WILD WOLVES

UNIEK EN ADEMBENEMEND

OOG IN OOG MET WILDE WOLVEN

 

EXCLUSIEF BIJ WILDPIX: 100% WILD - 100% HUTFOTOGRAFIE 

DE ENIGE FOTOHUTTENREIS IN EUROPA OM ECHTE WILDE WOLVEN TE FOTOGRAFEREN

! NIEUWE PERIODE : 22 - 29 JANUARI 2022

laatste resterende plaatsen

E E N   S U B L I E M E   N A T U U R E R V A R I N G 

NOG NOOIT KWAM JE ZO DICHT BIJ WILDE WOLVEN IN EUROPA

... WILDPIX DOET HET JE BELEVEN

 

De Europese grijze wolf, een mytisch en uiterst zeldzaam dier, maar ze zijn gelukkig weer in opmars en dat zelfs in onze streken. En als nummer 1 in schuilhutfotografie biedt Wildpix je nu de kans om dit dier van heel dichtbij te gaan observeren. Nog nooit waren de kansen zo groot om wolven mooi te fotograferen als daar. Het lijkt ongelooflijk omdat wolven afstandstrekkers zijn die niet zo vaak op dezelfde plek blijven rondhangen maar voor deze fotohutten lukt het wel.

We bevinden ons in het uiterste oosten van Polen op de grens met Oekraïne. Eindeloze bossen en piepkleine dorpen wisselen elkaar af. Ruige en ontoegankelijke bossen van tientallen kilometers bieden een perfecte leefomgeving voor deze schuwe dieren. En net daar hebben we de ideale fotoplek gevonden. Omdat ze op deze plek niet bejaagd worden en een gigantisch wild en onverstoord territorium hebben, zijn de kansen hier maximaal. 

We willen benadrukken dat het hier wel degelijk om een 100% wilde populatie gaat. 

Een ontmoeting met dit dier is werkelijk een onbeschrijfelijke belevenis.  Als je hem de eerste keer ziet, besef je dat je een uiterst zeldzaam moment meemaakt dat je je leven lang zal koesteren. En als natuurfotograaf geeft het een enorme kick om de wolf in je zoeker te zien, de schoonheid van dit dier spat van je scherm af.

 

Onze reis is eerste en enigste die specifiek gericht is op de fotografie van de wolf vanuit fotohutten. Vaak zijn wolven een bijvangst tijdens berenobservaties in het Noorden, maar hier dus niet, hij is het hoofdonderwerp.

Vanuit prima comfortabele fotohutten met een perfect standpunt en met fijne accommodatie zoals u bij Wildpix gewend bent.  Geduld en volharding zijn nodig, maar dan wel met top wolvenfoto's als resultaat!

 

FOTO MARTIN STEENHAUT - WILDPIX

PURE ADRENALINE OM DIT IN EUROPA TE ZIEN

De streek waar mensen perfect kunnen samenleven met Wolven

 

We bevinden ons in zuid-oost Polen, exact op de grens met Oekraïne, een beboste en verlaten streek. Hier hebben de lokale mensen gelukkig leren leven met de aanwezigheid van grote roofdieren als wolven en beren. Ze worden soms zelfs in de straten van de kleine dorpjes opgemerkt. Maar ze worden tenminste beschermd en gerespecteerd, en dat kan alleen maar als voorbeeld dienen voor onze landen waar de opkomst van de wolven een hot topic is.

Uiteraard hebben zij daar het voordeel van de uitgestrekte wilde bossen, maar we kunnen er wellicht veel van leren.

Ze naderen soms tot op 10 meter voor je neus, als jij het goed doet tenminste....

 

Met het nodige geluk komen de wolven soms heel dicht voor de hut. Maar uiteraard hangt dit volledig af van de discipline van de fotograaf. Zoals steeds is discretie, onopvallendheid en stilte de sleutel tot succes. Zulke dieren verdienen ons grootste respect en ze als fotograaf verstoren is het laatste wat je wil.  De fotohutten zijn perfect gebouwd met de nodige akoestische bescherming, maar toch hoor je als fotograaf muisstil te zijn als je zulke foto's wil bekomen.

ZO'N TOPERVARING VRAAGT WEL GEDULD - 12U HUT PER DAG

DE ZELDZAME WOLVEN ZIJN DAN OOK NIET ALTIJD MAKKELIJK TE ZIEN DUS DE AANHOUDER WINT

 

Zoals altijd willen we u absoluut een eerlijk verhaal brengen en dat is dat een wolf zich niet zomaar laat fotograferen. Geduld is de boodschap, en dat verdient dit dier ook! De kans op succes is absoluut groot maar niet altijd gegarandeerd, het is geen zoo.  Er zullen soms dagen zijn dat het niet lukt. Daarom zijn er ook een minimum aantal pogingen ingelast in ons programma.

Er zijn vaste regels en er is absoluut doorzetting vereist om succes te hebben. De fotodagen in de hut zijn lang, zo'n 12u per dag, van donker tot donker zonder eruit te komen. Maar de hutten zijn comfortabel genoeg om dit uit te zitten. 

Wees u ervan bewust dat deze dieren uitermate schuw zijn en ze tonen zich soms lang, maar soms ook niet. U kan 1 wolf treffen maar soms ook meerdere tegelijk en dat spektakel is uniek. Ze zijn de hele dag actief dus dat is een groot voordeel.

Ze komen vaak terug om de plek nog eens te onderzoeken.

Lang wachten, geduld oefenen, constant alert zijn en vooral beseffen dat u op één van de mooiste dieren ter wereld wacht. Dat moet u goed onthouden als u deze reist maakt. Het is geen dierentuin waar iets op commando komt en zo hoort het ook. 

Maar als het dan lukt om ze te zien is het een absolute topbelevenis waar u hart van op hol slaat en dat vergeet u nooit! De ruwe kracht en schoonheid van de wolven is ongelooflijk.

 

DE FOTOHUTTEN - perfect comfort voor een lange zit

 

 

Er zijn 3 fotohutten beschikbaar van klein tot groot, elk op een verschillende hoogte voor andere standpunten te krijgen. Het zijn mooie, ruime, stevige constructies met alle nodige comfort, zelfs met sanitaire voorziening.

Groot pluspunt is dat u kijkt door glas maar fotografeert zonder glas. dat komt de kwaliteit van uw beelden ten goede!

 

 • Goede stoelen

 • camping toilet

 • verwarming indien gewenst

 • geluiddempende bekleding

 • schroefdraad-aansluitpunten voor statiefkoppen.

 • per persoon 2 aansluitingen voor verschillenden lenzen

 

 

MOOIE EXTRA'S NAAST DE WOLVEN: van Steenarend tot Notenkraker 

 

 

Gedurende uw fotodag maakt u kans op mooie extra activiteiten van vossen, steenarenden, buizerds en andere. Ogen open dus!

U kan ook een poging wagen om de fantastische Notenkraker te fotograferen. Niet vanuit de hutten maar wel bij uw accomodatie waar ze in goede strenge winters vaak in de tuin foerageren. Even zitten met een camouflagedoek en met wat geluk komen ze.

 

 

DE ACCOMMODATIE

 

 

MODERN & GEZELLIG COMFORT IN EEN PIEPKLEIN DORP

 

In een heel klein dorpje ligt een boerderij op 24 hectare terrein. U logeert er in mooie typische bungalows, die alle comfort bieden. Open haard, badkamer met douche, keuken, nette slaapkamers, kortom alles wat u nodig heeft. 

Het arrangement is vol pension en eten doet u in het hoofdhuis van de boerderij. Het eten is uiteraard Poolse keuken maar prima in orde. 

Vanuit deze accommodatie ziet u zelfs de hutten staan bovenop de berg aan de overkant. U bent dus op 10min bij de hut en de gids breng u er heen in een stevige Land Rover. Dat wil dus zeggen dat u midden tussen de wolven logeert wat toch ook een uniek gegeven is.

 

 

PERIODES EN PROGRAMMA

Winter:

We kiezen ervoor om deze reis aan te bieden in de wintermaanden omdat wij menen dat de kans op sneeuw uw beelden unieker zullen maken en de wolven met hun winterkleed dan op hun mooist. Uiteraard is sneeuw nooit gegarandeerd maar toch heel regelmatig daar. Bij koude wintermaanden is de activiteit ook intenser. 

Lente:

In de lentemaanden zijn de wolven ook actief met jongen en is er op dezelfde plaats ook kans op bruine beren en steenarenden. De setting is uiteraard anders maar ook mooi met veel groen en wilde bloemen.

 

Deze reis is een vast pakket van 6 fotodagen - 7 nachten

REISDAG heen

6 FOTOHUTDAGEN

REISDAG terug 

PRAKTISCHE REISINFO

BESCHIKBARE PERIODES

 

DATA WINTER EN LENTE 2022 BESCHIKBAAR:

! NIEUWE PERIODE GROEPSREIS : 22 - 29  JANUARI 2022! 

 

 

REIS en BEGELEIDING

U wordt begeleid door ANDIUS TEIJGELER

 

 

VLUCHTEN EN TRANSPORT

We reizen naar Reszow in Polen. Die vluchten gaan vanuit Amsterdam of Brussel en met vaak een tussenstop in Warshau. LOT Polish Airlines biedt deze bestemming aan.

Vanuit Reszow is er transfer voorzien naar de locatie, rit van 3uur.

 

 

ACCOMODATIE

Comfortabele Bungalow in vol pension - dubbele en enkele kamers mogelijk.

AANTAL PERSONEN

max 6 fotografen per groep + 1 gids

PRIJS

Prijs per persoon in single room:  6 fotodagen – 7 nachten:   € 1900

SINGLE KAMER INBEGREPEN

Inclusief:

 • logies met vol pension in single room

 • alle autovervoer ter plaatse

 • alle fotohutten en excursies

 • reisbegeleiding door professionele fotograaf

 

Exclusief:

 •   uw vluchten

 •   eigen andere uitgaven ter plaatse

 •   uw extra maaltijden of dranken ter plaatse

 •   uw eigen reis- en/of annuleringsverzekeringen.

 

 

 

!! GOED OM WETEN !!

 

BETALINGEN

Na reservering ontvangt u een betalingsverzoek en betaalt u het volledige bedrag op voorhand per overschrijving.

Zo is alles geregeld en is uw reis gereserveerd. Daar ontvangt u een factuur van.

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

 

Bij annulatie dient u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Aangezien wij bij onze partners eveneens annuleringskosten moeten betalen, is er ook bij ons in sommige gevallen een annulatievergoeding te betalen. 

Hieronder, in de algemene voorwaarden en in de reisinformatie die u toegestuurd krijgt, staat dit telkens in detail uitgelegd.

U kan altijd uw annulatieverzekering hiervoor aanspreken.

 

Termijnen voor annuleringskosten:

5 TOT 3 MAANDEN VOOR VERTREK.         25% VAN DE TOTALE REISSOM

3 TOT 2 MAANDEN VOOR VERTREK.         50% VAN DE TOTALE REISSOM

2 TOT 1 MAAND VOOR VERTREK               80% VAN DE TOTALE REISSOM

1 MAAND TOT 1 DAG VOOR VERTREK.    100% VAN DE TOTALE REISSOM