Het Wildpix Travel team

Martin Steenhaut

PRO NATURE PHOTOGRAPHER - EIGENAAR WILDPIX TRAVEL

Martin Steenhaut

Martin Steenhaut werd geboren in Brussel en groeide op in Antwerpen. Al heel jong werd de passie voor de natuur hem meegegeven door zijn oudere broer. Aangezien tijdens de studies al bleek dat de andere grote interesse lag bij de fotografie, werd dit de perfecte combinatie. Kijken naar de natuur en de pracht ervan proberen vast te leggen.

Met regelmatige expo's en publicaties probeert hij zijn passie te delen met het grote publiek.

Al meermaals werd zijn werk bekroond in nationale en internationale fotowedstrijden.

Martin is erkend als beroepsfotograaf door de Nationale en Europese Vereniging van Professionele fotografen en Sony Belgium Wildlife Ambassador.

Hij behaalde het fel begeerde Europese Master QEP label als Master European Qualified Wildlife Photographer.

PRO REISBEGELEIDER

Robin Scholte

Als een Nederlandse fotograaf met een diepe liefde voor wildlife-, natuur- en landschapsfotografie, neemt Robin Scholte je graag mee op een visuele reis over de wereld. Robin Scholte is toegewijd aan het vastleggen van de schoonheid, kracht en expressie van de natuurlijke wereld om ons heen.

In zijn werk legt hij de pracht van de natuur, de emotie van dieren en de levendige kleuren die we dagelijks ervaren vast. Zijn fotografie is een eerbetoon aan de wereld om ons heen, en hij leeft volgens het motto “You can only waste time when you forget to enjoy”. Voor hem draait het om het genieten van elk moment, van de voorbereiding tot de creatieve processen en de uiteindelijke uitvoering van zijn visie op onze prachtige natuur. En dit alles met diepe eerbied voor de natuur en wildlife.

Vele malen werden zijn foto's nationaal en internationaal bekroond en nam hij samen met Martin voor Sony een aflevering voor SonyInFocus op gericht op wildlife fotografie.

PRO REISBEGELEIDER

Michel d'Oultremont​

Natuurliefhebber sinds mijn jeugd, het is op de leeftijd van twaalf dat ik voor het eerst mijn ogen achter een verrekijker zet.

Ik heb altijd genoten van mijn Belgische platteland op zoek naar vogels en wilde zoogdieren. Het is eerst dat ik watervogels ga fotograferen. Toen kwamen zoogdieren zoals vossen, herten of herten langzaam in mijn camerazoeker.

Mijn passie leidt me langzaam maar zeker naar de Ardennen en ik word verliefd op deze regio van België. Vervolgens deel ik mijn tijd tussen school en natuur. De roep van de wilde wereld zal de rede winnen: in 2016 word ik natuurfotograaf. Dit is een passie, die me veel meer geluk geeft dan beperkingen oplegt.

FOTOGRAFISCHE BENADERING

Via mijn foto's probeer ik het mooie te vertalen door het esthetische aspect van de natuur en de biodiversiteit te laten zien. De omgeving speelt een grote rol, omdat mijn fotografische benadering het dier meestal in een magische biotoop laat zien. Maar steeds meer zijn het de speciale lichten en de dieren die ik zoek. Aanwezig of afwezig, zij zijn degenen die mijn beelden leiden en bepalen.

PRO REISBEGELEIDER

Thijs Glastra

Thijs Glastra, geboren in 1998 is met twee biologen als ouders al van kinds af aan in aanraking met de natuur. Alles wat vliegt en beweegt vindt hij interessant, maar vogels hebben toch wel zijn speciale interesse.

Sinds 2011 is de fotografie er bij gekomen, het willen vastleggen van wat hij ziet is er steeds meer in gaan zitten. Sindsdien is de fotografiehobby alleen maar ‘verslavender’ geworden en steekt hij vele uren in het fotograferen. Van zeldzaamheden tot Koolmezen, van statieportretten tot vogels in het landschap en sinds de afgelopen jaren van kleine insecten tot grootse landschappen, alles kan en mag op de foto, zolang de foto in zijn ogen onderscheidend genoeg is.

Hutfotografie is voor Thijs een leuk concept binnen de fotografie, hij is dan ook met enige regelmaat terug te vinden in een fotohut. Het observeren en fotograferen van vogels (of zoogdieren), zonder dat ze je doorhebben, biedt vaak unieke kansen voor een onderscheidende foto. Op het moment studeert Thijs Bos en Natuurbeheer aan de Wageningen University waar hij zijn kennis in de natuur aan het verbreden is. Vanaf 2017 is Thijs in samenwerking met Wildpix, een mooie aanvulling op zijn studie.

PRO REISBEGELEIDER

Brenda Heyvaert

Eind 2017 volgde Brenda een korte cursus natuurfotografie, het veranderde haar leven compleet. Ze ontdekte een heel nieuwe wereld rondom haar. Ze leerde anders kijken, luisteren, denken en voelen.

Ondertussen is natuurfotografie voor Brenda geen hobby meer, maar een passie, misschien zelfs een gezonde verslaving. "In de natuur zijn brengt mij tot rust en geeft mij de ruimte die ik nodig heb".

Brenda houdt van landschap en macrofotografie, maar het liefst fotografeert ze dieren in hun eigen leefwereld. Een klein goudhaantje, een eekhoorn of een olifant, elk dier is bijzonder. Ze geniet er van om ze te observeren, er zoveel mogelijk kennis over op te doen en natuurlijk om hen te fotograferen, zonder hun natuurlijke omgeving te verstoren.

"Ik fotografeer vooral op gevoel, los van alle regeltjes wil ik graag dat mijn foto’s een verhaal vertellen en emoties losmaken".

PRO REISBEGELEIDER

Anna Stelloo

Anna Stelloo is geboren en getogen in Hoorn, een vissersstad in Noord-Holland.

Tot 2012 werkte ze in de detailhandel in Hoorn en haar passie was paardrijden. Dat deed ze het liefst in de vrije natuur zoals de Ardennen en ook de Loonse en Drunense duinen waren favoriet.

Eind 2012 kreeg ze een zwaar ongeval met een paard waardoor ze lang heeft moeten revalideren en daardoor de passie voor paardrijden op heeft moeten geven. Als afleiding en ter compensatie kreeg ze destijds haar eerste spiegelreflexcamera en eenmaal kennisgemaakt met natuurfotografie was er een nieuwe passie geboren.

Haar voorliefde gaat uit naar zoogdieren. Maar ook landschappen, vogels en macro vind ze fijn om vast te leggen. Ze merkt dat veel mensen niet zien hoe mooi de natuur is en hoopt dat via haar foto’s over te brengen.

PRO REISBEGELEIDER

Johan Bosman

Johan is onze creatieve etaleur en bloemist van beroep en woont in Baarn, Nederland.

Op jonge leeftijd was hij altijd al geïnteresseerd in de natuur en daardoor ook eigenlijk altijd buiten te vinden. Hij woonde vlakbij het water en met het bos in de buurt kon hij hele dagen doorbrengen in een bootje tussen de rietkragen op zoek naar alles wat daar groeide, bloeide en verschool.

Door het dagelijks creatief bezig te zijn kwam hij in aanraking met fotografie en doordat hij bij zijn werkgever een dagje minder kon gaan werken heeft hij meer tijd gekregen om tijd te besteden aan zijn passie. Sinds 2009 gebruikt hij zijn vrije uren aan de heerlijke combinatie van reizen en fotografie. 

Van registrerend vastleggen ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarmij hij meer verhalend en creatiever de kijker langer wil vasthouden door middel van o.a. high key, low key, extreme macro, of meervoudige belichtingen. 

PRO REISBEGELEIDER

Alex Brackx

Alex is een Wildlife fotograaf en wereldreiziger, geboren in Oostende , woonachtig in Gent.

In 2010 begon hij wildlife te filmen en te fotograferen tijdens zijn reizen door Midden-en Zuid-Amerika. Vele reizen door Europa en Azië volgden en fotografie werd alsmaar belangrijker. Tijdens zijn reis van 9 maanden door Zuid-Amerika in 2016 voelde hij dat Wildlife fotografie volledig zijn ding was.

Tijdens de pandemie legde hij zich vooral toe op fotografie van vogels en zoogdieren in zijn eigen omgeving en toen Alex in 2021 en 2022 wildlife in Afrika en  Spitsbergen kon fotograferen, ging er een nieuwe werelden voor hem open.

In 2022 werd hij 'Wildlife Photographer of the year ' bij Africa Geographic en meer  onderscheidingen volgden. Alle mogelijke dieren in diverse landschappen zoals jungles, steppes, bossen, woestijnen en oceanen zijn voor hem een enorme inspiratiebron als mens en fotograaf.

Alex wil met zijn fotografie de schoonheid en diversiteit van dieren en natuur in beeld brengen en hoopt hiermee ook op het belang van natuurbescherming te duiden.