Ultima Frontiera

Roemenië
25 mei - 31 mei 2024

Donau Delta, Roemenië
Een vergeten paradijs aan de uiterste grens van Europa

Majestic birds of Finland 2.995,00 Prijs per persoon
Back to products
Wild Guatemala 4.750,00 Prijs per persoon

Ultima Frontiera

25 mei - 31 mei 2024
Categorieën: ,

Donau Delta, Roemenië
Een vergeten paradijs aan de uiterste grens van Europa

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

2.750,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw geboortedatum

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Welk camera merk gebruikt u, bijvoorbeeld Sony, Canon, Nikon, etc.

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

  Stap 4

  *Hoe bent u met ons in contact gekomen

  Overige opmerkingen / vragen

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
10 People watching this product now!

Omschrijving

DE ULTIEME FOTOBELEVING IN DE DONAU DELTA IN ROEMENIE

Aan de oostgrens van Roemenië ligt een ongerept natuurparadijs, beschermd Unesco werelderfgoed, de delta van de Donau. Honderden vierkante kilometers van lagunes, moerassen en meren maken dit een schuilplek voor een indrukwekkend aantal vogels.  En middenin dit gebied ligt een fantastisch privé gebied dat volledig is omgevormd tot een paradijs voor natuurfotografen. Luxe natuurfotografie op1100 hectare wilde natuur en oude visvijvers waar u in alle comfort kan genieten van heel wat verschillende professionele fotohutten, elk voor zijn eigen soorten, van zeearend tot pelikaan, van jakhals tot soms zelfs otters…werkelijk verbluffend. Daarbij logeert u in een luxe 4 sterren lodge midden tussen de vogels. Dit is een unieke en exclusieve plek waar de fotomogelijkheden ongekend zijn.

Wildpix Travel neemt u met een begeleide groepsreis mee naar dit gebied en dat in twee topperiodes. Telkens met een beperkte groep zodat u ter plaatse het gebied bijna voor u alleen hebt. We durven dit zonder twijfel één van onze mooiste reizen noemen en we garanderen u een fotobeleving waarvan u alleen maar had kunnen dromen.

DE OMGEVING

De Donaudelta is met een oppervlakte van 3446 km² de op één na grootste rivierdelta van Europa, na de Wolgadelta, en als natuurgebied onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De delta bevindt zich grotendeels in Roemenië.

Het gebied bestaat uit veel riet, moerassen en bossen, die tijdens de lente en de herfst grotendeels overstromen.

De Donaudelta herbergt met zijn talrijke meren en moerassen meer dan 1200 verschillende planten, 300 soorten vogels evenals 45 soorten zoetwatervissen. Ongeveer 2733 km² natuurgebied wordt beschermd. Het gebied is de plaats waar miljoenen vogels van over de hele wereld (Europa, Azië, Afrika en de Middellandse Zee) naartoe komen om hun eieren te leggen.

Heel ver in de Delta ligt een stuk privé natuurgebied dat recent helemaal is ingericht naar natuurfotografie. Met behulp van biologen en wetenschappers is deze oude viskwekerij helemaal terug aan de natuur gegeven en dat heeft zijn effect niet gemist.

Fotohutten

20! FOTOHUTTEN IN HET GEBIED

In het gebied werden zorgvuldig een 20-tal verschillende schuilhutten gebouwd, telkens in een andere biotoop en met een andere setting en lichtinval. Die zijn natuurlijk niet allemaal constant actief maar toch steeds voldoende om een ruime keuze te hebben. Ook zijn de hutten uiteraard elk voor zijn eigen soorten, en telkens goed doordacht en comfortabel gemaakt. Er zijn hutten voor ochtend- en avondlicht, en ook waar je de hele dag terecht kan. Voor sommige soorten werkt men met glas, voor andere met fotoluiken, en altijd zit u heel makkelijk. Dat geeft werkelijk geweldige resultaten.

Het gebied is een mix van vijvers, moerassen en daartussen smalle zandwegen. Soms wordt u weggebracht naar de hut maar u hebt zelfs de luxe om u tussen de hutten te verplaatsen met elektrische, comfortabele buggy’s.

Er zijn waterhutten, drijfhutten, torenhutten voor scharrelaars, boshutten voor spechten, speciale hutten voor jakhalzen en zeearenden en ook een speciaal ingerichte camouflage-fotoboot waarmee u de Delta ingaat op zoek naar pelikanen en andere soorten.

Accommodatie

DE ACCOMMODATIE – NATURE ECO LODGE ****

U verblijft in een uniek privé natuurreservaat van 1500 hectare met daarin een luxe 4 sterren lodge te midden van de natuur. Mooie moderne kamers met alle hedendaags comfort (HD TV – WiFi – minibar – douche – toilet – haardroger – roomservice) . De perfecte uitvalsbasis voor uw verblijf en een hoog niveau dat u als natuurfotograaf niet vaak tegenkomt.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Jakhals, zeearend, otter, pelikaan, scharrelaar, bijeneter, vorkstaartplevier, grijskopspecht, hop, roodpootvalk, kwak en vele andere vogels

Alle facts bij elkaar

1500 hectare
20 fotohutten
luxe ecolodge
in het hart van de Donau Delta

Roemenië

Donau Delta, Roemenië

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 2 reisdagen, 6 fotodagen
Top periode mei / juni
Hele reservaat exclusief voor de fotografen van Wildpix Travel
Exclusief vlucht, maar inclusief alle transfers en hotels

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

2.650,00

Vanaf

2.650,00
Andalusië, Spanje Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen

2.150,00

Vanaf

2.150,00
Wilde wolven in Zuid-Oost Polen Uniek en adembenemend, oog in oog met wilde wolven

1.995,00 Prijs per persoon

Vanaf

1.995,00 Prijs per persoon
Norfolk, Engeland Fotografeer de mysterieuze uilen bij dag- en avondlicht
15 februari - 19 februari 2024