Beren en Wolven in de lente, herfst of winter (individueel)

Polen
Vanaf 14 juni 2024

Wilde beren en wolven in Zuid-Oost Polen
Uniek ervaring: overnachten tussen de beren

Beren en Wolven in de lente, herfst of winter (individueel)

Vanaf 14 juni 2024

Wilde beren en wolven in Zuid-Oost Polen
Uniek ervaring: overnachten tussen de beren

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

1.995,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw leeftijdscategorie

  *Uw kledingmaat voor T-shirts

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Ik wens een aangepast reisprogramma en verduidelijk hierbij mij gewenste reis- en fotografiedagen:

  *Gewenste vertrekdatum

  *Gewenste terugdatum

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Begeleiding tijdens de reis

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

19 People watching this product now!

Omschrijving

NOG NOOIT KWAM JE ZO DICHT BIJ WILDE BEREN EN WOLVEN IN EUROPA… WILDPIX DOET HET JE BELEVEN

Na een reisdag, kom je aan in Zuid Oost Polen, in de Sub Karpaten, dicht bij de Oekraïne. In dit gebied leeft een grote populatie Beren in harmonie met de lokale bevolking. Het gebied staat ook bekend om zijn populatie Wolven.

Onze lokale partner heeft hutten gebouwd op twee interessante plekken, waar de beren en wolven komen eten. Eén hut is in een prachtig bos, waarbij je de heuvels inkijkt met mooi fotomogelijkheden tussen de bomen. De twee andere hutten kijken uit op een open veld in de heuvels.

Lente:
Dit is de periode waarbij u de grootste kans heeft om zowel de beren als de wolven te fotograferen. Tijdens dit seizoen wordt er gebruik gemaakt van de fotohutten in het open veld als een fotohut in het bos. Een extra bijkomstigheid in deze periode is enerzijds een grotere kans op jongen en anderzijds heeft u de mogelijkheid om in de fotohut te overnachten, absoluut een unieke ervaring!

Herfst:
Afhankelijk van de temperaturen en de omstandigheden kan u in de herfst nog steeds gebruik maken van zowel de fotohutten in het veld als de fotohut in het bos. Ook nu heeft u nog steeds de kans om zowel beren als wolven te zien. Tijdens uw aanwezigheid kan er bepaald worden of het nog steeds mogelijk is om in de fotohut te overnachten.

Winter:
In de wintermaanden kan u gebruik maken van de fotohutten in het open veld en heeft u de unieke kans om de wilde wolven in de sneeuw te fotograferen. Het spreekt voor zich dat de kans op beren zeer gering is aangezien deze in winterslaap gaan. Gezien de te verwachten temperaturen is het niet mogelijk in de foto hut te overnachten.

NATUURFOTOGRAFIE IS GEDULD HEBBEN

Zoals altijd vertellen we het eerlijke verhaal. Beren en al helemaal wolven laten zich niet zo maar fotograferen. Er wordt veel geduld gevraagd en stilte. Dat zijn foto’s van deze dieren ook waard! De kans op succes is groot, maar er zijn geen garanties. Sommige dagen werkt het simpelweg niet, en daarom is een minimum aantal dagen gewenst en in ons programma opgenomen.

Lang wachten, veel geduld, continue alertheid en je te allen tijde blijven realiseren dat je zit te wachten op deze prachtige beren en wellicht zelfs een wolf. Dat is wat het van jou vraagt. Het is immers geen dierentuin, en zo moet het ook zijn.

Maar het moment dat ze zich laten zien maken beren en uiteraard ook wolven een onvergetelijke indruk. De kracht, schoonheid en elegantie van deze dieren is onbeschrijflijk. Afgelopen winter is er door gidsen van Wildpix Travel weer een korte testreis gedaan om zowel locatie als accommodatie te beoordelen en de gidsen hadden op 2 van de 3 dagen in totaal 6 verschillende wolven meermaals voor de hut. De populatie is de afgelopen jaren ook fors toegenomen in het gebied.

Fotohutten

FOTOHUTTEN MET PERFECT COMFORT VOOR EEN LANGE ZIT

Er zijn 4 fotohutten beschikbaar van klein tot groot, elk op een verschillende hoogte voor andere standpunten te krijgen. Het zijn mooie, ruime en stevige constructies met alle nodige comfort, zelfs met sanitaire voorzieningen.

Groot pluspunt van deze hutten is dat u kijkt door glas maar fotografeert zonder glas wat de kwaliteit van uw beelden absoluut ten goede komt.

Voor uw comfort:
– goede stoelen
– camping toilet
– verwarming indien gewenst
– geluiddempende bekleding
– schroefdraad-aansluitpunten voor statiefkoppen
– per persoon 2 aansluitingen voor verschillende lenzen

Accommodatie

DE ACCOMMODATIE – MODERN & GEZELLIG IN EEN PIEPKLEIN DORP

In een heel klein dorpje ligt een boerderij op 24 hectare terrein. U logeert er in mooie typische bungalows, die alle comfort bieden. Open haard, badkamer met douche, keuken, nette slaapkamers, kortom alles wat u nodig heeft. 

Het arrangement is vol pension en eten doet u in het hoofdhuis van de boerderij. Het eten is uiteraard Poolse keuken maar prima in orde. 

Vanuit deze accommodatie ziet u zelfs de hutten staan bovenop de berg aan de overkant. U bent dus op 10min bij de hut en de gids breng u er heen in een stevige Land Rover. Dat wil dus zeggen dat u midden tussen de beren en wolven logeert wat toch ook een uniek gegeven is.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

De doelsoorten tijdens deze geweldige ervaring zijn: beren (afhankelijk van periode), wolven, vossen, steenarenden, buizerds, raven

Alle facts bij elkaar

Exclusief bij Wildpix Travel
Overnachten tussen de beren
100% wild
Prima fotohutten

Polen

Polen

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 2 reisdagen, 5 fotodagen en is beschikbaar voor maximaal 5 personen.
Exclusief vlucht, maar inclusief alle transfers
Volpension en onder begeleiding van professionele fotograaf

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

Fotoreis Zimanga - Zuid Afrika

5.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

5.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel
26 september - 8 oktober 2024
13 oktober - 24 oktober 2025

4.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

4.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis van noord tot zuid door Spanje in 11 dagen voor de allermooiste soorten in de beste hutten inclusief workshops
9 oktober - 31 oktober 2024
27 oktober - 18 november 2024
28 oktober - 19 november 2024

2.475,00 Prijs per persoon

Vanaf

2.475,00 Prijs per persoon
Andalusië, Spanje Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen
15 januari - 22 januari 2025