Machtige roofvogels Spanje

Spanje
Vanaf 9 juni 2023

Noord Spanje
De mooiste roofvogelreis van Europa

Slechtvalk en Dwergarend 1.250,00 Prijs per persoon
Back to products
Fotoreis vogels Spanje; Grote trap
Havikarend, Grote Trap en Steenarend 1.575,00 Prijs per persoon

Machtige roofvogels Spanje

Vanaf 9 juni 2023

Noord Spanje
De mooiste roofvogelreis van Europa

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

1.250,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw leeftijdscategorie

  *Uw kledingmaat voor T-shirts

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Ik wens een aangepast reisprogramma en verduidelijk hierbij mij gewenste reis- en fotografiedagen:

  *Gewenste vertrekdatum

  *Gewenste terugdatum

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Begeleiding tijdens de reis

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
13 People watching this product now!

Omschrijving

De mooiste roofvogelfotografie in Noord-Spanje

OOG IN OOG MET DE ZELDZAME LAMMERGIER EN ANDERE MACHTIGE ROOFVOGELS

In Catalonië, Noord Spanje bieden wij u de mogelijkheid om zowat alle meest indrukwekkende roofvogels van Europa te kunnen fotograferen. De super zeldzame Lammergier voor uw fotohut zien landen is ronduit fantastisch. Daarbij dan nog eens tientallen Vale Gieren, Monniksgieren en Aasgieren die onderling bekvechten. Daartussen Rode en Zwarte Wouwen die komen langsvliegen…Kortom de ultieme roofvogel-sensatie. Vliegbeelden en de vogels rustig zittend, u kan het allemaal prima bekijken en fotograferen. Dat zoals steeds uit perfecte en professionele fotohutten en met deskundige engelstalige gidsen.

Wij bieden deze reis aan in een vaste formule van 4 dagen, waarvan 3 dagen in vaste fotohutten voor telkens verschillende soorten, en 1 dag extra waarbij u kan kiezen tussen een reeds gedane hut opnieuw proberen of een extra hut voor een nieuwe soort. De keuze daarvan kan afhangen van het weer of de op dat moment aanwezige soorten.

Op die manier hebt u de grootste keuze en maakt u het meeste kans op de beste beelden.

De soorten

Sinds vele jaren hebben hier verschillende kolonies Vale Gieren hun plaats gekozen. Zij landen vaak in grote aantallen voor de hutten en dat alleen al is met hun spanwijdte van ongeveer 3m een hele beleving. Soms komen ze tot op enkele meters van de hut en ze zo dichtbij kunnen observeren is echt uniek. Met wat geluk zit er ook een Monniksgier en Aasgier bij.

Rode Wouw, Zwarte Wouw en Grauwe Kiekendief zijn trekvogels en enkel vaste gasten van voorjaar tot najaar.

Maar vooral ook de super zeldzame Lammergier kiest deze plek uit om te jagen. Deze vogel heeft het erg moeilijk in Europa en overleeft enkel door intensieve beschermingsmaatregelen. Gelukkig hebben die op deze plek effect en kan men hem dus regelmatig voor de fotohut zien. Uiteraard is dat geen garantie, het blijft een zeer schuwe en zeldzame verschijning maar met wat geluk lukt het vaak wel.

Dit moet ongeveer de mooiste roofvogel van onze planeet zijn. Hem de eerste keer zien is werkelijk een belevenis. Meestal komt hij als alle andere gieren de plek verlaten hebben. Zijn silhouet, vlucht en kleur zijn onmiskenbaar. En als je hem dan kan bekijken door camera of verrekijker is het simpelweg WAUW! Wat een tekening en kop heeft hij, alsof getekend door een artiest.

Echt prachtig…en dan is het afdrukken geblazen voor uw mooiste shot!

De omgeving

We bevinden ons in Noord-Spanje, in de regio Catalonië, iets boven Barcelona. De regio ligt aan de voet van de Spaanse Pyreneeën, uitermate geschikt terrein dus voor roofvogels. De streek omvat zowel uitgestrekte gras- en akkerlanden als lichte bergtoppen die het begin van de Pyreneeën aankondigen, de natuurlijke habitat voor gieren.

Fotohutten

De fotohutten zijn uiteraard allemaal prima geplaatst en professioneel gebouwd, steeds voor 2 of maximum 3 personen. Overal wordt van achter spiegelglas gewerkt en u zit uiteraard comfortabel. U kan er vanaf statief werken. De gids brengt u er steeds heen, u krijgt de nodige richtlijnen en er wordt afgesproken wanneer u wordt opgehaald. Uiteraard wordt er op u gerekend om strikt de regels van de gids te volgen. Naargelang de periode en de bezetting kan u collega fotografen in de hut verwachten.

Accommodatie

De logies

U verblijft in een modern en goed uitgerust 3*** hotel met gratis WiFi, Air conditioning, haardroger, TV set. Dit arrangement is zonder voorziene maaltijden. Ontbijt en koffie is in het hotel steeds verkrijgbaar. Voor een lunch of extra maaltijd is er een grote supermarkt naast het hotel. Voor uw avondeten zijn er allerlei fijne restaurants op wandelafstand.

U bevindt zich in alle richtingen op ongeveer 30-45 minuten van de hutten. De gids zal u steeds komen ophalen. Het hotel ligt in een klein stadje dus u kan snel een winkel, apotheek, restaurant of supermarkt vinden.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Lammergier
Monniksgier
Vale gier
Aasgier en meer…

Alle facts bij elkaar

Professionele fotohutten met glas
Unieke soorten
Alle comfort en Flexibel programma

Spanje

Noord Spanje

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 4 dagen,  4 nachten
Hotel met ontbijt
Hele jaar mogelijk
Maximaal 3 personen

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

Fotoreis Zimanga - Zuid Afrika

5.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

5.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel
26 september - 8 oktober 2024
13 oktober - 24 oktober 2025

4.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

4.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis van noord tot zuid door Spanje in 11 dagen voor de allermooiste soorten in de beste hutten inclusief workshops
9 oktober - 31 oktober 2024
27 oktober - 18 november 2024
28 oktober - 19 november 2024

2.475,00 Prijs per persoon

Vanaf

2.475,00 Prijs per persoon
Andalusië, Spanje Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen
15 januari - 22 januari 2025