Zalig Mooie Zandhoenders (individueel)

Spanje
Vanaf 23 juni 2025

Een fotografisch en kleurrijk uitje met o.a. twee soorten zandhoenders

Zalig Mooie Zandhoenders (individueel)

Vanaf 23 juni 2025

Een fotografisch en kleurrijk uitje met o.a. twee soorten zandhoenders

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

1.575,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw leeftijdscategorie

  *Uw kledingmaat voor T-shirts

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Ik wens een aangepast reisprogramma en verduidelijk hierbij mij gewenste reis- en fotografiedagen:

  *Gewenste vertrekdatum

  *Gewenste terugdatum

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Begeleiding tijdens de reis

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
18 People watching this product now!

Omschrijving

EEN FOTOGRAFISCH EN KLEURRIJK UITJE VOOR GEWELDIGE SOORTEN IN CATALONIË!

Wildpix brengt je een deze geweldige fotoreis: de adembenemend mooie Zandhoenders (twee soorten), twee van Europa’s meest gewilde soorten, kunnen worden gefotografeerd in een van de meest spectaculaire landschappen van Spanje, de steppe van de Ebro-vallei.

Water is schaars in dit bijna woestijnlandschap, waardoor onze permanent gevulde waterpunten niet alleen een magneet zijn voor zandhoenders, maar ook voor een verscheidenheid aan andere soorten: van wulp, tortelduif tot klauwier en nog veel meer, verwacht het onverwachte!

En daar houdt het niet op! Je vervolgt je verblijf richting de steppen om de zeer kleurrijke Europese Scharrelaar terug uit Afrika te fotograferen. En dan een elegante en kleurrijke roofvogel: de Grauwe Kiekendief.

En je krijgt ook de kans om de mooie kleine Steenuil te fotograferen.

Fotohutten

BESCHRIJVING FOTOHUTTEN

Fotohutten regio Lleida:
In de regio van Lleida staan diverse mobiele fotohutten die elk jaar vakkundig worden neergezet op locaties voor prachtige soorten, zoals de Scharrelaar, Steenuil en Grauwe kiekendief. Elk jaar zijn dit weer nieuwe locaties om in te springen op de actuele mogelijkheden en om zo de uniekheid van de foto’s te vergroten!

Fotohut omgeving Torà:
Deze fotohut ligt in het droge heuvellandschap in de omgeving van Torà. Het aanbieden van water en voer hebben een enorme aantrekkingskracht op de Zomertortel en vele zangvogels, zoals Rotsmus, Grauwe gors, Europese kanarie en Cirlgors. En er is altijd kans op meer verrassingen.

Lammergierenhut:
De Lammergierenhut is een prachtige ruime fotohut in het voorgebergte van de Spaanse Pyreneeën. Met een prachtig uitzicht is het wachten geblazen op de komst van massa’s Vale gieren. Ook Aasgieren kunnen langskomen. Als het geweld van de Vale gieren ten einde komt is het opletten geblazen voor de Lammergier, die juist de overgebleven botten prefereert. Een machtige verschijning op magische locatie.

Gierenhut:
In tegenstelling tot de Lammergierenhut, richt de Gierenhut zich op de Monniksgier, een andere indrukwekkende gierensoort. Naast deze prachtige Monniksgieren, zijn ook wouwen hier van de partij.

Alpine hut:
Een fotohut die op de rand van de boomgrens staat waar prachtige soorten zoals Kruisbekken, Citroensijzen en Grijze gorzen komen drinken.

Zandhoenderhut:
In het hart van een halfwoestijnlandschap, in de regio Zaragoza, staat deze ingegraven hut. Vlak voor de hut ligt een prachtige drinkpoel waar in de vroege ochtend vele leeuweriken en Grauwe gorzen komen drinken. Met wat geluk komt ook de Griel langs. Als de ochtend vordert hoor je in de verte de zandhoenders naderen. Ze komen tot vlak voor de hut om te drinken, zowel de Witbuik- als Zwartbuikzandhoen. De fotohut is voorzien van spiegelglas voor het fotograferen van natuurlijk gedrag.

Accommodatie

U zal deze dagen gebruik maken van twee prima accommodaties gelegen in Belchite en Montgai waarbij alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en op korte afstand van de fotohutten.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Een echte reis voor de zandhoenders, maar daarnaast ook zeer grote kans op de scharrelaar, grauwe kiekendief, steenuil  en de steenarend

Alle facts bij elkaar

Centraal Catalonië
Top hutten
Zeldzame soorten
Flexibel programma

Spanje

Catalonië, Spanje

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 5 fotodagen
Verblijf in een mooie B&B
Exclusief vlucht en huurauto, maar inclusief alle transfers
Professionele begeleiding lokale gids

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

Fotoreis Zimanga - Zuid Afrika

5.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

5.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel
26 september - 8 oktober 2024
13 oktober - 24 oktober 2025

4.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

4.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis van noord tot zuid door Spanje in 11 dagen voor de allermooiste soorten in de beste hutten inclusief workshops
9 oktober - 31 oktober 2024
27 oktober - 18 november 2024
28 oktober - 19 november 2024

2.475,00 Prijs per persoon

Vanaf

2.475,00 Prijs per persoon
Andalusië, Spanje Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen
15 januari - 22 januari 2025