Betoverend Bulgarije

Bulgarije
Vanaf 20 mei 2024

Betoverend Bulgarije – vaste hutten en echte floating hides voor aboslute topfotografie

Lente in Catalonië 1.325,00 Prijs per persoon
Back to products
Beautiful Botswana 6.900,00 Prijs per persoon

Betoverend Bulgarije

Vanaf 20 mei 2024

Betoverend Bulgarije – vaste hutten en echte floating hides voor aboslute topfotografie

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

1.695,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw leeftijdscategorie

  *Uw kledingmaat voor T-shirts

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Ik wens een aangepast reisprogramma en verduidelijk hierbij mij gewenste reis- en fotografiedagen:

  *Gewenste vertrekdatum

  *Gewenste terugdatum

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Begeleiding tijdens de reis

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
10 People watching this product now!

Omschrijving

Beleef de ruwe schoonheid en uitzonderlijke vogelpracht van Bulgarije

Bulgarije is een klein Oost-Europees land met een breed scala aan landschappen variërend van bergen, canyons en kust én dichtbij de prachtige Donaudelta. Door deze aspecten en ligging is het een eldorado voor de natuurfotograaf. Bulgarije hoort tot de toplanden in Europa waar het gaat om de diversiteit aan wildlife; er komen maar liefst 416 vogelsoorten, 11 zoogdieren en 37 soorten reptielen voor. Maar liefst 35% van het landoppervlak valt onder de Natura200 norm. Wij bieden hierbij dan ook een ongelooflijk mooie fotoreis aan.

Midden in het Rusenski Lom National Park kunt u uw fotohart ophalen met soorten als wielewaal, woudaapjes, scharrelaars, bijeneters, hoppen en nog veel meer. Onze collega begeleidt u naar de beste plekken in de gebieden in en rond de beeldschone canyon die de kern vormt van dit unieke gebied. Op verschillende plekken ziet u de kliffen van de canyon die tot 100 meter hoogte reiken en samen met de rest van het gebied behoren tot het Unesco wereld erfgoed. U ziet hier dus slechts minimale menselijke aanwezigheid; dat beperkt zich tot boeren, heel kleine dorpjes en hier en daar een viskweker die hier al decennialang gehuisvest is én…vogels trekt. De kliffen vormen ideale leef- en broedplaatsen voor uilen en arenden terwijl de moerasgebieden grote aantallen watervogels een perfect biotoop bieden. Het gebied is beroemd om zijn grootste populatie wielewalen van Europa; meer dan 200 broedparen vinden hier elk jaar hun weg en vormen zo een van de topdoelen van deze reis.

We bevinden ons niet heel ver van Ruse; een grotere stad aan de Roemeense grens. U kunt vliegen op Boekarest in Roemenië (ons advies), Sofia of Varna waar we u ophalen met een taxi die u naar dit wonderlijke gebied zal brengen. U verblijft hier in een erg leuk hotel gelegen in een klein dorpje. De wielewalen en nachtegalen brengen u in slaap en wekken u. Kan het nog mooier?  

We weten dat wij van Wildpix Travel vooral reizen aanbieden met vaste en luxe foto schuilhutten. Hoe mooi en bijzonder dit ook is; we weten dat er ook veel mensen zijn die juist enorm genieten van het pure en pionierende aspect van het fotograferen vanuit schuiltenten en het inspringen op momenten en kansen. Dat gaan we voor een deel ook bieden met deze reis, volledig in uw voordeel.

Beschrijving van de mogelijkheden:

Om maximaal op die mogelijkheden van het moment in te kunnen springen, maken we hier veel gebruik van mobiele schuiltenten. Onze collega is constant op zoek naar goede locaties die hij inventariseert op kansen en beste manier van aanpak. We hebben ook een aantal semi-vaste fotohutten die weliswaar eenvoudig maar zeer effectief zijn. Dit zijn hutten hoog op de kliffen voor bijvoorbeeld de arendbuizerds, bij een broedkolonie bijeneters of scharrelaars of in de vorm van een boomhut bij wielewalen. Maar heel fraaie resultaten kunnen geboekt worden vanuit de drijfhutten die we inzetten in een ondiep meertje vol met fotogenieke waterplanten en soorten als dodaars, woudaapjes maar ook ringslangen en moerasschildpadden.

Tevens maken we gebruik van de mobiele schuilhut die je over normaal gesproken bijna niet te rijden smalle wegen langs kleurrijke maar vooral vogelrijke gebieden weet te brengen. We hebben ook de beschikking over een fotohut met waterbak; het zogenaamde drinkstation. Hiervoor zijn we afhankelijk van het weer want het werkt het beste in droge warme periodes.

Verantwoord omgaan met nestfotografie

Zoals u ziet wordt hier gebruikt gemaakt van nestfotografie. Uiteraard zijn wij van Wildpix Travel zeer bewust dat deze vorm van fotografie voor sommigen verontrustend is. Ook wij zijn hier bezorgd om en willen altijd verstoring voorkomen, dat is één van onze basisprincipes in alle reizen. Daarom is dit ook goed onderzocht.

U moet weten dat bij deze reis er veel voorbereiding en kennis aan voorafgaat alvorens de hutten bij een potentieel nest geplaatst worden. Het zijn simpele structuren, goed gecamoufleerd, die voor het broedseizoen geplaatst worden op plaatsen waar onze collega’s nesten van vorige jaren kennen die worden namelijk vaak hergebruikt.  Zo worden de vogels niet verstoord en wennen ze snel aan de aanwezigheid ervan. Door jarenlange ervaring hebben de gidsen daar gemerkt dat het de vogels totaal niet stoort en er is nog geen enkele nestpoging mislukt door dit systeem. Daardoor kunnen wij ook met een gerust hart deze hutten aanbieden

Fotohutten

BESCHRIJVING FOTOHUTTEN

U zal tijdens deze reis gebruik maken van de diverse soorten fotohutten, allen eenvoudig doch doeltreffend. U kan hierbij denken aan vaste hutten, mobiele hutten, drijfhutten en ook fotografie vanuit de auto behoort tot de mogelijkheden. Alles gericht en aangepast op de op dat moment aanweizge soorten. Om u een idee te geven van de mogelijk aanweizge soorten hebben we onderstaand overzicht toegevoegd waarbij we willen benadrukken dat we altijd afhankelijk zijn van het weer, de komst van de trekvogels en de plaatselijke omstandigheden.

Periode eind mei – begin juni:

Vrijwel alle trekvogels zijn binnen en concentratie is op zijn top.​

Bijeneters:
Alle mogelijkheden zoals paringen, foerageren, vliegbeelden, baltsgedrag.
Andere vogels die deze plek bezoeken zijn izabel tapuit, scharrelaar, roodkopklauwier.

Andere soorten die goed kunnen zijn in deze periode zijn scharrelaar, wielewaal, hop, zwarte ooievaar, woudaapje, grote karekiet, arendbuizerd, steenuil, zomertortel, appelvink, zwartkopgors, geelgors, putter, roodstuitzwaluw, sperwergrasmus, draaihals, kleine klapekster, dwergarend, arendbuizerd, oehoe, Syrische bonte specht, groene en zwarte specht, diverse reigers, dodaars, ijsvogel. Na 1 juni zijn er goede mogelijkheden om wielewalen foeragerend op moerbei bessen te fotograferen.

Diversen:
Erg goede mogelijkheden voor macrofotografie en zoogdieren zoals grondeekhoorn en muskusrat.

Periode midden juni – eind juni:

Op hun top zijn de wielewalen, scharrelaar en woudaapjes.

Wielewaal:
De wielewalen broeden hier op volstrekt unieke plekken zeer nabij kleine dorpjes; tussen de menselijke bewoning dus wat betekent dat ze menselijke activiteiten gewend zijn. Vanuit een permanent aanwezige hut zijn er mogelijkheden deze vogels op en rond hun nesten te fotograferen op een volstrekt gewaarborgde veilige en verantwoordelijke manier. We vragen de fotografen aan te geven of ze dit willen doen of niet en al dan niet akkoord te gaan met deze werkwijze. De jongen zijn zichtbaar vanaf de eerste dagen in juni en blijven ongeveer 18 dagen in het nest.

Scharrelaar:
Vanwege de ligging van de locaties bieden we hier goede mogelijkheden voor het maken van foto’s van portretten tot vliegbeelden. Beste periode is die zodra de jongen zijn geboren; tweede helft juni t/m de eerste 10 dagen van juli.

Woudaapje:
We bieden hier wellicht de beste mogelijkheden in Europa door met onze floating hides in een ondiep meer deze bijzondere vogels te fotograferen tussen de kleurrijke vegetatie. De vogels zijn niet schuw en aldus tot op een meter of 6 te benaderen! Overigens wordt het meer alleen maar kleurrijker naarmate de zomer vordert.

Andere mogelijkheden:
Ringslang, moerasschildpad, zwartkopgors, ortolaan, hop, arendbuizerd, steenuil, zomertortel, appelvink, putter, spaanse mus, kleine klapekster, grauwe klauwier, geelgors, sperwergrasmus, draaihals en nachtzwaluw.

Periode juli:

Vanaf begin juli zijn de temperaturen in Bulgarije normaal gesproken erg hoog; het kan met gemak 35 graden worden. Als dit geen probleem voor u is, bieden we hier nog steeds erg goede fotokansen met 60 tot 70 vogelsoorten inclusief de meest kleurrijke van het land. Het klinkt wellicht vreemd maar deze periode doet in zijn algemeenheid niet veel onder voor mei en juni al broeden de vogels natuurlijk niet meer.

​Woudaapjes:
De beste tijd van het jaar! De vogels voeren hun jongen die het nest verlaten hebben; dat levert spectaculaire momenten op met kans op actiefoto’s.

Scharrelaar:
De jongen verlaten rond 7 juli de nesten en worden door hun ouders gevoerd met grote prooien in de vorm van insecten, hagedissen en muizen.

Bijeneter:
De jongen verlaten rond 17 juli de nesten. U kunt alle actie op paringen na verwachten en fotograferen.

Drinkstations:
Deze plekken beleven nu de beste tijd van het jaar omdat het water als magneten vogels trekt. Er zijn in juli aantallen van 23 soorten in een halve dag gefotografeerd. In 2 a 3 dagen is het mogelijk rond de 50 soorten te fotograferen!!

Wielewaal:
De jonge vogels vliegen rond en we kennen de plaatsen waar ze massaal fruit in oude boomgaarden eten. Er zijn 60 vogels in een boomgaard met slechts zo’n 15 bomen geteld!

Jonge koekoek:
De beste tijd van het jaar om de jonge koekoeken die gevoerd worden door hun genepte ouders, meestal grote karekiet, te fotograferen. De beste tijd hiervoor is ongeveer tussen 5 en 10 juli.

Zoogdieren:
Extreem goede omstandigheden voor grondeekhoorn (Souslik), muskusrat en vleermuizen.

Accommodatie

Hotel​

U verblijft in een klein maar gezellig familiehotel, landelijk gelegen aan de rand van een klein dorpje. Het hotel heeft slechts acht kamers met badkamer en toilet, wifi, televisie en van elkaar te scheiden bedden. Op het terrein bevindt zich ook een klein zwembad wat op warme dagen voor de nodige ontspanning en verkoeling kan zorgen. In Bulgarije is men gewend om twee keer per dag warm te eten voorafgegaan door een heerlijke verse salade. U kunt vanzelfsprekend uw wensen hierin aangeven.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Een veelvoud aan vogels
o.a. Wielewaal en Woudaap
Ringslang

Alle facts bij elkaar

Drijfhutten
Vaste hutten
Prima hotel
Unieke mogelijkheden

Bulgarije

Rusenski Lom National Park, Bulgarije

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 6 fotodagen – 2 reisdagen
Exclusief vlucht, maar inclusief alle transfers
Professionele begeleiding lokale gids

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

0,00

Vanaf

0,00
Spectaculair en exclusief met fotohutten midden in de jungle

2.750,00 Prijs per persoon

Vanaf

2.750,00 Prijs per persoon
Donau Delta, Roemenië Een vergeten paradijs aan de uiterste grens van Europa
25 mei - 2 juni 2024

0,00

Vanaf

0,00
Het allermooiste en de beste soorten van het hoge noorden