Iberische Lynx

Spanje

Andalusië, Spanje
Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen

Iberische Lynx

Categorieën: ,

Andalusië, Spanje
Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen

All-in vanaf prijs

Nog

Uitverkocht

plaatsen beschikbaar

2.650,00

Uitverkocht

20 People watching this product now!

Omschrijving

EENS IN JE LEVEN MOET JE EEN LYNX ZIEN

De Iberische lynx, een mythisch en uiterst zeldzaam dier, een van de zeldzaamste katachtigen ter wereld. Naar schatting (2019) 850 dieren leven nog steeds in het wild. Hij stond op het punt van uitsterven, maar het gaat gelukkig nu een beetje beter.

Het ontmoeten van dit dier is echt een onbeschrijfelijke ervaring. Je ziet een kruising tussen een tijger, een panter en een kat. Zijn goudgele ogen kijken recht door je heen en zijn tekening en bakkebaarden zijn fantastisch. Wanneer je hem sierlijk ziet stappen, realiseer je je dat je een uiterst zeldzaam moment ervaart dat je de rest van je leven zult koesteren.

En als natuurfotograaf geeft het een kick om de lynx in je zoeker te zien, de schoonheid van dit beestje spettert van je scherm.

Onze reis is de eerste en enige die zich specifiek richt op de fotografie van de lynx. Veel bieden observatie-uitstapjes die in orde zijn en waar je van verre een lynx kunt zien, maar als natuurfotograaf zijn de afstanden dan meestal erg groot.

Vanuit hutten met een perfect zicht en met prima accommodatie zoals je gewend bent van Wildpix Travel. 

Iberische Lynx:

De Iberische lynx, ook bekend als Lynx pardinus, is een bedreigde diersoort die endemisch is voor het Iberisch Schiereiland in Zuidwest-Europa. Met zijn kenmerkende uiterlijk en indrukwekkende vaardigheden is de Iberische lynx een fascinerend dier.

De lynx heeft een middelgroot formaat, met een gedrongen lichaamsbouw, korte staart en karakteristieke pluimen op de oren. Ze zijn voornamelijk te vinden in mediterrane bossen en struikgewas, waar ze zich voeden met konijnen, hun belangrijkste prooi.

Helaas wordt de Iberische lynx bedreigd door habitatverlies, fragmentatie van leefgebieden en verminderde prooipopulaties. Gelukkig zijn er inspanningen gaande om deze majestueuze katachtige te beschermen en zijn populatie te herstellen.

Het spotten van de Iberische lynx in zijn natuurlijke omgeving is een unieke ervaring die natuurliefhebbers niet willen missen. Het bewonderen van de Iberische lynx in zijn natuurlijke habitat draagt niet alleen bij aan natuurbescherming, maar biedt ook een onvergetelijke en opwindende ervaring voor liefhebbers van wilde dieren. Geduld en doorzettingsvermogen zijn nodig, maar met als resultaat topfoto’s!

Fotohutten

NIEUWE FOTOHUTTEN MET ALLE TECHNISCH COMFORT

Er zijn recent nieuwe fotohutten gebouwd met veel meer comfort dan vroeger. Uiterst makkelijke stoelen in een ruime hut met stille vloer, zwart interieur voor minimale reflecties en zelfs apart sanitair. Er zijn schroefplaten voorzien dus u heeft geen statief nodig. Ze werden even strategisch en met veel zorg geplaatst zoals we dat altijd doen. ​

We proberen altijd een interessante setting te voorzien. Natuurlijk hebben we de lynxhutten geplaatst op strategische punten waar hij vaak langskomt.  Voor de meeste hutten hut staat een kleine drinkbak met enkele takken en stenen waar overdag allerlei interessante vogels zoals Teckla Leeuwerik, Iberische Klapekster en anderen komen zitten. Terwijl je voor de hut wacht, vliegen vaak monniksgier, vale gier, keizerarend en steenarend.​

Er zijn enkele andere kleinere hutten, het zijn eenvoudige houten constructies met grote spiegelvensters. Ze zijn ruim genoeg voor één persoon om de hele dag comfortabel te zitten. U kunt vanaf een statief werken. Natuurlijk zijn ze zo geplaatst dat je altijd het beste licht hebt.​

Voor uw comfort:

  • makkelijke stoelen of zitbank met kussen
  • MR Jan Gear sliders (2x) van 30cm met standaard schroefaansluiting
  • chemisch toilet
  • hoogwaardig spiegelglas
  • ventilatoren op USB
  • fleece dekens
  • cleaning kit

Accommodatie

Een heerlijk en zeer gastvrij hotel 

Welkom bij Hotel Casa Rural in Andujar: een ideale bestemming voor ons verblijf in Spanje. Geniet van een uitstekende driesterrenaccommodatie met een scala aan voorzieningen. Begin uw dag met een stevig ontbijt, altijd beschikbaar in het hotel. Als we vroeg vertrekken, kunt u zelf koffie zetten op uw kamer en wordt er een heerlijk ontbijt voor u klaargemaakt. Tijdens uw fotodagen kunt u genieten van een uitgebreid en vers lunchpakket. Na een lange dag kunt u dineren in ons restaurant en proeven van de verrukkelijke Spaanse keuken.

Vanuit het hotel kunnen we in ongeveer één uur over een prachtige, zij het enigszins lange, route naar de lynx-hutten rijden. Wees gerust, onze comfortabele 4×4-voertuigen zorgen voor een gemakkelijke en aangename rit. Helaas is er geen alternatieve route beschikbaar vanwege de afgelegen leefomgeving van de lynx.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Iberische Lynx, Steenarend, Gieren, Otters en Edelherten

Alle facts bij elkaar

Nieuwste fotohutten in eigen beheer van Wildpix Travel
Uw komst steunt rechtstreeks de lynx en het WWF

Spanje

Andalusië, Spanje

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 2 reisdagen, 5 fotodagen
Top periode november t/m maart

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

2.150,00

Vanaf

2.150,00
Wilde wolven in Zuid-Oost Polen Uniek en adembenemend, oog in oog met wilde wolven

1.995,00 Prijs per persoon

Vanaf

1.995,00 Prijs per persoon
Norfolk, Engeland Fotografeer de mysterieuze uilen bij dag- en avondlicht
15 februari - 19 februari 2024

4.750,00 Prijs per persoon

Vanaf

4.750,00 Prijs per persoon
Spectaculair en exclusief met fotohutten midden in de jungle
7 april - 16 april 2024