Zimanga

Zuid-Afrika
27 september - 5 oktober 2024
13 oktober - 21 oktober 2025

Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika
Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel

Zimanga

27 september - 5 oktober 2024
13 oktober - 21 oktober 2025
Categorieën: ,

Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika
Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

5.250,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw geboortedatum

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Welk camera merk gebruikt u, bijvoorbeeld Sony, Canon, Nikon, etc.

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

  Stap 4

  *Hoe bent u met ons in contact gekomen

  Overige opmerkingen / vragen

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
13 People watching this product now!

Omschrijving

VERMOEDELIJK DE BESTE FOTOHUTTEN TER WERELD

De gamedrives en hutten
De dag begint met koffie en een licht ontbijt rond 5:00 uur. De activiteiten duren steeds ongeveer 3-4 uur. Je gaat dus ‘s ochtends op pad tussen 6 en 9 uur en dan kom je terug voor een welverdiend en uitgebreid ontbijt. Je kan een heerlijke English breakfast bestellen als je dat wenst, maar ook fruit of bijvoorbeeld pannenkoekjes; De keuken past zich aan aan uw wensen.

Vrije tijd tot 13 uur en dan sluiten we aan voor de lunch. Tussen 14:30 en 18:30 uur is de tweede activiteit. Je blijft sowieso op pad tot het laatste licht om de beste foto’s te kunnen maken. Het diner is dan rond 18:30-19.00.  Het eten is super, indien gewenst kan je heerlijke wijn bestellen die gewoon mee op je privé rekening gezet wordt. 

De game drives zijn rondritten waar je in echte safari jeeps op zoek gaat naar bepaalde dieren. De doelsoorten spreken jullie samen af voor het vertrek. Je zit prima met maximaal 3-4 man dus niemand in elkaars weg en de gidsen stoppen op elk moment dat jullie zelf willen. Je krijgt alle tijd voor elke foto die je wil. Je kan aangeven of je graag gewoon licht wenst, backlight of silhouetten tegen een avondlucht. De drivers doen alles om je het perfecte shot te geven.

Er zijn minimaal 6 actieve hutten , allemaal erg de moeite waard. Van drinking hides tot roofvogel hides en afhankelijk van de lichtomstandigheden ga je ‘s ochtends of ‘s avonds. Er zijn ook 2 zeer spectaculaire overnight hides, dat betekent hutten waar je om 14 begint tot de ochtend erna 9u. Door de nacht maakt je kans op drinkende zoogdieren. Dat kan gaan van buffels tot olifanten, of met wat geluk leeuwen, hyena’s of een luipaard. Het is een lange zit maar de hutten zijn er helemaal op voorzien met badkamer, bedden, keuken, wifi, kortom een klein appartement. Voor elke deelnemer zijn er 2 overnight sessies gepland, één in elke hut.

De lodge
De 5-sterren lodge is absoluut prachtig. Er is steeds koffie en drinks in de main lodge en personeel dat je op je wenken bediend. Je hebt een single room, dat zijn erg mooie bungalows met een prachtig uitzicht over het reservaat. Je ziet zo de olifanten en giraffen lopen vanaf je balkon. 

Fotohutten

VERMOEDELIJK DE BESTE FOTOHUTTEN TER WERELD

Bence Maté is de grondlegger van de fotohutten. Hij heeft deze zo geperfectioneerd door de jaren heen dat je extreem creatieve foto’s kan maken. De standpunten zijn uniek allemaal in functie van het beste shot. Een groot comfort en de nieuwste technische snufjes maken het een heel speciale ervaring als natuurfotograaf. Afgezien van de geweldige soorten die je krijgt, kan je ze ook op een ongeziene manier fotograferen. Kortom de beste hutten ter wereld gelegen in een reservaat van 7000 ha.

Wij als Wildpix Travel onderhouden al lang goede contacten met Bence Maté en daarom krijgen wij de kans dit nu ook aan te bieden. En dus goed nieuws voor u als fotograaf, want als fotohuttenspecialisten kunnen wij u ook meenemen naar deze fantastische plekken om die tophutten te gaan ontdekken en gebruiken. Een week lang vertoeven in het mekka van de fotohutten met professionele begeleiding erbij. Ongetwijfeld om met schitterende beelden terug te komen. Een unieke ervaring.

Lagoon theater hide
Een onderwaterhut gebouwd op een schiereiland in een meer van 40 hectare met maar liefst 6 meter eenrichtingsglas aan zowel de oostelijke als westelijke zijde. Deze hut is met name gericht op vogels, maar ook zoogdieren komen hier geregeld wat drinken.

Mkombe hide
Dit is Zimanga’s eerste vogelbad waar fotografen op comfortabele stoelen in de vroege ochtend de veelheid aan vogelsoorten kunnen fotograferen als ze komen drinken. De hut is gelegen op het westen en maakt beelden op waterniveau. Vanaf deze plek zijn al meer dan 80 soorten waargenomen!

Bhejane drinking hide
Deze hut is speciaal gebouwd om de schuwe soorten te kunnen lokken die de voorkeur geven aan een dichte begroeiing. De belangrijkste is hier toch wel de roze-throated twinspot een zeldzame vogel in Zuid-Afrika.

Umgode overnight hide
Eén van de meest unieke hutten die speciaal voor Zimanga ontwikkeld is. Een nachthut ingebouwd in een waterput waar maximaal 4 fotografen kunnen worden ondergebracht en waar we door het grote raam (pal boven waterniveau) kunnen fotograferen. De drinkrand bevindt zich op 4 meter van uw comfortabele stoel en ongeveer alle soorten hebben hier al voor de hut gestaan inclusief vele vogelsoorten. In de nachthutten zit een apart toilet, staan 2 ruime stapelbedden, eettafel, leeshoek en een aparte keuken voor het opwarmen van een verse maaltijd of een lekkere kop koffie om je wakker te houden.

Bee-eater hide
Zoals de naam al zegt een speciale mobile hut gericht op de Zuid-Afrikaanse bijeneters.

​Scavenger’s hill hide
Wederom een hut die net weer anders is als de andere en is gebouwd op Scavenger’s hill, gelegen boven de Doornhoek vallei wat een zeer weids uitzicht geeft. Aaseters worden hier naar de hut gelokt en tot op heden kwamen hier 5 soorten gieren, maraboes, arenden, bateleurs, wouwen en buizerds. Ook de jakhals en hyena komen hier geregeld langs wat een hele mooie interactie kan opleveren.

De aaseters worden hier bewust gevoerd om ze in de officieel beschermde gebieden te houden en de bewuste vergiftiging van gieren zoveel mogelijk te voorkomen.

​Tamboti overnight hide
Een hut die je absoluut meegemaakt moet hebben. Deze locatie is gelegen vlakbij de lodges op een plek waar de natuurlijke samenkomst van twee stromen met een open plek in een bos van Tamboti bomen. De dieren staan te drinken op 2-3 meter van uw lens en fotograferen met een groothoek wordt aangeraden. Ook hier fotografeert u aan de rand van het water door een groot raam vanuit uw comfortabele stoel. Uiteraard aanwezig een apart toilet, 2 ruime stapelbedden, eettafel, leeshoek en een aparte keuken.

Accommodatie

DE ACCOMMODATIE – VEEL LUXUEUZER KAN HET NIET

U verblijft in een uitstekend vijfsterrenhotel waar gastvrijheid boven aan de lijst staat. Het hotel is op basis van volpension, inclusief een uitgebreid ontbijt, goede lunch en drie gangen diner door de chef kok dagelijks vers wordt bereid. Water en koffie (warme dranken) zijn altijd beschikbaar in het hotel. De lodges zijn van alle gemakken voorzien en kijken uit over het reservaat. Je hebt altijd een single room met inloopdouche, WiFi, diverse stroom- en USB aansluitingen en bureau. Voor de momenten dat we vroeg op safari gaan kan u altijd in uw lodge een goede kop koffie of thee  zetten met wat lekkers erbij.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Olifant, cheetah, luipaard, hyena, neushoorn, leeuw, giraffe, nijlpaard,  al het groot en klein Afrikaans wildlife en ruim 400 vogelsoorten

Alle facts bij elkaar

Beste fotohutten ter wereld
Ongeziene settings en ontelbare soorten
Rasechte safari drive met de beste gidsen
Luxe African lodge

Zuid-Afrika

Zimanga, Zuid-Afrika

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 2 reisdagen, 8 fotodagen
Top periode september / oktober
Hele reservaat exclusief voor de fotografen van Wildpix Travel
Exclusief vlucht, maar inclusief alle transfers.

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

2.650,00

Vanaf

2.650,00
Andalusië, Spanje Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen

2.150,00

Vanaf

2.150,00
Wilde wolven in Zuid-Oost Polen Uniek en adembenemend, oog in oog met wilde wolven

1.995,00 Prijs per persoon

Vanaf

1.995,00 Prijs per persoon
Norfolk, Engeland Fotografeer de mysterieuze uilen bij dag- en avondlicht
15 februari - 19 februari 2024