top of page

WILD WOLVES

Zuid-Oost Polen

UNIEK EN ADEMBENEMEND, OOG IN OOG MET WILDE WOLVEN

Wolven preview

SPECIAAL :

WOLVEN
VOSSEN
STEENARENDEN
BUIZERDS
RAVEN

FACTS:

EXCLUSIEF BIJ WILDPIX
100% WILD
100% HUTFOTOGRAFIE

DE ENIGE FOTOHUTTENREIS
IN EUROPA

REIS:

2 REISDAGEN - 6 FOTODAGEN
EXCL. VLUCHTEN

22 T/M 29 JANUARI 2022

Groepsreis:

 

Data:

22 januari tot en met 29 januari 2023 (gids Adrien Lesaffre)

Maximale groepsgrootte:

6 personen exclusief gids en begeleiding

Begeleiding:

Afhankelijk van uw plaats van vertrek (Amsterdam of Brussel) reist u alleen of met de groep naar Reszow in Polen. LOT Polish Airlines biedt deze bestemming aan met een tussenstop in Warshau. Vanuit Reszow is er een transfer voorzien naar de uiteindelijke locatie van ongeveer 3 uur. 

Vlucht en vervoer:

U boekt de vluchten zelf en deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. Vanaf het vliegveld van Reszow reizen we gezamenlijk richting onze uiteindelijke verblijf.

Accommodatie:

De groep verblijft in een comfortabele bungalow met volpension en is voorzien van zowel één- als tweepersoonskamers van een typisch maar modern en goed uitgerust driesterrenhotel en dit pakket wordt geleverd in volpension. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Prijs:

Prijs per persoon in single kamer en volpension, 6 fotodagen en 7 overnachtingen € 2150 voor de groepsreis in 2023

Inclusief:

accommodatie bungalow met volpension

alle fotohutten en excursies

reisbegeleiding door professionele fotograaf

Exclusief:

uw vluchten 

eigen andere uitgaven ter plaatse

uw extra maaltijden of drankjes ter plaatse

uw eigen reis- en / of annuleringsverzekeringen

Betaling:

Na het reserveren ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag vooraf per bankoverschrijving.

Op deze manier is alles geregeld en is uw reis gereserveerd uiteraard ontvangt u hiervan een factuur.

Reisinformatie
Meer informatie of reserveren

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

In geval van annulering dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Aangezien wij ook annuleringskosten moeten betalen aan onze partners, moeten wij deze aan u doorberekenen volgens onderstaand schema welke ook aangegeven zijn in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u wordt toegestuurd.

 

U kunt altijd contact opnemen met uw annuleringsverzekering.

Termijnen voor annuleringskosten:

5 tot 3 maanden voor vertrek: 25% van de totale reissom

3 tot 2 maanden voor vertrek: 50% van de totale reissom

2 tot 1 maanden voor vertrek: 80% van de totale reissom

minder dan 1 maand voor vertrek: 100% van de totale reissom

Fotogalerie

NOG NOOIT KWAM JE ZO DICHT BIJ WILDE WOLVEN IN EUROPA

... WILDPIX DOET HET JE BELEVEN

NOG NOOIT KWAM JE ZO DICHT BIJ WILDE WOLVEN IN EUROPA ... WILDPIX TRAVEL DOET HET JE BELEVEN

De Europese grijze wolf, een mythisch en uiterst zeldzaam dier, maar ze zijn gelukkig weer in opmars en dat zelfs in onze streken. als nummer 1 in schuilhutfotografie biedt Wildpix je nu de kans om dit dier van heel dichtbij te gaan observeren. Nog nooit waren de kansen zo groot om wolven mooi te fotograferen als daar. Het lijkt ongelooflijk omdat wolven afstandstrekkers zijn die niet zo vaak op dezelfde plek blijven rondhangen maar voor deze fotohutten lukt het wel.

We bevinden ons in het uiterste oosten van Polen op de grens met Oekraïne. Eindeloze bossen en piepkleine dorpen wisselen elkaar af. Ruige en ontoegankelijke bossen van tientallen kilometers bieden een perfecte leefomgeving voor deze schuwe dieren. En net daar hebben we de ideale fotoplek gevonden. Omdat ze op deze plek niet bejaagd worden en een gigantisch wild en onverstoord territorium hebben, zijn de kansen hier maximaal. 

We willen benadrukken dat het hier wel degelijk om een 100% wilde populatie gaat. 

Een ontmoeting met dit dier is werkelijk een onbeschrijfelijke belevenis.  Als je hem de eerste keer ziet, besef je dat je een uiterst zeldzaam moment meemaakt dat je je leven lang zal koesteren. En als natuurfotograaf geeft het een enorme kick om de wolf in je zoeker te zien, de schoonheid van dit dier spat van je scherm af.

 

Onze reis is eerste en enige die specifiek gericht is op de fotografie van de wolf vanuit fotohutten. Vaak zijn wolven een bijvangst tijdens berenobservaties in het Noorden, maar hier dus niet, HIER is hij het hoofdonderwerp. Vanuit prima comfortabele fotohutten met een perfect standpunt en met fijne accommodatie zoals u bij Wildpix gewend bent. Geduld en volharding zijn nodig, maar dan wel met top wolvenfoto's als resultaat!

De streek waar mensen perfect kunnen samenleven met Wolven

We bevinden ons in Zuid-Oost Polen, exact op de grens met Oekraïne, een beboste en verlaten streek. Hier hebben de lokale mensen gelukkig leren leven met de aanwezigheid van grote roofdieren als wolven en beren. Ze worden soms zelfs in de straten van de kleine dorpjes opgemerkt. Maar ze worden tenminste beschermd en gerespecteerd, en dat kan alleen maar als voorbeeld dienen voor onze landen waar de opkomst van de wolven een hot topic is. Uiteraard hebben zij daar het voordeel van de uitgestrekte wilde bossen, maar we kunnen er wellicht veel van leren.

Ze naderen soms tot op 10 meter voor je neus, als jij het goed doet tenminste....

Met het nodige geluk komen de wolven soms heel dicht voor de hut. Maar uiteraard hangt dit volledig af van de discipline van de fotograaf. Zoals steeds is discretie, onopvallendheid en stilte de sleutel tot succes. Zulke dieren verdienen ons grootste respect en ze als fotograaf verstoren is het laatste wat je wil.  De fotohutten zijn perfect gebouwd met de nodige akoestische bescherming, maar toch hoor je als fotograaf muisstil te zijn als je zulke foto's wil bekomen.

Mooie extra's naast de wolven: van Steenarend tot Notenkraker 

Gedurende uw fotodag maakt u kans op mooie extra activiteiten van vossen, steenarenden, buizerds en andere. Ogen open dus!

U kan ook een poging wagen om de fantastische Notenkraker te fotograferen. Niet vanuit de hutten maar wel bij uw accommodatie waar ze in goede strenge winters vaak in de tuin foerageren. Even zitten met een camouflagedoek en met wat geluk komen ze.

Over de wolf
Wildpix_Wolven_©_Martin_Steenhaut-417.jpg

Hoe, wat en waar? Alles wat u nog meer moet weten:

WANNEER IS DE BESTE PERIODE?

We bieden deze reis bewust aan in de wintermaanden omdat wij menen dat de kans op sneeuw uw beelden unieker zullen maken en de wolven mer hun winterkleed dan op hun mooist zijn. Uiteraard is sneeuw nooit gegarandeerd maar toch de kans is groot. Bij koude wintermaanden is de activiteit ook veel intenser.

 

In sommige jaren en op veroek reizen we ook in de lentemaanden naar Polen wanneer de wolven actief zijn met hun jongen en zijn er ook kansen op bruine beren en steenarenden. De setting is uiteraard anders, maar ook mooi met veel groen en wilde bloemen.

WAAR ZITTEN WE?

We zitten in Rescow in het zuidoosten van Polen, het is de grootste stad in dit gebied en ligt aan de rivier de Wislok.  

HOE ZIET DE REISPLANNING ERUIT?

Deze reis is een vast pakket van 5 fotodagen - 6 nachten

 

Dag 1: Reisdag: aankomst Rescow en transfer naar accommodatie

Dag 2 t/m 7: Fotodagen

Dag 8: Reisdag terug

WAT KUNNEN WE TEGENKOMEN?

Natuur blijf natuur, maar uiteraard draait het om de wolven, daarnaast hebben we in de winterperiode onder andere grote kans op steenarenden, vossen, buizerds en notenkrakers.

Hoe, wat en waar?

FOTOHUTTEN MET PERFECT COMFORT VOOR EEN LANGE ZIT

 

Er zijn 3 fotohutten beschikbaar van klein tot groot, elk op een verschillende hoogte voor andere standpunten te krijgen. Het zijn mooie, ruime en stevige constructies met alle nodige comfort, zelfs met sanitaire voorzieningen.

 

Groot pluspunt van deze hutten is dat u kijkt door glas maar fotografeert zonder glas wat de kwaliteit van uw beelden absoluut ten goede komt.

Voor uw comfort:

- goede stoelen

- camping toilet

- verwarming indien gewenst

- geluiddempende bekleding

- schroefdraad-aansluitpunten voor statiefkoppen

- per persoon 2 aansluitingen voor verschillende lenzen