Fotohut Iberische Lynx (individueel en per dag)

Spanje
Vanaf 17 mei 2024

Andalusië, Spanje
Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen

Fotoreis naar de zeldzame Iberische Lynx in Spanje - vanuit onze fotohutten fotografeer je de lynx op enkele meters afstand!
Iberische Lynx (individueel) 1.995,00 Prijs per persoon
Back to products
Mysterieuze Genetkat 1.300,00 Prijs per persoon

Fotohut Iberische Lynx (individueel en per dag)

Vanaf 17 mei 2024

Andalusië, Spanje
Kijk de zeldzaamste kat van de wereld in haar gouden ogen

All-in vanaf prijs

Nog

plaatsen beschikbaar

160,00 Prijs per persoon

 • Stap 1

  *Uw leeftijdscategorie

  *Uw kledingmaat voor T-shirts

  *Uw kamervoorkeur

  Indien dubbele kamer deelt u de kamer met:

  Ik wens een aangepast reisprogramma en verduidelijk hierbij mij gewenste reis- en fotografiedagen:

  *Gewenste vertrekdatum

  *Gewenste terugdatum

  Stap 2

  *Ik nam vroeger al deel aan een Wildpix Travel reis

  *Uw fotografie niveau

  *Uw ervaring met hutfotografie

  *Begeleiding tijdens de reis

  Stap 3

  Medische situatie: indien wij moeten rekening houden met een voor u gekende medische voorgeschiedenis of uw hebt een medische aandoening die invloed kan hebben op uw reis, gelieve hier te specifiëren:

  Allergieën of intoleranties

  *Fysieke inspanningen

  Tijdens sommige reizen moeten we bepaalde afstanden stappen naar de fotohutten. Wij moeten van u weten of u dit aankan. Zoniet regelen wij vervoer to zo dicht mogelijk bij de fotohutten, als dat logistiek mogelijk is. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht om uw fotokansen te maximaliseren.

  Uw voedselvoorkeuren

  (dit passen wij aan in de mate van het mogelijke en afhankelijk van de beschikbaarheid op uw bestemming).

  *Ik heb een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering

  Die schade en medische ondersteuning dekt in het buitenland: (hoewel Wildpix Travel alle nodige wettelijke verzekeringen heeft, raden wij u ten zeerste aan eveneens een persoonlijke verzekering te hebben, zodat eventuele hulp of repatriëring kan worden gegarandeerd. Daar is Wildpix Travel niet verantwoordelijk voor.

Betaal een 20% vooruitbetaling per item
13 People watching this product now!

Omschrijving

Fotohutten voor de Iberische Lynx; nu per dag te boeken!

Via Wildpix Travel heeft u nu de geweldige mogelijkheid om uw fotohut per dag te boeken. Heeft u maar een dag de tijd of bent u in de buurt op vakantie; geen probleem. De fothut voor de Iberische lynx boekt u nu per dag (zowel een ochtend- als een avondsessie.

De zeldzame Iberische Lynx…

Minstens één keer in je leven zou je een Iberische lynx moeten zien. Dit mythische en extreem zeldzame dier is een van de zeldzaamste katachtigen ter wereld. Naar schatting leven er nog steeds ongeveer 850 van deze dieren in het wild (2019). Ze waren bijna uitgestorven, maar gelukkig gaat het nu iets beter.

Het zien van deze lynx is werkelijk een onbeschrijfelijke ervaring. Het lijkt op een mix tussen een tijger, een panter en een huiskat. Zijn goudgele ogen doorboren je blik en zijn vachttekening en bakkebaarden zijn prachtig. Als je hem gracieus ziet bewegen, besef je dat je een uiterst zeldzaam moment meemaakt dat je voor altijd zult koesteren.

Voor een natuurfotograaf is het een geweldige ervaring om de lynx door de lens te zien, de schoonheid van dit dier spat van het scherm af.

We bieden fotohutten met perfect zicht op de lynx in haar natuurlijke omgeving waarbij we het afgelopen jaar vrijwel iedere dag één of meerdere malen per dag de lynx voor de hut zagen. Soms alleen, soms een koppel, maar ook moeder met haar jongen. 

De Iberische lynx, ook bekend als Lynx pardinus, is een bedreigde soort die alleen voorkomt op het Iberisch Schiereiland in Zuidwest-Europa. Met zijn kenmerkende uiterlijk en indrukwekkende vaardigheden is de Iberische lynx een boeiend dier. De lynx is middelgroot, met een stevig lichaam, korte staart en karakteristieke oorpluimen. Ze leven voornamelijk in mediterrane bossen en struikgewas, waar ze jagen op konijnen, hun voornaamste prooi.

Helaas wordt de Iberische lynx bedreigd door habitatverlies, versnippering van leefgebieden en een afnemende prooipopulatie. Gelukkig zijn er inspanningen om deze majestueuze katachtige te beschermen en de populatie te herstellen.

Fotohutten

NIEUWE FOTOHUTTEN MET ALLE TECHNISCH COMFORT

Er zijn recent nieuwe fotohutten gebouwd met veel meer comfort dan vroeger. Uiterst makkelijke stoelen in een ruime hut met stille vloer, zwart interieur voor minimale reflecties en zelfs apart sanitair. Er zijn schroefplaten voorzien dus u heeft geen statief nodig. Ze werden even strategisch en met veel zorg geplaatst zoals we dat altijd doen. 

We proberen altijd een interessante setting te voorzien. Natuurlijk hebben we de lynxhutten geplaatst op strategische punten waar hij vaak langskomt.  Voor de meeste hutten hut staat een kleine drinkbak met enkele takken en stenen waar overdag allerlei interessante vogels zoals Teckla Leeuwerik, Iberische Klapekster en anderen komen zitten. Terwijl je voor de hut wacht, vliegen vaak monniksgier, vale gier, keizerarend en steenarend.

Er zijn enkele andere kleinere hutten, het zijn eenvoudige houten constructies met grote spiegelvensters. Ze zijn ruim genoeg voor één persoon om de hele dag comfortabel te zitten. U kunt vanaf een statief werken. Natuurlijk zijn ze zo geplaatst dat je altijd het beste licht hebt.

Voor uw comfort:

 • makkelijke stoelen of zitbank met kussen
 • MR Jan Gear sliders (2x) van 30cm met standaard schroefaansluiting
 • chemisch toilet
 • hoogwaardig spiegelglas
 • ventilatoren op USB
 • fleece dekens
 • cleaning kit

Accommodatie

Een heerlijk en zeer gastvrij hotel nabij onze fotohutten

De ideale bestemming voor ons verblijf in Spanje. Geniet van een uitstekende driesterrenaccommodatie met een scala aan voorzieningen. Begin uw dag met een uitgebreid ontbijt en ontvang uw prima lunchpakket (naar keuze) voor de dag. Na een lange dag in onze fotohutten kunt u genieten van een diner in het gezellige restaurant en proeven van de verrukkelijke Spaanse keuken.

Vanuit het door ons geselecteerde hotel bent u binnen 5 minuten bij onze fotohutten voor de iberische lynx.

Eénvoudig boeken

Bij uw reservering kan u direct aangeven of wij naast de fotohut ook direct één of meerdere nachten voor u in het hotel mogen reserveren. Mocht u er niet uitkomen, vragen hebben of speciale verzoeken dan kan u dit uiteraard kenbaar maken via onze e-mail info@wildpixtravel.com en zullen wij u direct adviseren.

Deze reis samengevat

Speciaal voor deze reis

Fotohutten voor de zeldzame Iberische Lynx

Alle facts bij elkaar

Nieuwste fotohutten in eigen beheer van Wildpix Travel
Uw komst steunt rechtstreeks de lynx en het WWF

Spanje

Andalusië, Spanje

Uitgestippelde reis

U stelt uw eigen fotoreis samen
U boekt de fotohut per dag (ochtendsessie en avondsessie)

Nu het hele jaar in alle seizoenen beschikbaar

Mogelijkheid tot het boeken van uw overnachting via Wildpix Travel

Wil je reserveren of meer weten?

Onze andere fotografie reizen

Fotoreis Finland - Majestic Birds

0,00

Vanaf

0,00
Het allermooiste en de beste soorten van het hoge noorden

2.150,00 Prijs per persoon

Vanaf

2.150,00 Prijs per persoon
Wilde beren en wolven in Zuid-Oost Polen Uniek ervaring: overnachten tussen de beren
10 juni - 23 juni 2024

5.250,00 Prijs per persoon

Vanaf

5.250,00 Prijs per persoon
Fotoreis Zimanga – Mkuze, Zuid-Afrika Naar de mooiste hides ter wereld en een reservaat exclusief gereserveerd voor de fotografen van Wildpix Travel
26 september - 8 oktober 2024
13 oktober - 24 oktober 2025