Winterse wolven

Polen
26 januari - 3 februari 2025

Wilde wolven in Zuid-Oost Polen
Uniek en adembenemend, oog in oog met wilde wolven

Beautiful Botswana 6.900,00 Prijs per persoon
Back to products
Fotoreis naar de zeldzame Iberische Lynx in Spanje - vanuit onze fotohutten fotografeer je de lynx op enkele meters afstand!
Iberische Lynx 2.475,00 Prijs per persoon

Winterse wolven

26 januari - 3 februari 2025
Categorieën: ,

Wilde wolven in Zuid-Oost Polen
Uniek en adembenemend, oog in oog met wilde wolven

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

2.195,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw geboortedatum

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Welk camera merk gebruikt u, bijvoorbeeld Sony, Canon, Nikon, etc.

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

  Stap 4

  *Hoe bent u met ons in contact gekomen

  Overige opmerkingen / vragen

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
14 People watching this product now!

Omschrijving

FOTOREIS NAAR DE WILDE WOLVEN IN EUROPA… WILDPIX DOET HET JE BELEVEN

De Europese grijze wolf, een mythisch en uiterst zeldzaam dier, maar ze zijn gelukkig weer in opmars en dat zelfs in onze streken. als nummer 1 in schuilhutfotografie biedt Wildpix je nu de kans om dit dier van heel dichtbij te gaan observeren. Een unieke fotoreis, want nog nooit waren de kansen zo groot om wolven mooi te fotograferen als daar. Het lijkt ongelooflijk omdat wolven afstandstrekkers zijn die niet zo vaak op dezelfde plek blijven rondhangen maar voor deze fotohutten lukt het wel. 

We bevinden ons in het uiterste oosten van Polen op de grens met Oekraïne. Eindeloze bossen en piepkleine dorpen wisselen elkaar af. Ruige en ontoegankelijke bossen van tientallen kilometers bieden een perfecte leefomgeving voor deze schuwe dieren. En net daar hebben we de ideale fotoplek gevonden. Omdat ze op deze plek niet bejaagd worden en een gigantisch wild en onverstoord territorium hebben, zijn de kansen hier maximaal.

We willen benadrukken dat het hier wel degelijk om een 100% wilde populatie gaat.

Een ontmoeting met dit dier is werkelijk een onbeschrijfelijke belevenis.  Als je hem de eerste keer ziet, besef je dat je een uiterst zeldzaam moment meemaakt dat je je leven lang zal koesteren. En als natuurfotograaf geeft het een enorme kick om de wolf in je zoeker te zien, de schoonheid van dit dier spat van je scherm af.

Onze reis is eerste en enige die specifiek gericht is op de fotografie van de wolf vanuit fotohutten. Vaak zijn wolven een bijvangst tijdens berenobservaties in het Noorden, maar hier dus niet, HIER is hij het hoofdonderwerp. Vanuit prima comfortabele fotohutten met een perfect standpunt en met fijne accommodatie zoals u bij Wildpix gewend bent. Geduld en volharding zijn nodig, maar dan wel met top wolvenfoto’s als resultaat!

De streek waar mensen perfect kunnen samenleven met Wolven

We bevinden ons in Zuid-Oost Polen, exact op de grens met Oekraïne, een beboste en verlaten streek. Hier hebben de lokale mensen gelukkig leren leven met de aanwezigheid van grote roofdieren als wolven en beren. Ze worden soms zelfs in de straten van de kleine dorpjes opgemerkt. Maar ze worden tenminste beschermd en gerespecteerd, en dat kan alleen maar als voorbeeld dienen voor onze landen waar de opkomst van de wolven een hot topic is. Uiteraard hebben zij daar het voordeel van de uitgestrekte wilde bossen, maar we kunnen er wellicht veel van leren.

Ze naderen soms tot op 10 meter voor je neus, als jij het goed doet tenminste….

Met het nodige geluk komen de wolven soms heel dicht voor de hut. Maar uiteraard hangt dit volledig af van de discipline van de fotograaf. Zoals steeds is discretie, onopvallendheid en stilte de sleutel tot succes. Zulke dieren verdienen ons grootste respect en ze als fotograaf verstoren is het laatste wat je wil.  De fotohutten zijn perfect gebouwd met de nodige akoestische bescherming, maar toch hoor je als fotograaf muisstil te zijn als je zulke foto’s wil bekomen.

Mooie extra’s naast de wolven: van Steenarend tot Notenkraker

Gedurende uw fotodag maakt u kans op mooie extra activiteiten van vossen, steenarenden, buizerds en andere. Ogen open dus!

U kan ook een poging wagen om de fantastische Notenkraker te fotograferen. Niet vanuit de hutten maar wel bij uw accommodatie waar ze in goede strenge winters vaak in de tuin foerageren. Even zitten met een camouflagedoek en met wat geluk komen ze.

Fotohutten

FOTOHUTTEN MET PERFECT COMFORT VOOR EEN LANGE ZIT

Er zijn 3 fotohutten beschikbaar van klein tot groot, elk op een verschillende hoogte voor andere standpunten te krijgen. Het zijn mooie, ruime en stevige constructies met alle nodige comfort, zelfs met sanitaire voorzieningen.

Groot pluspunt van deze hutten is dat u kijkt door glas maar fotografeert zonder glas wat de kwaliteit van uw beelden absoluut ten goede komt.

Voor uw comfort:
– goede stoelen
– camping toilet
– verwarming indien gewenst
– geluiddempende bekleding
– schroefdraad-aansluitpunten voor statiefkoppen
– per persoon 2 aansluitingen voor verschillende lenzen

Accommodatie

DE ACCOMMODATIE – MODERN & GEZELLIG IN EEN PIEPKLEIN DORP

In een heel klein dorpje ligt een boerderij op 24 hectare terrein. U logeert er in mooie typische bungalows, die alle comfort bieden. Open haard, badkamer met douche, keuken, nette slaapkamers, kortom alles wat u nodig heeft.

Het arrangement is vol pension en eten doet u in het hoofdhuis van de boerderij. Het eten is uiteraard Poolse keuken maar prima in orde.

Vanuit deze accommodatie ziet u zelfs de hutten staan bovenop de berg aan de overkant. U bent dus op 10min bij de hut en de gids breng u er heen in een stevige Land Rover. Dat wil dus zeggen dat u midden tussen de wolven logeert wat toch ook een uniek gegeven is.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

De doelsoorten tijdens deze geweldige ervaring zijn: wolven, vossen, steenarenden, buizerds, raven

Alle facts bij elkaar

Exclusief bij Wildpix Travel
100% wild en 100% hutfotografie

Polen

Polen

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 2 reisdagen, 6 fotodagen en is beschikbaar voor maximaal 5 personen.
Exclusief vlucht, maar inclusief alle transfers
Volpension en onder begeleiding van professionele fotograaf

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

Fotoreis Zimanga - Zuid Afrika

5.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

5.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel
26 september - 8 oktober 2024
13 oktober - 24 oktober 2025

4.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

4.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis van noord tot zuid door Spanje in 11 dagen voor de allermooiste soorten in de beste hutten inclusief workshops
9 oktober - 31 oktober 2024
27 oktober - 18 november 2024
28 oktober - 19 november 2024

2.475,00 Prijs per persoon

Vanaf

2.475,00 Prijs per persoon
Andalusië, Spanje Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen
15 januari - 22 januari 2025