top of page

ZIMANGA

Mkuze, Zuid-Afrika

NAAR DE MOOISTE HIDES TER WERELD VAN BENCE MATE

Zimanga preview

SPECIAAL :

OLIFANT, CHEETAH, LUIPAARD, HYENA, NEUSHOORN, LEEUW, GIRAFFE, NIJLPAARD, ...

ALLE GROOT EN KLEIN AFRIKAANS WILDLIFE EN 400 VOGELSOORTEN

FACTS:

BESTE FOTOHUTTEN TER WERELD
ONGEZIENE SETTINGS EN ONTELBARE SOORTEN
RASECHTE SAFARI DRIVE MET DE BESTE GIDSEN
LUXE AFRICAN LODGE

REIS:

2 REISDAGEN - 8 FOTODAGEN
EXCL. VLUCHTEN
TOP PERIODE OKTOBER
HELE RESERVAAT EXCLUSIEF VOOR DE FOTOGRAFEN VAN WILDPIX

Groepsreis:

 

Data:

9 tot en met 17 oktober 2022, gids Robin Scholte en Andius Teijgeler (VOL)

17 tot en met 25 oktober 2022, gids Michel d'Oultremont en Robin Scholte (laatste plaatsen)

15 september tot en met 23 september 2023

30 september tot en met 8 oktober 2023

8 oktober tot en met 16 oktober 2023

Maximale groepsgrootte:

14 personen exclusief gids en begeleiding

Begeleiding:

Afhankelijk van uw plaats van vertrek reist u alleen of met de groep naar Durban, Zuid-Afrika. Onze begeleider gedurende de gehele reis staat aangegeven bij de data en ter plaatse zijn er tevens onze Engels sprekende collega's die de groep begeleiden en naar de desbetreffende hutten brengen. 

Vlucht en vervoer:

U boekt de vluchten zelf en deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. Vanaf het vliegveld van Durban reizen we met onze privé bus gezamenlijk richting onze uiteindelijke verblijf. Afhankelijk van tijdschema's en/of kosten kan het zijn dat we kiezen voor een ander vliegveld in Zuid-Afrika, uiteraard brengen wij u ruim op tijd op de hoogte.

Accommodatie:

We verblijven in het luxe 5 sterren Zimanga Private Lodge & Doornhoek Homestead. Luxe stijlvolle kamers met alle comfort, WiFi, badkamer met inloop regendouche, kluis, USB en Europese aansluitingen, airco en privé terras met zicht op het reservaat. 

De accommodatie is op basis van volpension met uitgebreid ontbijt, lunch en een heerlijk diner. Warme dranken en water zijn inbegrepen.

Contant geld:

Ter plaatse kan u uw extra uitgaven met creditcard betalen. Cash geld heeft u deels nodig omdat de lokale traditie wil dat er een fooi wordt gegeven aan het personeel. Dat doen we als gehele groep aan het einde van de reis en zij behandelen u zo fantastisch dat ze dit zeker verdienen.

Prijs:

Prijs per persoon in single kamer en volpension, 8 fotodagen € 4745,- voor de groepsreis in 2022

Prijs per persoon in single kamer en volpension, 8 fotodagen € 4950,- voor de groepsreis in 2023

Inclusief:

accommodatie 5***** hotel met volpension

alle autotransporten ter plaatse

alle fotohutten en excursies

reisbegeleiding door ervaren gidsen/fotografen

 

Exclusief:

uw vluchten op Durban

eigen andere uitgaven ter plaatse

uw extra maaltijden of drankjes ter plaatse

uw eigen reis- en / of annuleringsverzekeringen

Betaling:

Na het reserveren ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag vooraf per bankoverschrijving.

Op deze manier is alles geregeld en is uw reis gereserveerd uiteraard ontvangt u hiervan een factuur.

Reisinformatie

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

In geval van annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Aangezien wij ook annuleringskosten moeten betalen aan onze partners, moeten wij deze aan u doorberekenen volgens onderstaand schema welke ook aangegeven zijn in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u wordt toegestuurd.

 

U kunt altijd contact opnemen met uw annuleringsverzekering.

Termijnen voor annuleringskosten:

tot uiterlijk 6 maanden voor vertrek: 25% van de totale reissom

binnen 6 maanden voor vertrek: 100% van de totale reissom

Buitengewone omstandigheden:

Bij annulering van de reis door de organisatie ter plaatse vanwege uitzonderlijke en onvoorziene omstandigheden, zoals extreme weersomstandigheden, overlijden, oorlogsconflicten, luchtvaartstoringen, is om die redenen geen restitutie mogelijk. U kunt altijd terecht bij uw reisverzekering.

Meer informatie of reserveren
Fotogalerie

ALGEMENE INFORMATIE

Het programma

Aankomst luchthaven Durban waarna we vervolgens met een privé transfer naar het hotel (Zimanga) worden gebracht. De eerste avond is er een groepsdiner en presentatie. Mochten we op tijd (afhankelijk van de vlucht) arriveren dan hebben we in de namiddag direct een fotoactiviteit.

 

Alle dagen zijn volop gevuld met fotografie. Het volledige reservaat staat exclusief ter beschikking van onze Wildpix groep. Alles wordt georganiseerd naar uw wensen.

 

Afhankelijk van de terugvlucht hebben we op de vertrekdag nog een laatste fotoactiviteit of we worden 's ochtends weer naar het vliegveld van Durban gebracht.

Dagindeling

Door de gidsen worden groepen gemaakt van 3-4 personen voor de activiteiten van die week, dit werkt nou eenmaal het handigste. 

De dagen zijn steeds opgedeeld in een halve dag game drive en een halve dag hut fotografie. De op voorhand gemaakte schema’s zorgen ervoor dat iedereen maximale kansen krijgt bij alle hutten. Er wordt gevraagd om niet van dat systeem af te stappen daar het anders te ingewikkeld wordt. Sowieso is alles gepland om iedereen gelijke kansen te geven.

De gamedrives en hutten

De dag begint met koffie en een licht ontbijt rond 5:00 uur. De activiteiten duren steeds ongeveer 3 uur. Je gaat dus 's ochtends op pad tussen 6 en 9 uur en dan kom je terug voor een welverdiend en uitgebreid ontbijt. Je kan een heerlijke English breakfast bestellen als je dat wenst.

Vrije tijd tot 13 uur en dan sluiten we aan voor de lunch. Tussen 14:30 en 17:30 uur is de tweede activiteit. Je blijft sowieso op pad tot het laatste licht om de beste foto’s te kunnen maken. Het diner is dan rond 18:30.  Het eten is super, indien gewenst kan je heerlijke wijn bestellen die gewoon mee op je privé rekening gezet wordt. 

 

De game drives zijn rondritten waar je in echte safari jeeps op zoek gaat naar bepaalde dieren. De doelsoorten spreken jullie samen af voor het vertrek. Je zit prima met maximaal 3-4 man dus niemand in elkaars weg en de gidsen stoppen op elk moment dat jullie zelf willen. Je krijgt alle tijd voor elke foto die je wil. Je kan aangeven of je graag gewoon licht wenst, backlight of silhouetten tegen een avondlucht. De drivers doen alles om je het perfecte shot te geven.

 

Er zijn 6 actieve hutten , allemaal erg de moeite waard. Van drinking hides tot roofvogel hides en afhankelijk van de lichtomstandigheden ga je 's ochtends of 's avonds. Er zijn ook 2 zeer spectaculaire overnight hides, dat betekent hutten waar je om 14 begint tot de ochtend erna 9u. Door de nacht maakt je kans op drinkende zoogdieren. Dat kan gaan van buffels tot olifanten, of met wat geluk leeuwen, hyena’s of een luipaard. Het is een lange zit maar de hutten zijn er helemaal op voorzien met badkamer, bedden, keuken, wifi, kortom een klein appartement. Voor elke deelnemer zijn er 2 overnight sessies gepland, één in elke hut.

De lodge

De lodge is splinternieuw en absoluut prachtig. Er is steeds koffie en drinks in de main lodge en personeel dat je op je wenken bediend. Je hebt een single room, dat zijn erg mooie bungalows met een prachtig uitzicht over het reservaat.

Je ziet zo de olifanten en giraffen lopen vanop je balkon. Elke ochtend is er iemand aan de receptie indien dat nodig is, maar je kan ook steeds bij je vaste gids terecht.

 

Materiaal

Op de game drives kan je makkelijk een grote fototas naast je leggen om zo handig van lens wisselen. Statief is niet nodig. Rijstzak kan makkelijk zijn. In de hutten zijn steeds 4 plaatsen, voorzien van een professioneel statief met swinghead per persoon.  Dus deze hoef je niet mee te nemen.

Wel belangrijk is dat alle statieven voorzien zijn op een ArcaSwiss vatting. Kijk dus even na of je lensplaatjes correct zijn. Indien nodig hebben ze er hier ook wel. Alle hutten zijn met perfect glas en airco, en de gidsen zullen daarover al de nodige uitleg geven.

Begeleiding

Op deze reis wordt u begeleid door Wildpix zelf en door professionele gidsen van het reservaat die een opleiding kregen van Bence Maté.  Ze weten u perfect de mooiste plekken en dieren te tonen, zeker richting fotografie. Er wordt dus gebruik gemaakt van de optimale uren qua licht en dierenactiviteit.

Algemene informatie

Hoe, wat en waar? Alles wat u nog meer moet weten:

WANNEER IS DE BESTE PERIODE?

Momenteel bieden deze reis bewust aan in het voorjaar van Zuid-Afrika, meestal goed aangenaam weer en weinig regen. Daarnaast worden er in deze periode de meeste zoogdieren geboren en zeer er veel meer vogelsoorten actief.

WAAR ZITTEN WE?

We zitten in Zamanga private game reserve, een gebied van 7000 hectare, gelegen in het hart van Zoeloeland in de provincie Kwazoeloe-Natal. Het is het eerste reservaat in Afrika dat ontworpen is richting natuurfotografie voor zowel safari lovers als hutfotografen.

WAT KUNNEN WE TEGENKOMEN?

Natuur blijf natuur, maar bijna alle soorten zijn hier aanwezig; leeuw, luipaard, cheetah, hyena, jakhals, olifant, witte neushoorn, zwarte neushoorn, nijlpaard, krokodil, impala, nyala, kudu, wrattenzwijn, giraffe, ruim 400 vogelsoorten en meer. 

VOORBEREIDING?

Naarmate uw reis dichterbij komt ontvangt u van het Wildpix team het laatste nieuws omtrent uw reis, de beste vluchtroutes en een compleet overzicht / advies van hetgeen u het beste mee kan nemen aan lenzen. Ook eenvoudige tips als bijvoorbeeld zwarte kleding, gaffer tape en een zaklamp voor in de nachthutten staan hierin vermeld.

Hoe, wat en waar?

VERMOEDELIJK DE BESTE FOTOHUTTEN TER WERELD

Bence Maté is de grondlegger van de fotohutten. Hij heeft deze zo geperfectioneerd door de jaren heen dat je extreem creatieve foto's kan maken. De standpunten zijn uniek allemaal in functie van het beste shot. Een groot comfort en de nieuwste technische snufjes maken het een heel speciale ervaring als natuurfotograaf. Afgezien van de geweldige soorten die je krijgt, kan je ze ook op een ongeziene manier fotograferen. Kortom de beste hutten ter wereld.

Wij als Wildpix Travel onderhouden al lang goede contacten met Bence Maté en daarom krijgen wij de kans dit nu ook aan te bieden. En dus goed nieuws voor u als fotograaf, want als fotohuttenspecialisten kunnen wij u ook meenemen naar deze fantastische plekken om die tophutten te gaan ontdekken en gebruiken. Een week lang vertoeven in het mekka van de fotohutten met professionele begeleiding erbij. Ongetwijfeld om met schitterende beelden terug te komen. Een unieke ervaring.

Lagoon theater hide

Een onderwaterhut gebouwd op een schiereiland in een meer van 40 hectare met maar liefst 6 meter eenrichtingsglas aan zowel de oostelijke als westelijke zijde. Deze hut is met name gericht op vogels, maar ook zoogdieren komen hier geregeld wat drinken.

Mkombe hide

Dit is Zimanga's eerste vogelbad waar fotografen op comfortabele stoelen in de vroege ochtend de veelheid aan vogelsoorten kunnen fotograferen als ze komen drinken. De hut is gelegen op het westen en maakt beelden op waterniveau. Vanaf deze plek zijn al meer dan 80 soorten waargenomen!

 

Bhejane drinking hide

Deze hut is speciaal gebouwd om de schuwe soorten te kunnen lokken die de voorkeur geven aan een dichte begroeiing. De belangrijkste is hier toch wel de roze-throated twinspot een zeldzame vogel in Zuid-Afrika.

 

Umgode overnight hide

Eén van de meest unieke hutten die speciaal voor Zimanga ontwikkeld is. Een nachthut ingebouwd in een waterput waar maximaal 4 fotografen kunnen worden ondergebracht en waar we door het grote raam (pal boven waterniveau) kunnen fotograferen. De drinkrand bevindt zich op 4 meter van uw comfortabele stoel en ongeveer alle soorten hebben hier al voor de hut gestaan inclusief vele vogelsoorten. In de nachthutten zit een apart toilet, staan 2 ruime stapelbedden, eettafel, leeshoek en een aparte keuken voor het opwarmen van een verse maaltijd of een lekkere kop koffie om je wakker te houden.

Bee-eater hide

Zoals de naam al zegt een speciale mobile hut gericht op de Zuid-Afrikaanse bijeneters.

Scavenger's hill hide

Wederom een hut die net weer anders is als de andere en is gebouwd op Scavenger's hill, gelegen boven de Doornhoek vallei wat een zeer weids uitzicht geeft. Aaseters worden hier naar de hut gelokt en tot op heden kwamen hier 5 soorten gieren, maraboes, arenden, bateleurs, wouwen en buizerds. Ook de jakhals en hyena komen hier geregeld langs wat een hele mooie interactie kan opleveren.

De aaseters worden hier bewust gevoerd om ze in de officieel beschermde gebieden te houden en de bewuste vergiftiging van gieren zoveel mogelijk te voorkomen.

Tamboti overnight hide

Een hut die je absoluut meegemaakt moet hebben. Deze locatie is gelegen vlakbij de lodges op een plek waar de natuurlijke samenkomst van twee stromen met een open plek in een bos van Tamboti bomen. De dieren staan te drinken op 2-3 meter van uw lens en fotograferen met een groothoek wordt aangeraden. Ook hier fotografeert u aan de rand van het water door een groot raam vanuit uw comfortabele stoel. Uiteraard aanwezig een apart toilet, 2 ruime stapelbedden, eettafel, leeshoek en een aparte keuken.