboswachter van het gebied. Hij kent het gebied echt op zijn duimpje en is constant bezig met de opvolging van het groot wild in het gebied, een perfecte begeleider dus.

 

Als u niet in de schuilhut zit, laat de gids u prachtige plaatsen zien om landschappen te fotograferen of gaat u met hem op stap diep de bossen in. Daar kan u zich uitleven in macrofotografie van wilde orchideeën tot vuursalamanders, of zelfs een echt berenhol in de rotsen. In de winter is er ook de mogelijkheid om otters te gaan spotten.

Fotohutten en Logies

 

Er zijn drie fotohutten telkens aan de bosrand die elk plaats bieden aan maximum drie fotografen.  Ze zijn wind- en waterdicht en voorzien van geluidsisolatie, zitbankjes met kussens, warmhouddekens en balhoofdschroeven zodat statieven niet nodig zijn. 

 

U logeert in een erg gezellig en luxueus huis in het dorp naast het natuurgebied. Het is door de nederlandse eigenaars ingericht met alle comfort, inclusief WiFi, en voorzien van drie mooie gastenkamers met dubbel bed. Het geeft een zeer huiselijk gevoel en aangezien uw gids ook in het huis logeert, is het contact met de lokale mensen of een bezoekje aan de supermarkt vlakbij geen enkel probleem.  In de tuin geniet u van het kabbelende beekje, waar u rustig een passerende waterspreeuw kan fotograferen. U kan kiezen tussen in huis eten of in een heerlijk budgetvriendelijk restaurant vlakbij.

PRAKTISCHE REISINFO

BESTE PERIODE

MIDDEN MAART - EIND OKTOBER

 

 

SOORTEN TE FOTOGRAFEREN

VOORJAAR + ZOMER: Beer, Wolf, Lynx, Hert, Ree, Vos, Marter, Otter + vogels zoals Steenarend en Zwarte Ooievaar.
HERFST: Groot & klein wild - Vogels - Bijzonder mooie kleuren en landschappen

WINTER: Groot & klein wild - Otters - Sneeuwlandschappen (Beren in winterslaap)

 

 

ACCOMODATIE

U logeert in een erg gezellig en luxueus huis in het dorp naast het natuurgebied.

Het is ingericht met alle comfort, inclusief WiFi, en voorzien van drie mooie gastenkamers met dubbelbed.

De gids logeert in huis in een eigen kamer. Voor uw ontbijt en lunch koopt u zelf het nodige in de supermarkt naast de deur. 's Avonds kan u kiezen tussen in huis koken of eten in een heerlijk budgetvriendelijk restaurant vlakbij.

 

 

REISWEG

Vliegen op Ostrava (Tsjechië) dan 2u trein  of  Vliegen op Wenen dan 3u (huur)auto.

of u kan zelf de rit maken van ong 1300km.

 

 

AANTAL PERSONEN

Fotohut is voorzien voor 3 pers. Indien u alleen reist kan u collega fotografen verwachten.

 

 

PRIJS

 

PROFITEER NU VAN ONZE INTRODUCTIEKORTING OP DEZE REIS !

 

 

Gids & fotohut per dag:   € 175 (te delen door het aantal deelnemers)

 

Logies per persoon / dag: € 25

 

 

Inclusief:

- logies op basis van enkel overnachting in mooie B&B
- alle transport ter plaatse met 4x4
- deskundige fotograferende gids ter plaatse.

 

Exclusief:

- schoonmaakkost € 40,-

- eigen inkopen van eten of restaurant ter plaatse

- uw eigen vervoer naar Slowakije.
- eigen andere uitgaven ter plaatse.
- uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen.

 

 

 

Noodzakelijke middelen:

- waterdichte laarzen
- warme kleding
- muggenwerende middelen.

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

Tot 4 weken voor datum van vertrek: 0% of kosteloos, mits meteen reservering van een nieuwe dag of periode!

Indien geen nieuwe periode wordt geboekt geldt het tarief van 25%.

 

Tot 2 weken voor datum van vertrek: 50%

 

Tot of minder dan 1 week voor datum van vertrek: 100%