Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u de meest voorkomende vragen. Mocht u onverhoopt uw antwoord niet kunnen vinden dan verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Wildpix Travel is een reisorganisatie met absolute natuurliefhebbers die eerst kijken naar het welzijn van de dieren en hun omgeving en pas daarna nadenken over de foto’s. Daarom vindt u bij ons geen reizen waarvan wij de minste twijfel hebben over de ecologische insteek en het respect voor de natuur. Waar nodig werken wij met alle ontheffingen en vergunningen.

Wij werken volgens een uniek individueel concept wat eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Wij organiseren uw gewenste reis tot in de puntjes, maar gaan niet met u mee. Dat laten we over aan onze hoogopgeleide collega’s ter plaatse. Er is niets fijner dan op pad gaan met iemand die de regio en de mogelijkheden als geen ander kent. U kunt gaan wanneer u wilt, betaalt geen reis- en begeleidingskosten en profiteert van de constant bijgewerkte reisinformatie en het programma.

Bij de meeste reizen kunt u uw meest gewenste reisperiode aangeven. We gaan aan de slag met uw wensen. Sommige andere tours zijn begeleide groepsreizen, dit komt vaak doordat de bezochte gebieden beperkt toegankelijk zijn.

Wel adviseren wij bij iedere reis de meest ideale periode voor wat betreft bijvoorbeeld het klimaat, de gewenste wilde dieren en de verschillende mogelijkheden per seizoen.

Bij onze individuele reizen bepaalt u zelf met wie u reist. Afhankelijk van de groepsgrootte kan het wel voorkomen dat u andere klanten van Wildpix Travel in hetzelfde gebied en/of hotel tegenkomt. In principe zetten we geen mensen bij elkaar in de fotohut; zeker niet zonder voorafgaand overleg en akkoord.

Bij onze groepsreizen schrijft een ieder zich individueel in en houden wij zeker rekening met uw wensen als er bekenden van u ook in deze groep meereizen. Op onze site geven wij altijd aan wat de maximale groepsgrootte is zodat iedereen vanuit de meest ideale situatie kan fotograferen.

Heeft u interesse in een van onze reizen, dan kunt u vrijblijvend de uitgebreide reisinformatie opvragen via onze contactpagina.

Na uw boeking ontvang u van ons de bevestiging voor uw reis, uitgebreide reisinformatie met alles wat u moet weten ter voorbereiding en ter plaatse en een factuur.

Afhankelijk van de reis zullen wij de internationale vlucht adviseren zodat we gezamenlijk op hetzelfde moment aankomen op plaats van bestemming.

Mocht u tijdens uw reis vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u altijd helpen met praktische of administratieve zaken, of indien nodig het contact met uw lokale gids vergemakkelijken.

Hoewel onze bestemmingen u maximale kansen geven, blijft de natuur onvoorspelbaar. Goede natuurfotografen weten dat er binnen de natuurfotografie geen garantie is om foto’s te maken van de gewenste diersoort.

Bij al onze reizen sluit u zelf een reis- en/of ongevallenverzekering af. Het bezoeken van al onze bestemmingen is dan ook op eigen risico. Ook raden wij u aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Alle foto’s op onze site zijn door onze eigen gidsen of eerdere deelnemers genomen op de desbetreffende locatie en geven een goed beeld van wat u kan verwachten.

Onze fotohutten zijn zo comfortabel mogelijk ingericht. De ene is wat ruimer dan de ander, maar ze zijn allemaal door ons gemonteerd en getest. Sommige fotohutten zijn voorzien van balhoofdschroeven zodat statieven in de cabine niet nodig zijn. De meeste hutten hebben geluidsisolatie, zitkussens, dekens en soms verwarming. In de reisinformatie die u ontvangt kunt u lezen hoe de hut ter plaatse is ingericht.

Na uw boeking en ruim voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid informatiepakket per mail met onze adviezen qua uitrusting in de meest brede zin. 

Groepsreizen
Ons boekingssysteem is voor de groepsreizen volledig geautomatiseerd. Dit betekend dat u direct uw reis kan samenstellen en boeken.

Bij het afrondende betaalproces bij groepsreizen heeft u twee keuzes:
1. Een aanbetaling van 20% via een bankoverschrijving, de factuur en gegevens ontvangt u na boeking direct in uw mail
2. Een directe aanbetaling van 20% via het online betaalsysteem (voorkeur) met keuze voor uw bank of creditcard maatschappij, de factuur en gegevens onvangt u na boeking direct in uw mail.

Individuele reizen
Bij het afrondende betaalproces bij individuele reizen doorlopt u het gehele bestelproces en ontvangen wij automatisch uw aanvraag. Na ontvangst gaan wij voor u aan de slag en controleren wij of de door u aangegeven datum beschikbaar is. Wanneer alles door ons gecontroleerd is en wij uw reis kunnen bevestigen ontvangt u hierover van ons een e-mail inclusief aanbetalingsfactuur (20% van de reissom).

Algemeen
In alle gevallen zullen wij enkele maanden voor vertrek en afhankelijk van de gekozen reis de restantfactuur sturen.

Bij annulering dient u ons altijd zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen. Aangezien wij bij onze partners ook annuleringskosten moeten betalen, zullen wij deze aan u moeten doorbereken in de volgende gevallen:

5 tot 3 maanden voor vertrek : 25% van de totale reissom
3 tot 2 maanden voor vertrek : 50% van de totale reissom
2 tot 1 maanden voor vertrek : 80% van de totale reissom
1 maand tot vertrek : 100% van de totale reissom

Afhankelijk van de voorwaarden in uw reis- of annuleringsverzekering kunt u hiervoor contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.