Lente in Catalonië

Spanje
Vanaf 1 april 2024

Lente in Catalonië, Spanje
Beleef de kleurrijke lente met zowel de kleine zomersoorten als de roofvogels

Een kleurrijke fotoreis naar de zandhoender
Zalig Mooie Zandhoenders (individueel) 1.575,00 Prijs per persoon
Back to products
Betoverend Bulgarije 1.695,00 Prijs per persoon

Lente in Catalonië

Vanaf 1 april 2024

Lente in Catalonië, Spanje
Beleef de kleurrijke lente met zowel de kleine zomersoorten als de roofvogels

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

1.325,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw leeftijdscategorie

  *Uw kledingmaat voor T-shirts

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Ik wens een aangepast reisprogramma en verduidelijk hierbij mij gewenste reis- en fotografiedagen:

  *Gewenste vertrekdatum

  *Gewenste terugdatum

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Begeleiding tijdens de reis

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
14 People watching this product now!

Omschrijving

Beleef de kleurrijke lente in Catalonië – Noord-Spanje

GENIETEN VAN ZOWEL DE KLEINE ZOMERSOORTEN ALS VAN MACHTIGE ROOFVOGELS

In Catalonië, Noord Spanje onploft het in de lente zowat van alle mogelijk vogelsoorten. Als natuurfotograaf zijn daar heel wat soorten bij die zeker op uw verlanglijstje staan.

In deze 4 daagse trip kan u zowel die mooie kleine soorten als de grote zeldzame soorten fotograferen.

Van Rode Rotslijster tot Provençaalse Grasmus, van Kleine Trap tot Bijeneter of Hop. Telkens vanuit hutten die perfect geplaatst zijn, soms ook bij drinkplaatsen.

Maar tegelijk zal u proberen om zowat de meest indrukwekkende roofvogels van Europa te kunnen fotograferen. De super zeldzame Lammergier voor uw fotohut zien landen is ronduit fantastisch. Daarbij dan nog eens tientallen Vale Gieren, Monniksgieren en Aasgieren die onderling bekvechten. Daartussen Rode en Zwarte Wouwen die komen langsvliegen…Kortom de ultieme roofvogel-sensatie. Vliegbeelden en de vogels rustig zittend, u kan het allemaal prima bekijken en fotograferen.

Wij bieden deze reis aan in een vaste formule van 4 fotodagen, waarbij u elke dag verschillende soorten zal proberen, vaak zelfs verschillende hutten in 1 dag. De keuze daarvan kan afhangen van het weer of de op dat moment aanwezige soorten.

Op die manier hebt u de grootste keuze en maakt u het meeste kans op de beste beelden.

De omgeving

We bevinden ons in Noord-Spanje, in de regio Catalonië, iets boven Barcelona. Uitgestrekte landbouwgronden wisselen af met olijfbomen in een licht glooiend landschap. Maar in de verte lonken de Spaanse Pyreneeën, uitermate geschikt terrein dus voor roofvogels en net daar de natuurlijke habitat voor gieren.

De mooie kleine soorten

Aangezien het landschap een mix is van akkerland met bomen, stenen en struiken vinden erg veel vogels hier hun nestplekken. Het assortiment aan soorten is enorm en voor de mooiste en zeldzaamste zijn er fotohutten. Tijdens uw verblijf hebben wij de mooiste geselecteerd. Verderop leest u wat in het programma is voorzien.

De roofvogels

Sinds vele jaren hebben hier verschillende kolonies Vale Gieren hun plaats gekozen. Zij landen vaak in grote aantallen voor de hutten en dat alleen al is met hun spanwijdte van ongeveer 3m een hele beleving. Soms komen ze tot op enkele meters van de hut en ze zo dichtbij kunnen observeren is echt uniek. Met wat geluk zit er ook een Monniksgier en Aasgier bij.

Maar vooral ook de super zeldzame Lammergier kiest deze plek uit om te jagen. Deze vogel heeft het erg moeilijk in Europa en overleeft enkel door intensieve beschermingsmaatregelen. Gelukkig hebben die op deze plek effect en kan men hem dus regelmatig voor de fotohut zien. Uiteraard is dat geen garantie, het blijft een zeer schuwe en zeldzame verschijning maar met wat geluk lukt het vaak wel.

Dit moet ongeveer de mooiste roofvogel van onze planeet zijn. Hem de eerste keer zien is werkelijk een belevenis. Meestal komt hij als alle andere gieren de plek verlaten hebben. Zijn silhouet, vlucht en kleur zijn onmiskenbaar. En als je hem dan kan bekijken door camera of verrekijker is het simpelweg WAUW! Wat een tekening en kop heeft hij, alsof getekend door een artiest.

Echt prachtig…en dan is het afdrukken geblazen voor uw mooiste shot!

Fotohutten

Fotohutten

De fotohutten zijn uiteraard allemaal prima geplaatst en degelijk gebouwd, verschillend in afmeting van 1 tot 2 personen, in de meeste is er plaats voor u en uw statief, andere zijn wat ruimer. Reden hiervoor is effectiviteit en verplaastbaarheid. Overal wordt van achter spiegelglas gewerkt en u zit uiteraard comfortabel. U kan er vanaf statief werken. De gids brengt u er steeds heen, u krijgt de nodige richtlijnen en er wordt afgesproken wanneer u wordt opgehaald. Uiteraard wordt er op u gerekend om strikt de regels van de gids te volgen. Naargelang de periode en de bezetting kan u collega fotografen in de hut verwachten.

Accommodatie

De logies

U kan verblijven in een modern en goed uitgerust 3*** hotel met gratis WiFi, Air conditioning, haardroger, TV set. Dit arrangement is in half pension. Ontbijt en koffie is in het hotel steeds verkrijgbaar. Voor een lunch of extra maaltijd is er een grote supermarkt tegenover het hotel. Voor uw avondeten kan u bijvoorbeeld gebruik maken van het restaurant naast het hotel.

U bevindt zich in alle richtingen op ongeveer 30-45 minuten van de hutten. De gids zal u steeds komen ophalen. Het hotel ligt in een klein stadje dus u kan snel een winkel, apotheek, restaurant of supermarkt vinden.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Vele vogelsoorten in een korte periode

Alle facts bij elkaar

Centraal Catalonië
Flexibel programma
Lente

Spanje

Catalonië, Spanje

Uitgestippelde reis

De reis bestaat uit 4 fotodagen
Verblijf in een prima 3*** hotel inclusief ontbijt
Exclusief vlucht en huurauto, maar inclusief alle transfers
Professionele begeleiding lokale gids

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

Fotoreis Zimanga - Zuid Afrika

5.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

5.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel
26 september - 8 oktober 2024
13 oktober - 24 oktober 2025

4.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

4.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis van noord tot zuid door Spanje in 11 dagen voor de allermooiste soorten in de beste hutten inclusief workshops
9 oktober - 31 oktober 2024
27 oktober - 18 november 2024
28 oktober - 19 november 2024

2.475,00 Prijs per persoon

Vanaf

2.475,00 Prijs per persoon
Andalusië, Spanje Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen
15 januari - 22 januari 2025