top of page

ZALIG MOOIE

ZANDHOENDERS

 GRAUWE KIEKENDIEF & SCHARRELAARS
 

 

pl_hide_pin-tailde_sandgrouse_ganga_19.j

SPECIAAL :

ZANDHOENDERS
SCHARRELAAR
GRAUWE KIEKENDIEF

LAMMERGIER...

FACTS:

CENTRAAL CATALONIË

TOP HUTTEN

ZELDZAME SOORTEN

FLEXIBEL PROGRAMMA

TRIP:

 6 DAGEN - 5 NACHTEN
MOOIE B&B

MIN 2 PERS

_MAR2363.jpg
pl_hide_roller_carraca_gaig_blau_04.jpg
pl_hide_roller_carraca_gaig_blau_06.jpg

EEN FOTOGRAFISCH EN KLEURRIJK UITJE VOOR GEWELDIGE SOORTEN IN CATALONIË!

Wildpix brengt je een deze geweldige fotoreis: de adembenemend mooie Zandhoenders (twee soorten), twee van Europa's meest gewilde soorten, kunnen worden gefotografeerd in een van de meest spectaculaire landschappen van Spanje, de steppe van de Ebro-vallei.

Water is schaars in dit bijna woestijnlandschap, waardoor onze permanent gevulde waterpunten niet alleen een magneet zijn voor zandhoenders, maar ook voor een verscheidenheid aan andere soorten: van wulp, tortelduif tot klauwier en nog veel meer, verwacht het onverwachte!

 

En daar houdt het niet op! Je vervolgt je verblijf richting de steppen om de zeer kleurrijke Scharrelaar terug uit Afrika te fotograferen. En dan een elegante en kleurrijke roofvogel: de Grauwe Kiekendief.

En je krijgt ook de kans om de mooie kleine Steenuil te fotograferen.

BESCHRIJVING FOTOHUTTEN

 

Fotohutten regio Lleida:

In de regio van Lleida staan diverse mobiele fotohutten die elk jaar vakkundig worden neergezet op locaties voor prachtige soorten, zoals de Scharrelaar, Steenuil en Grauwe kiekendief. Elk jaar zijn dit weer nieuwe locaties om in te springen op de actuele mogelijkheden en om zo de uniekheid van de foto’s te vergroten!

Fotohut omgeving Torà:

Deze fotohut ligt in het droge heuvellandschap in de omgeving van Torà. Het aanbieden van water en voer hebben een enorme aantrekkingskracht op de Zomertortel en vele zangvogels, zoals Rotsmus, Grauwe gors, Europese kanarie en Cirlgors. En er is altijd kans op meer verrassingen.

Lammergierenhut:

De Lammergierenhut is een prachtige ruime fotohut in het voorgebergte van de Spaanse Pyreneeën. Met een prachtig uitzicht is het wachten geblazen op de komst van massa’s Vale gieren. Ook Aasgieren kunnen langskomen. Als het geweld van de Vale gieren ten einde komt is het opletten geblazen voor de Lammergier, die juist de overgebleven botten prefereert. Een machtige verschijning op magische locatie.

Gierenhut:

In tegenstelling tot de Lammergierenhut, richt de Gierenhut zich op de Monniksgier, een andere indrukwekkende gierensoort. Naast deze prachtige Monniksgieren, zijn ook wouwen hier van de partij.

Alpine hut:

Een fotohut die op de rand van de boomgrens staat waar prachtige soorten zoals Kruisbekken, Citroensijzen en Grijze gorzen komen drinken.

Zandhoenderhut:

In het hart van een halfwoestijnlandschap, in de regio Zaragoza, staat deze ingegraven hut. Vlak voor de hut ligt een prachtige drinkpoel waar in de vroege ochtend vele leeuweriken en Grauwe gorzen komen drinken. Met wat geluk komt ook de Griel langs. Als de ochtend vordert hoor je in de verte de zandhoenders naderen. Ze komen tot vlak voor de hut om te drinken, zowel de Witbuik- als Zwartbuikzandhoen. De fotohut is voorzien van spiegelglas voor het fotograferen van natuurlijk gedrag.

DE HUTTEN

pl_hide_black-bellied_sandgrouse_ganga_o
hide_calzada_murcia
AFFÛTS AIGLE ROYAL
WhatsApp Image 2020-12-14 at 12.26.46
WhatsApp Image 2020-12-14 at 12.25.41

HIGHLIGHTS

pl_hide_pin-tailde_sandgrouse_ganga_19
pl_hide_pin-tailde_sandgrouse_ganga_07
pl_hide_black-bellied_sandgrouse_ganga_o
pl_hide_calandra_larck_calandria_06
pl_hide_stone_curlew_alcaravan_torlit_05
pl_hide_roller_carraca_gaig_blau_06
pl_hide_roller_carraca_gaig_blau_04
pl_hide_montagus_harrier_aguilucho_ceniz
pl_hide_montagus_harrier_aguilucho_ceniz
pl_hide_montagus_harrier_aguilucho_ceniz
pl_hide_little_owl_mochuelo_mussol_03
pl_hide_little_owl_mochuelo_mussol_01
pl_hide_little_owl_mochuelo_mussol_08

HOTEL

Uw accommodatie is een herenhuis uit 1930, in het hart van het dorp Lecera. Het is een kleine oase van rust, waar u al het nodige comfort vindt. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer.

IMG_0174
IMG_0142-1
IMG_0217
IMG_0229

UW PROGRAMMA

 

DAG 1

Aankomst op het vliegveld naar Barcelona om vervolgens gezamenlijk naar de regio Lleida te rijden alwaar we in de middag/avond al de diverse fotohutten bezoeken voor verschillende soorten.

DAG 2

In de ochtend verblijven we in de gierenhut (oa Monniksgier en wouwen) en deze middag/avond hebben we wederom de keuze uit diverse fotohutten in de regio Lleida of een vogelhut in de omgeveing van Torà voor verschillende zangvogels.

DAG 3

In de ochtend bevinden we ons in de speciale hut voor de lammergieren om ons voor de middag- en avondsessie te verplaatsen naar de alpine hut.

DAG 4

Eén van de hoogte punten is in de ochtend op zoek naar de zandhoenders om de dag te vervolgen met het fotograferen in de omgeving van Belchite.

DAG 5

Op herhaling van de dag hiervoor beginnen we de dag met een ochtendsessie vanuit de hut voor de zandhoenders en in de middag/avond hebben we wederom de keuze uit diverse fotohutten in de regio Lleida of een vogelhut in de omgeveing van Torà voor verschillende zangvogels.

DAG 6

We gebruiken de optimale tijd waardoor we deze ochtend nog een keuze maken uit de diverse hutten in de omgeving van Lleida en in de middag reizen we terug naar het vliegveld van Barcelona voor onze terugreis.

Capture d’écran 2020-12-10 à 11.11.31.
PRAKTISCHE INFO

BESCHIKBARE DATA:
 

26 juni tot en met 1 juli 2023GIDS 
Je reist individueel of in een kleine groep van maximaal 3 personen. Ter plaatse wordt u perfect opgevangen en begeleid door onze collega ter plaatse.VLUCHTEN EN TRANSPORT

De beste verbinding vliegt naar BARCELONA Vanaf daar is het beter om een huurauto te nemen voor een reis van ongeveer 2 uur

 

Uiteraard krijgt u van ons alle benodigde verkeersinformatie. De gids zal je daar ontmoeten.


ACCOMODATIE

5 nachten in B&B - met ontbijt (lunch en diner niet inbegrepen)

 


AANTAL
1 tot 3 fotografen


PRIJS


 € 1650,- per persoon


inbegrepen

Accommodatie op bais van volpension

Alle transfers
5 nachten

Hutten & lokaal transport
Lokale expert gids


niet inbegrepen

vlucht Barcelona

persoonlijke extra uitgaven

WAT ALS IK MIJN REIS MOET ANNULEREN?

 

 

Bij annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Omdat we ook annuleringskosten moeten betalen bij onze partners, betalen we ook annuleringskosten.

 

Hieronder in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u ontvangt wordt dit telkens uitgebreid toegelicht.

 

U kunt hiervoor altijd contact opnemen met uw annuleringsverzekering.

 

 

Termijnen voor annuleringskosten:

 

5 à 3 maanden voor vertrek. 25% van het totale aantal reizen

3 TOT 2 MAANDEN VOOR HET VERTREK. 50% van het totale aantal reizen

2 TOT 1 MAAND PER VERTREK 80% VAN DE TOTALE REIS

1 MAAND TOT 1 DAG VOOR VERTREK. 100% van het totale aantal reizen

IK HEB INTERESSE EN WIL GRAAG MEER INFO

bottom of page